Rodríguez til Real Madrid

Etter flere uker med spekulasjoner er VM-stjerna James Rodríguez klar for Real Madrid.

James Rodriguez

James Rodríguez er klar for Real Madrid.

Foto: DANIEL GARCIA / Afp

James Rodríguez var en av VMs aller største stjerner, og ryktene om en overgang for den 23 år gamle colomianeren begynte tidlig å svirre.

Tirsdag kom endelig bekreftelsen: Rodríguez er klar for Real Madrid, og har signert en seksårskontrakt med mesterligavinnerne.

Overgangen ble bekreftet på klubbens hjemmeside tirsdag ettermiddag. Rodríguez vil bli offsielt presentert kl. 20 lokal tid på Santiago Bernabéu. Overgangssummen er ikke offentliggjort, men skal ifølge Marca ligge på rundt 700 millioner.

– Stolte

Rodríguez kommer til Real Madrid fra Monaco, der han forrige sesong scoret ni mål og hadde elleve målgivende pasninger. Han har også spilt i Porto.

– AS Monaco er stolte av at vi har hjulpet James Rodríguez vise sitt talent til verden da han satte sitt preg på VM i Brasil ved å vinne gullballen, sier Vadim Vasilyev, styreleder i Monaco, til klubbens hjemmeside.

Strålende VM

Rodríguez ledet Colombia til kvartfinale i VM, og ble samtidig VMs toppscorer med seks mål. Hans første mål mot Uruguay ble kåret til det beste målet i VM av fans som stemte på FIFAs hjemmeside.

Da NRKs eksperter ble bedt om å plukke ut VMs drømmelag var Rodríguez en av to spillere som var på alle ekspertenes liste.

Lekkert mål.

Se Rodríguez score VMs beste mål.

James Rodriguez er VMs toppscorer og er av mange regnet som turneringens beste spiller.

Se James Rodríguez briljere under VM.

Fotball

Oppsummert

 • Cirka 20.05: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og en utvalgt spiller etter kampen mot Tyrkia.
 • Hevder Kane vil vekk fra Spurs

  Tottenhams stjernespiss Harry Kane skal ha fortalt klubben at han ønsker seg vekk, ifølge Sky Sports.

  Den britiske TV-stasjonen melder at Kane på nytt har bedt Spurs-ledelsen om å bli solgt. Også tidligere i sesongen kom det rapporter om at 27-åringen vil til en ny klubb.

  Storscoreren skal ha et ønske om å bli værende i Premier League. Av den grunn blir han koblet til den pengesterke trioen Manchester City, Manchester United og Chelsea.

  Kane har tre år igjen av kontrakten med Tottenham. En kjøper må regne med å måtte bla opp en betydelig overgangssum.

  Harry Kane, Tottenham
  Foto: MATTHEW CHILDS / AFP
 • Bournemouth tok første stikk

  Et kontringsmål ga Bournemouth 1-0 og et overtak i semifinalen mot Brentford i opprykkskvalifiseringen til øverste nivå i engelsk fotball.

  Arnaut Danjuma scoret kontrollert i høyre hjørne med et lavt skudd i det 55. minutt.

  Returmøtet med Brentford spilles i Vest-London lørdag. Barnsley og Swansea er opp mot hverandre i den andre semifinalen. Opprykksfinalen går på Wembley lørdag 29. mai.

  Bournmouth-scoring
  Foto: MATTHEW CHILDS / Reuters
 • Kroos mister spansk gullthriller

  Real Madrids midtbanestjerne Toni Kroos har fått påvist korona og må dermed stå over kommende helgs sesongavslutning i La Liga.

  Real er to poeng bak byrival Atlético Madrid på tabelltoppen før siste La Liga-runde.

  Atlético er sikret sin første serietittel siden 2014 om laget slår Valladolid på bortebane lørdag kveld. Ved poenglikhet forsvarer Real Madrid ligagullet på innbyrdes oppgjør.

  Toni Kroos
  Foto: Bernat Armangue / AP
Europa League - Semi Final Second Leg - AS Roma v Manchester United