Ronaldo skjøt United videre

Et kanonskudd av Cristiano Ronaldo sendte Manchester United videre til semifinalen i mesterligaen.

Manchester Uniteds Cristiano Ronaldo og Wayne Rooney
Foto: Armando Franca / AP

Kampfakta: Porto - Manchester United

Etter at det ble 2-2 på Old Trafford for en uke siden hadde Porto det beste utgangspunktet, men Manchester United fikk en drømmestart på Estadio do Dragao etter at Ronaldo dundret ballen i mål fra 34 meter etter seks minutters spill.

- Jeg fikk ballen fra Anderson, snudd og skjøt. Det var planen og ble et av mine flotteste mål, sa Ronaldo etter kampen.

Manchester United-manager Alex Ferguson kunne ikke annet enn å være enig.

- Et utrolig mål på et fantastisk skudd, sa Ferguson.

Tett bak

Dermed var scenarioet for resten av kampen klar. Gjestene ville forsvare ledelsen, mens vertene prøvde å få hull på byllen. Det vil ikke si at United ikke hadde sjansen til å øke ledelsen på kontringer, men Porto var det førende laget gjennom største delen av kampen.

Med Rio Ferdinand tilbake fra skade som makker til Nemanja Vidic i United-forsvaret, klarte imidlertid Manchester United å ri av stormen og ble dermed det første britiske laget som slo Porto på hjemmebane i mesterligaen på 12 forsøk.

- Vi forsvarte oss veldig bra. Ferdinand og Vidic forstår hverandre veldig godt og fikk tilbake stabiliteten i de bakre rekkene, sa Ferguson videre.

Helbritisk

United-manager Ferguson kunne konstatere at oppdraget var utført, og laget hans er klare for semifinale i mesterligaen for tredje år på rad.

I semifinalen blir det et helbritisk oppgjør ettersom Arsenal slo ut Villarreal med 3-0 på Emirates onsdag andre kvartfinale.

Les: Arsenal klar for engelsk semifinale

Hvem vinner mesterligaen? Diskuter!

Fotballnyheter