NRK Meny
Normal

Rodgers «fortsatt i sjokk» etter kollapsen

Brendan Rodgers (41) har fortsatt et syltynt håp om at Liverpool kan kapre seriegullet i helgens serieavslutning.

Brendan Rodgers

SERIEGULLET KAN HA RØKET PÅ MÅLSTREKEN: Brendan Rodgers hadde strak kurs mot et historisk seriegull med Liverpool. Så raknet alt i løpet av 12 minutter mot Crystal Palace i nest siste serierunde. Dwight Gayle (innfelt) setter her inn 3-3-målet i det 88. minutt.

Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters

Nord-iren har studert TV-bildene fra mandagens totalkollaps mot Crystal Palace flere ganger.

Steven Gerrard

SKUFFET: Steven Gerrard har levert nok en knallsesong, men avslutningen har vært trøblete. I toppkampen mot Chelsea for to uker siden skled han og forærte Chelsea 1-0-målet. Chelsea vant 2-0.

Foto: ADRIAN DENNIS / Afp

– Jeg har sett hele kampen tre ganger og jeg er fortsatt i sjokk, sier Liverpools 41 år gamle manager.

Raknet fullstendig

Liverpool ledet 3-0 til det gjenstod 12 minutter av ordinær tid mot London-klubben, men klarte på makeløst vis å slippe Palace tilbake inn i kampen.

3-0 ble til 3-3, og Liverpools gullhåp ble knust på under kvarteret.

Merseyside-klubben ligger to poeng bak tittelrival Manchester City før den siste runden. De lyseblå blir seriemestre ved seier eller uavgjort mot West Ham i siste runde.

– Det er på ingen måte over

Oddsen er altså definitivt på Manchester-lagets side, men Liverpool-manageren hevder han fortsatt har et håp om at laget hans kan gjøre slutt på 24 års gulltørke i serien (Liverpool vant øverste divisjon i England i 1990).

– Det er på ingen måte over. Vi har en tøff kamp foran oss. Det samme har City. West Ham har mange talentfulle spillere. Når de (West Ham journ.anm.) klarer å slå Tottenham 3-0 på bortebane, da kan de forsyne meg dra til Manchester å vinne der også, sier Rodgers.

41-åringen lover at spillerne vil gi alt i søndagens serieavslutning hjemme mot middelhavsfarer Newcastle.

– Vi skal kjempe til siste slutt. Dersom vi vinner og likevel ikke blir seriemestere, er det likefullt en kjempeprestasjon å bli nummer to bak verdens rikeste fotballag. Det er et stort kompliment til det vi driver med, sier Rodgers.

– Det forventes at City skal vinne mot West Ham, men de får det ikke enkelt. West Ham kan skape trøbbel for dem, mener Liverpool-manageren.

Forventes å skrive ny kontrakt

Liverpool-manageren, som altså har ledet Liverpool fra 7.-plass sist sesong til gullkamp i år, er snart ferdig med sitt andre år av treårskontrakten han skrev med Liverpool sommeren 2012.

Rodgers bekrefter at han er i dialog med klubbledelsen om en ny kontrakt. Den britiske avisen Guardian meldte tidligere denne uka at Rodgers kommer til å signere ny kontrakt etter søndagens serieavslutning.

– Jeg har selvfølgelig forhandlet med klubben. Rammene for en ny avtale er under arbeid, men jeg ønsker ikke å kommentere dette noe mer før sesongen er ferdig, sier han.

Liverpool har, med en serierunde igjen å spille, tatt nøyaktig 20 poeng mer i år enn sist sesong. «The Reds» har samtidig scoret 28 ganger oftere enn i fjor.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter