NRK Meny
Normal

Ronaldo: – Ancelotti har forandret alt

Cristiano Ronaldo takker Real Madrid-trener Carlo Ancelotti for å ha forandret mentaliteten i laget og gjort dem til vinnere. Det har ført til finaleplass i mesterligaen og scoringsrekord til superspissen.

Cristiano Ronaldo (R)

Cristiano Ronaldo satte scoringsrekord i mesterligaen med sine to mål mot Bayern München.

Laster innhold, vennligst vent..

– Ancelotti fortjener all æren. Han har forandret alt. Han har forandret hele mentaliteten til laget. Nå tror vi på at vi kan vinne ting, både jeg, spillerne, hele laget. Vi kjemper bare for å vinne tittelen nå, sier Cristiano Ronaldo.

Han og resten av Real Madrids stjernegalleri rett og slett feide fjorårets mesterligavinnere Bayern München av banen i den siste semifinalen tirsdag

Germany Soccer Champions League

Ronaldo gir Real Madrid-manager Carlo Ancelotti æren for storseieren i semifinalen.

Foto: Kerstin Joensson / Ap

kveld.

Dermed er spanjolene klare for mesterligafinalen for første gang på 12 år.

– I denne klubben har det vært en fantastisk motivasjon for å komme til en ny finale. Vi har tre semifinaletap, men motivasjonen har hele tiden vært å komme til finalen og kunne løfte troféet, sier trener Ancelotti.

– Må holde beina på jorda

Sammenlagtresultatet 5-0 sier sitt, og for tyskerne var det nok spesielt ydmykende at de slapp inn hele fire mål på sin egen hjemmebane i returoppgjøret tirsdag. Det er mildt sagt sjelden kost for Bayern München.

– Å score fire mål mot Bayern er ikke lett. Men laget spilte så bra som vi kunne og ting ble bare enklere for oss. Vi var fenomenale, og nå er vi i finalen slik vi ønsket. Nå gjelder det bare å holde beina på jorda, fastslår Ronaldo.

28-åringen scoret sitt mål nummer 15 og 16, og slo dermed den tidligere scoringsrekorden i mesterligaen med to mål.

Ronaldo legger ikke skjul på at han hadde rekorden i tankene under kampen. Han jaget hver minste lille mulighet han øynet til å score, og etter 34 minutter var det til slutt Gareth Bale som gjorde forarbeidet og spilte Ronaldo fri slik at han bare kunne dunke ballen i mål.

– Jeg så etter sjansene for å få det til. Jeg visste jeg trengte et mål, men jeg hadde ikke blitt sur om jeg ikke fikk det til. Det var en flott ball fra Bale. Hele laget hjalp meg, sier Ronaldo.

– Samme hvem vi møter i finalen

FBL-EUR-C1-BAYERN MUNICH-REAL MADRID

Real Madrid-forsvarer Pepe feirer etter kampslutt.

Foto: CHRISTOF STACHE / Afp

Reaksjonen hans etter scoringen viste hva det betyr for ham å ha satt rekorden. Ronaldo brøt ut i en ellevill feiring og utførte en slags dans med hendene som skulle signalisere at han har scoret femten mål.

I kampens siste ordinære spilleminutt scoret han like greit igjen og fastsatte resultatet til 4-0.

– Jeg er veldig glad for å ha slått mesterligarekorden, men det jeg virkelig vil er å vinne. Vi er veldig spente og glade, sier Ronaldo.

Lagkameraten Bale sier rekorden snakker for seg selv.

– Det er på grunn av sånt han er verdens beste spiller. Det er en ære å spille med ham og å få lære av ham. Nå har vi én kamp igjen og forhåpentligvis kan han score noen mål til der, sier Bale og smiler lurt.

Onsdag kveld spiller Chelsea og Atlético Madrid den siste semifinalen. Det er en helt åpen kamp ettersom det endte 0-0 mellom dem i forrige uke.

– Det er det samme hvem av dem vi møter. Det blir tøft uansett. I en finale er det uansett 50/50, mener Ronaldo.

Det var naturlig nok langt mindre lystig i den tyske leiren etter kampen.

Pep: – Det var min feil

Bayern-trener Pep Guardiola møtte pressen med en mutt mine og tok hele ansvaret for det ymykende tapet.

– Jeg gjorde noen taktiske feil. Det var min feil. Vi spilte dårlig, men jeg kan ikke skylde på spillerne, sier han.

I fjor vant Bayern både ligaen, den tyske cupen og mesterligaen. Mot Real Madrid hadde de ballen klart mest, og hadde en ballbesittelse på hele 69 prosent.

Likevel hadde de problemer med å spille seg til de gode sjansene mot spanjolene.

Fotballnyheter