Rodríguez til Real Madrid

Etter flere uker med spekulasjoner er VM-stjerna James Rodríguez klar for Real Madrid.

James Rodriguez

James Rodríguez er klar for Real Madrid.

Foto: DANIEL GARCIA / Afp

James Rodríguez var en av VMs aller største stjerner, og ryktene om en overgang for den 23 år gamle colomianeren begynte tidlig å svirre.

Tirsdag kom endelig bekreftelsen: Rodríguez er klar for Real Madrid, og har signert en seksårskontrakt med mesterligavinnerne.

Overgangen ble bekreftet på klubbens hjemmeside tirsdag ettermiddag. Rodríguez vil bli offsielt presentert kl. 20 lokal tid på Santiago Bernabéu. Overgangssummen er ikke offentliggjort, men skal ifølge Marca ligge på rundt 700 millioner.

– Stolte

Rodríguez kommer til Real Madrid fra Monaco, der han forrige sesong scoret ni mål og hadde elleve målgivende pasninger. Han har også spilt i Porto.

– AS Monaco er stolte av at vi har hjulpet James Rodríguez vise sitt talent til verden da han satte sitt preg på VM i Brasil ved å vinne gullballen, sier Vadim Vasilyev, styreleder i Monaco, til klubbens hjemmeside.

Strålende VM

Rodríguez ledet Colombia til kvartfinale i VM, og ble samtidig VMs toppscorer med seks mål. Hans første mål mot Uruguay ble kåret til det beste målet i VM av fans som stemte på FIFAs hjemmeside.

Da NRKs eksperter ble bedt om å plukke ut VMs drømmelag var Rodríguez en av to spillere som var på alle ekspertenes liste.

Lekkert mål.

Se Rodríguez score VMs beste mål.

James Rodriguez er VMs toppscorer og er av mange regnet som turneringens beste spiller.

Se James Rodríguez briljere under VM.

Fotballnyheter