NRK Meny
Normal

Rødt kort og seier til Real

Real Madrid åpnet sin mesterliga-sesong med 1-0 over Dinamo Zagreb på bortebane. Men de fikk Marcelo utvist av kampens norske dommer.

Angel di Maria

Angel di Maria satte inn seiermålet for Real Madrid

Foto: Filip Horvat / Ap

Angel di Maria satte inn kampens eneste mål snaue ti minutter etter pausen, da han scoret etter et framspill fra Marcelo..

Tjue minutter seinere måtte Svein Oddvar Moen opp med kortet il den samme Marcelo to ganger - først for en stygg takling, et par minutter etterpå for filming. Da ble det rødt.

Jose Mourinhos menn, for anledningen i helrøde drakter, var klart best i den kroatiske hovedstaden, og hjemmelaget kan takke sin keeper Ivan Kelava for at det ikke ble flere baklengsmål. Real Madrid-spillerne var heller ikke flinke nok til å få avslutningene mellom stengene.

Kelava imponerte med redninger på avslutninger fra Xabi Alonso, Cristiano Ronaldo og Sergio Ramos. Hjemmelaget fikk en sjanse til å komme inn i kampen og berge poeng da Marcelo ble utvist, men lyktes ikke.

I den andre kampen i gruppen utkjempet Ajax og Lyon en målløs duell.

Lite overbevisende City-debut

Napoli - Manchester City

Edinson Cavani gir Napoli en overraskende ledelse mot Manchester City

Foto: NIGEL RODDIS / Reuters

Manchester City debuterte i mesterligaen, og overbeviste ingen med 1-1 hjemme mot Napoli.

Verken laget eller de individuelle stjernene i City imponerte i klubbens første opptreden i den gjeveste europacupen på 43 år. De himmelblå kan få svi for poengtapet på hjemmebane etter ferdigspilt gruppespill.

Gruppekvartetten med Manchester City, Napoli, Bayern München og Villarreal omtales som dødens gruppe og anslås å bli svært jevn. I den andre gruppekampen ble tyskerne for sterke og seiret 2-0 i Spania etter scoringer av Toni Kroos og Rafinha.

I en målløs første omgang i Manchester var et tverrliggerskudd til hvert av lagene det nærmeste man kom. Først sørget Ezequiel Lavezzi for et italiensk tverrliggertreff 17 minutter ut i kampen og mot spillets gang. Nøyaktig dobbelt så lang tid ut i kampen sto tverrliggeren på motsatt side av banen i veien for
Yaya Toures skudd etter pasning fra Sergio Aguero.

Napoli skrudde opp tempoet etter pause og satte hjemmelaget under stort press. Det ga også uttelling da Edinson Cavani sendte gjestene i føring med 1-0 da 68 minutter var spilt av kampen.

En nonchalant pasningsblemme på Citys midtbane åpnet for Napoli-kontring og scoring.

City våknet umiddelbart og tok tilbake styringen i kampen. Etter enda et tverrliggerskudd fikk hjemmelaget frispark. Fra 28 meters hold smelte Aleksandar Kolarov ballen ned i korthjørnet for keeper til 1-1 etter 73 minutter.

Overraskende Inter-tap

Inter gikk på et overraskende tap hjemme for tyrkiske Trabzonspor i mesterligaen onsdag kveld. Det betyr at Inter har tapt alle de tre første kampene under nytreneren Gian Piero Gasperinis ledelse.

14 minutter før full tid ble det stille på San Siro. Da scoret Ondrej Celustka kampens eneste mål. Målet kom på en retur etter at Halil Altintop hadde avsluttet i tverrliggeren.

Rett før Trabzonspor scoret hadde Inters innbytter Diego Milito en dobbeltsjanse, men han lyktes ikke i å score.

Trabzonspor fikk sjansen i mesterligaen fordi Fenerbahce ble kastet ut på grunn av beskyldninger om kampfiksing.

Tidligere Stabæk-spiller Alanzinho spilte fra start for tyrkerne og på dro seg gult kort i 2. omgang. I det 65. minutt ble han byttet ut med tidligere Rosenborg-spiller Marek Sapara.

I den andre kampen i gruppe B ble det 2-2 mellom franske Lille og russiske CSKA Moskva. Hjemmelaget ledet med to mål, men ivorianeren Seydou Doumbia ordnet CSKA-poeng med to scoringer i slutten av kampen.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.