NRK Meny
Normal

Rodgers lovpriser norske supportere før gulljakten

LIVERPOOL/OSLO (NRK.no): Manager Brendan Rodgers mener norske Liverpool-supportere er blant de beste i verden.

Rodgers

TRENGER HJELP: Manager Brendan Rodgers og kaptein Steven Gerrard er høyst sannsynlig avhengig av at Manchester City taper poeng i innspurten.

Foto: DARREN STAPLES / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..
Osman

OFFENSIV: Evertons Leon Osman tror Manchester City får det tøft på Goodison Park.

Foto: Clint Hughes / Ap

– Det er åpenbart mange supportere i Norge, og det er et stort privilegium å lede en så stor klubb. Det er store supportergrupper over hele verden, og jeg tror den norske er en av de beste. Jeg takker dem alltid for deres lidenskap og støtte, og forhåpentlig klarer vi å fullføre sesongen bra for dem, sier Rodgers til NRK.no.

Manageren smilte og tok seg god tid på pressekonferansen før det som kan bli en helt avgjørende runde i Premier League.

Liverpool går inn i den nest siste runden på tabelltopp, men før Crystal Palace venter i London, skal Manchester City besøke Merseyside og Everton.

Rodgers vet at Liverpool trolig er nødt til å vinne sine to siste kamper for å ha et håp om Premier League-gull.

Og her håper han på hjelp fra supporterne.

– Hva er din beskjed til Liverpool-supportere i Norge før de siste kampene?

– Forhåpentlig fortsetter de å fly over hit. Jeg vet at de kommer hit i tusentall, smiler Rodgers.

  • Se Premier League-tabellen nederst i saken!

Tror på Everton-hjelp

Lørdagens kamp mot Everton er trolig den tøffeste gjenværende kampen for City, som har igjen en hengekamp mot Aston Villa (hjemme) før sesongens siste kamp mot West Ham (også hjemme).

Hvis både Liverpool og City vinner sine siste kamper, blir tittelen avgjort på målforskjell. Manchester-laget har i øyeblikket et forsprang på åtte mål.

– Jeg har lest noen steder at Everton ikke ønsker å gjøre Liverpool noen tjenester. Men Everton er en stor klubb og har gjort det veldig, veldig bra denne sesongen, og spesielt på hjemmebane. De kjemper om en mesterligaplass og vil spille for seg selv, sier Rodgers til lokalavisen Liverpool Echo.

– Vi vil bare konsentere oss om våre to neste kamper, og hvis vi vinner dem, får vi se hvor vi står, sier Rodgers.

Manageren legger imidlertid ikke skjul på at han tror City kan avgi verdifulle poeng mot byrivalen. Everton har bare tapt to hjemmekamper denne sesongen, og City har tapt sine fire siste kamper på Goodison Park.

– City må spille ekstremt bra for å få et resultat, sier Rodgers.

– Vi er profesjonelle

Mens noen britiske medier sår tvil om Evertons motivasjon i City-kampen, avfeier spillerne spekulasjonene.

Everton har fortsatt en mulighet til å ta den viktige 4.-plassen, men de er avhengig av at Arsenal taper poeng mot både West Bromwich (hjemme) og Norwich (borte).

– Vi er profesjonelle og det er dette vi driver med. Det er en stor kamp på Goodison, og vi ønsker å nyte den og vinne den, sier Everton-spiller Leon Osman til Daily Mail.

– Siden vi spiller først, har vi muligheten til å legge press på Arsenal. Det vil være en fordel hvis vi klarer å vinne den kampen, sier han.

Chelsea lurer bak

Også Chelsea er med i gullkampen, og ikke siden 1981 har det vært så tett mellom tre lag så sent i sesongen, ifølge NTB.

Bare to ganger siden Premier League ble etablert i 1992 har tre lag hatt matematisk sjanse til å bli mester med to runder igjen: I 1999 og 2008.

Chelsea-manager José Mourinho har offentlig avskrevet sitt lags sjanser, men etter semifinaletapet i mesterligaen er revansjlysten stor.

– Vi må sette press på de andre. Vi må reise oss etter skuffelsen og fortsette å banke på døra. Slår vi Norwich, kan vi profittere på eventuelle feilskjær fra de andre, sier keeper Mark Schwarzer.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.