Hopp til innhold

– Kampen mot Aberdeen forandra alt for Deila

Før dagens første Old Firm på tre år er supportersjef Harald Harsson klar på kva som blei vendepunktet for Ronny Deila blant Celtic-fansen. Bortekampen mot Aberdeen i oktober i fjor.

Ronny Deila

Dette er blitt varemerket til Ronny Deila i Skottland. Jubel med knytta nevar framfor eigne fans.

Foto: RUSSELL CHEYNE / Reuters

Ronny Deila

Slik jubel håper Celtic-supportene etter dagens kamp erkefienden Rangers. Her jubler Deila etter ligakampen mot Hamilton 17. januar.

Foto: RUSSELL CHEYNE / Reuters

– Vi låg under 1-0, og hadde i tillegg fått ein mann utvist borte mot Aberdeen. Likevel klarte vi å snu kampen og scora sigersmålet på overtid. Etterpå jubla Ronny Deila med knytta nevar saman med suppportarane. Fansen såg at dette var ekte følelsar og lidenskap. Då snudde det. Etterpå var han blitt populær blant fansen, seier leiaren av supporterklubben til Celtic i Norge, Harald Harsson.

Viser engasjement og glød

Med siger i dagens semifinale i ligacupen mot erkefienden Rangers vil vi få sjå nye scener med knytta never frå ein brølande nordmann.

Han hadde for vane å gjere det same framfor Strømsgodset-fansen på Marienlyst stadion i Drammen.

No viser han det same engasjementet, gløden og temperamentet rundt om på skotske stadionar.

39-åringen frå Porsgrunn er blitt trygg, sikker og varm i trøya etter ein trøblete start som manager i ein fotballgal by.

Første på tre år

For det kokar i Glasgow før Old Firm på nasjonalarenaen Hampen Park.

Det er det første oppgjeret mellom klubbane på tre år. Celtic mot Rangers er høgt oppe på lista over dei største og mest bråkete hatoppgjera i fotballen.

I 2012 blei Rangers degradert ned til nivå fire og satt under økonomisk administrasjon.

Klubben har kjempa seg opp til ein andreplass på nivå to.

Celtic er definitivt størst i byn, og Ronny Deila har fått sving på trenergjerninga i Skottlands hovudstad.

Klubben leiar serien med tre poeng føre Aberdeen, med ein kamp mindre spelt. I tillegg er klubben vidare i Europaligaen.

Fnys av sparken-utsagn

Likevel dukkar ordet "sparken" utruleg nok opp dersom Deila skulle leie laget sitt til nederlag i dag.

– Tapar han mot Rangers er han ferdig, skriv den tidlegare Celtic-angriparen John Hartson i si faste spalte i The Sun.

Også tidlegare Celtic-kollega Chris Sutton er kritisk.

– Ikkje gje meg alt det at Old Firm-kampar kan gå begge vegar. Eg vil ikkje høyre på det, seier Sutton og meiner skilnaden mellom laga er så stor at Celtic kan vinne med bind for augene.

Vil få fornya tillit

Men leiaren for supporteklubben ristar på hovudet av både Hartson og Sutton.

– Klubben tenkjer langsiktig og sparkar ikkje Deila med tap i dag, meiner Harald Harsson, som også trur at klubben fornyar den rullerande 1-årskontrakta med nordmannen.

– Det er ingenting som tyder på at klubben seier opp kontrakta. Eg trur han held fram neste sesong også.

– Deila har fått meir og meir tillit. Og sjølv om media og fansen var kritiske i starten, har han ein plan som verkar fornuftig. Spelemessig er vi blitt betre, problemet er at vi treng 15 sjansar for å score eitt mål. Spissane har ikkje levert, sjølv om John Guidetti var god i byrjinga, fortsetter Harsson.

Han er nervøs før dagens kamp.

– Det blir nok ein kamp der Celtic vil dominere ganske kraftig. Vi er nøydde til å levere varene for å vinne. For resultata frå FA-cupen i England viser at alt kan skje i slike oppgjer, seier Harald Harsson.

Fotball

 • Straffebonanza da Fulham slo Wolves i overtidsdrama

  Den brasilianske 35-åringen Willian scoret på to straffespark da Fulham slo Wolves 3-2 i en intens kamp i engelsk fotball mandag.

  Oppgjøret i London endte til slutt med tre poeng til hjemmelaget. Det betyr at Wolves og Fulham er henholdsvis nummer 12 og 14 på tabellen etter 13 serieomganger. De har samme antall poeng.

  Alex Iwobi ga Fulham en pangstart da han sendte vertene i ledelsen allerede etter åtte minutters spill. Midtveis i første omgang slo gjestene tilbake ved Matheus Cunha.

  Etter pause kom det tre straffespark. Først fikk Fulham-veteranen Willian sjansen fra krittmerket, og rutinert som han er ventet han ut keeper og satte ballen sikkert i mål.

  Deretter fikk Wolves straffe da Hee-chan Hwang ble stanset med ulovlige midler. Sørkoreaneren tok selv ansvar og banket ballen midt i mål.

  Lenge så det ut til å ende uavgjort i London, men på overtid måtte VAR-dommerne i aksjon igjen. Dommer Michael Salisbury dømte ikke straffe da Harry Wilson gikk i bakken, men etter å ha sett situasjonen på video ombestemte han seg.

