NRK Meny
Normal

Romario rundet 1000

Romario scoret omsider sitt 1000. mål på fotballbanen - på straffespark.

Romario har endelig rundet 1000 scoringer
Foto: Silvia Izquierdo / AP

Målet kom da Vasco da Gama møtte Recife søndag.

Se Romarios mål nummer 1000 i Globos nett-TV

Han rundet dermed milepælen på samme måte som Brasils største fotballikon Pele gjorde i 1969. Også han måtte ha straffespark for å bryte måltørken som rammet etter 999 mål.

41-årige Romario, som ble toppscorer i brasiliansk serie så sent som i 2005, ble tiljublet av publikum på fullsatte Estadio Sao Januario i Rio. Etter målet ble kampen stoppet slik at hans mor, hans kone, noen av barna og en horde journalister kunne gratulere ham ute på banen.

- Dette er et helt spesielt øyeblikk i livet mitt. Jeg er sterkt beveget. Dette tilegner jeg min familie, sa Romario ikledd en trøye med tallet 1000.

Romario løp deretter æresrunde mens han vinket til publikum.

Uoffisielt

Selv om feiringen av Romarios milepæl hadde et offisielt preg, er noteringen høyst uoffisiell. Veteranen har regnet med 71 mål han scoret som ungdomsspiller og amatør, mål scoret i treningskamper og andre kamper med uoffisiell status. Det opprinnelige tallet hans måtte nedjusteres flere ganger fordi han opererte med mål scoret i kamper som endte 0-0 eller som aldri var spilt.

FIFA anerkjenner ikke Romarios firesifrede målfangst, ettersom forbundet teller bare mål scoret i offisielle turneringer. Det samme kan innvendes mot de tre andre spillerne som skal ha scoret minst 1000 mål.

Pele endte på 1281 mål i 1363 kamper, men også han talte mål i høyst uoffisielle kamper. Brasilianske Artur Friedenreich og østerrikske Franz Binder er de to andre som skal ha scoret minst 1000 mål i karrieren. (©NTB)

 

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.