Ronaldo avgjorde mesterligathriller

Manchester City ledet to ganger, men Real Madrid svarte igjen og igjen. Cristiano Ronaldo ble matchvinner i kampens siste minutt, og Jose Mourinho mener seieren var alt annet enn heldig.

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo scoret et avgjørende målet da Real Madrid slo Manchester City 3-2.

Foto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU / Afp

Jose Mourinho

Jose Mourinho jublet så høyt over den avgjørende scoringen at han var smårusten i stemmen i intervjuet etter kampen.

Foto: Paul White / Ap

Joe Hart

Joe Hart vartet opp med flere gode redninger etter forsøk fra blant andre Gonzalo Higuain, men klarte ikke å stoppe Ronaldos skudd i siste minutt.

Foto: FELIX ORDONEZ / Reuters
Edin Dzeko

Edin Dzeko satte fart på kampen da han sendte Manchester City i ledelsen etter pause.

Foto: JAVIER SORIANO / Afp
Karim Benzema

Det ble en god kveld for innbytterne. Karim Benzema scoret 2-2-målet like før slutt.

Foto: JAVIER SORIANO / Afp
Roberto Mancini

Roberto Mancini var svært skuffet etter at ett poeng glapp i sluttminuttet.

Foto: Paul White / Ap
– Når du vinner kampen i siste minutt sier folk at det er en heldig seier. Jeg synes ikke det. Det var en fortjent seier, sier Real Madrid-trener Jose Mourinho i et intervju vist på Viasat 4 etter kampen.

Laget mitt hadde profesjonalitet og karakter til å endre kampen, sier han.

Skuffet Mancini

I kampens siste minutt ble Cristiano Ronaldo dagens mann for Real Madrid. Målmaskinen dro seg inn i feltet og klinte til fra skrått hold.

Ballen fikk en skikkelig dupp og lurte seg under Joe Harts keeperhanske og i nettmaskene til 3-2. Manchester Citys keeper måtte bare riste oppgitt på hodet.

– Dette går ikke. Vi kan ikke ta ledelsen 2-1 rett før slutt og tape likevel. Vi har bare oss selv å klandre. Vi kastet det bort, sier en skuffet Hart til ITV etter kampen.

Oppgitt var også City-trener Roberto Mancini.

– Når du starter gruppespillet med kamp mot Real Madrid er det vanskelig, men vi spilte bra og scoret to mål. Jeg er så skuffet over dette tapet, sier City-treneren.

Tre mål på fem minutter

Det var Real Madrid som var best på Santiago Bernabeu før pause, men mål ble det ikke.

– Jeg følte vi fortjente å vinne kampen fra første minutt. Vi var det beste laget og skulle gått til pause med ledelse. City hadde ikke en sjanse i første omgang, oppsummerer Mourinho.

Etter pause tok kampen virkelig fyr, men det var først etter at Edin Dzeko entret banen. Dzeko scoret kampens første mål etter 69. minutter. Real Madrid svarte sju minutter senere ved Marcelo.

Fem minutter før slutt gikk gjestene opp i ledelsen for andre gang i kampen. Denne gangen trengte hjemmelaget bare to minutter på å svare.

Hemmelighetsfull Mourinho

Real Madrid har vært svake i den spanske seriestarten, og tapte nylig mot Sevilla. Lagmoralen hovedstadsklubben viste tirsdag kveld var av helt annen sort. Det overrasker ikke treneren.

– Jeg har for mange år med fotball og erfaringer med spillere. Ingenting i fotball overrasker meg. Dette er beviset. Du kan spille fantastisk å slå Barcelona og City, men lag som Sevilla slår du ikke, sier Mourinho og trekker på skuldrene.

– Jeg vet hvorfor, men den hemmeligheten blir hos meg, sier Real Madrid-treneren kryptisk.

I kampens siste minutt scoret Ronaldo målet som avgjorde kampen.

– Han jobbet fantastisk, som alle andre på laget. Som trener synes jeg ikke det er rettferdig å nevne enkeltspillere, sier Mourinho.

Tror Real går videre

Real Madrid fikk den starten de ønsket i mesterligaens gruppespill. De tok med seg tre viktige poeng i det som har blitt stemplet som «dødens gruppe».

Manchester City og Mancini må dra poengløse hjem til England, men ser frem til neste kamp.

– Dette er bare den første kampen. Jeg tror Real Madrid går videre, men det er en vanskelig gruppe for alle, sier han.

Borussia Dortmund slo Ajax 1-0 i den andre kampen i gruppe D tirsdag kveld.

Fotballnyheter