  Igjen var Willian sikker fra straffemerket, og sørget for tre poeng til Fulham. (NTB)

  Fulham-spiller Willian
  Foto: PAUL CHILDS / Reuters
 • Sensasjonslaget Girona måtte nøye seg med ett poeng

  Girona har sjokkert i La Liga-innledningen, men mandag ble det med ett poeng etter 1-1 hjemme mot Athletic Bilbao. Dermed er Real Madrid fortsatt serieleder.

  Det ene poenget betydde nemlig at Girona ikke klarte å ta tilbake serieledelsen. Real Madrid overtok tabelltoppen et døgns tid tidligere etter 3-0-seieren over Cádiz søndag.

  Det så imidlertid bra ut for Girona som tok ledelsen på eget gress mandag. Ukrainske Viktor Tsyhankov fikset ledelse etter ti minutters spill i annen omgang.

  Det så en stund ut til å kunne gi en ny seier, men drøyt midtveis i omgangen utlignet Inaki Williams for bortelaget.

  Girona forsøkte å legge press på Athletic Bilbao i avslutningen, men fikk ikke scoringen som igjen ville gjort klubben til serieleder.

  Etter 14 serierunder har både Real Madrid og Girona 35 poeng, men førstnevnte er foran på målforskjell. (NTB)

  Girona-spillerne under kampen mot Athletic Bilbao.
  Foto: JOSEP LAGO / AFP
 • Lyn herjet med Hødd – langt steg mot 1. divisjon

  Lyn la et strålende grunnlag for å rykke opp til 1. divisjon med 3-0-seier over Hødd i den første av to kvalifiseringskamper.

  Allerede etter et drøyt kvarter kunne supportergruppen Bastionen juble for nettkjenning på Nadderud. Anders Bjørntvedt Olsen løp seg fri i Hødd-feltet, og fikk sendt ballen mellom beina på keeper Ole-Monrad Alme.

  Få sekunder etter pause doblet Oslo-klubben ved Henrik Kristiansen, og med 3-0-scoringen til Ole Breistøl etter at timen var spilt begynner det å lukte opprykk for Lyn.

  Lørdag spilles returoppgjøret på Høddvoll Stadion i Ulsteinvik. Da skal det meste stemme for vertene om de skal holde seg i 1. divisjon. Hvis ikke er det Lyn som tar turen opp på nivå to.

  Forrige gang hovedstadsklubben var så høyt i seriesystemet, var da de ble slått konkurs i 2010. Siden har ferden oppover divisjonene gått så som så, men med opprykksspesialist Jan Halvor Halvorsen som trener har det gått bedre.

  Sist sesong ble det opprykk fra 3. divisjon, og nå kan Halvorsen være med på sitt åttende opprykk i karrieren.

  Lyn-spillere jubler i kvaliken mot Hødd
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Kristiansund kjemper mot kulden – kvalifiseringskamp til Eliteserien kan bli flyttet

  Kulde og trøbbel med varmekabler åpner for at onsdagens kvalifiseringskamp i fotball mellom Kristiansund og Bryne må spilles i Ålesund.

  Det er lokalavisen Tidens Krav som melder om kampen banemannskapet i Kristiansund kjemper mot værforholdene.

  Lørdag ble kvalifiseringskampen mellom Start og Bryne avlyst som følge av at banen i Kristiansand var frossen og ikke spillbar. Bryne ble tilkjent seieren etter at Start ikke hadde gjort nødvendige forberedelser.

  I Kristiansund er undervarmen i banen påskrudd, men varmekablene på enkelte områder av banen fungerer ikke lenger. Det gjør at kulda får godt tak i deler av dekket.

  Nå håper man ifølge Tidens Krav at salting og bruk presenning skal løse floken. En endelig avgjørelse om kampen må spilles i Ålesund tas tirsdag kveld. Da kommer dommerteamet til Kristiansund. (NTB)

  KBK Kristiansund, Uglan
  Foto: Marius André Jenssen Stenberg / NRK
 • Vålerenga stenger treninger og skjermer spillerne

  Vålerenga er i akutt nedrykksfare foran siste runde i Eliteserien. Nå er det besluttet å stenge klubbens treninger for pressen de siste dagene før kamp.

  Det er medie- og kommunikasjonssjef Tina Wulf som bekrefter grepene overfor TV 2.

  – Vi ønsker mest mulig ro inn mot det som blir den viktigste kampen på 20 år, sier hun til kanalen.

  Planen er å stenge klubbens treninger fra og med torsdag. Det vil skjerme spillerne inn mot skjebnekampen mot Tromsø kommende søndag. Der må Oslo-klubben minst ha ett poeng for å berge plassen.

  Hovedtrener Geir Bakke og sportssjef Joacim Jonsson skal riktignok være tilgjengelig for pressen, men kun på telefon.

  Vålerenga ligger under nedrykksstreken foran siste serierunde. Sandefjord på plassen foran har samme antall poeng, men bedre målforskjell.

  Stabæk og Haugesund innehar plassene over streken og har henholdsvis ett og to poeng mer enn VIF. De møtes samtidig innbyrdes i siste runde. (NTB)

  Vålerenga-kaptein Stefan Strandberg
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Brentford-spilleren Kristoffer Ajer feiret som besatt etter en takling i det 91. minutt. Minutter senere var kampen snudd – dermed startet latterliggjøringen av feiringen.