NRK Meny
Normal

Rodgers irettesatte Balotelli før debuten

Liverpool-manager Brendan Rodgers (41) omtaler Mario Balotellis debutkamp som «fantastisk». Italieneren bidro nemlig defensivt – akkurat som han fikk beskjed om før avspark.

Balotelli og Rodgers

FORNØYD MED DEBUTANTEN: Brendan Rodgers (innfelt) mener Balotelli har oppført seg eksemplarisk i sin første uke som Liverpool-spiller.

Foto: Bogdan Maran / Ap

– Jeg synes han var fantastisk. Han har raskt forstått hvordan vi ter oss i denne klubben. Han har vært bra på trening og virker å ha lagt all støyen fra tidligere i karrieren bak seg. Han har vært fantastisk, sier Rodgers om sin nye elev etter søndagens 3-0-seier over Tottenham.

Balotelli mot Tottenham

GOD START: Mario Balotelli er i gang med sin andre periode i engelsk fotball. Sist skapte han store overskrifter som Manchester City-spiss.

Foto: OLLY GREENWOOD / Afp

Balotelli gikk rett inn i startelleveren til «The Reds» etter den noe overraskende overgangen fra AC Milan i forrige uke.

Bare scoringen manglet

Balotelli kom til flere store sjanser i kampen, men maktet ikke å tegne seg på scoringslista i debuten. Etter 61 minutter ble han byttet ut.

Treneren var likevel svært fornøyd med innsatsen.

– Man så han var sulten i dag. Han jobbet, presset, viste styrke og kvalitet. Han har et utrolig balltalent for å være så stor, roser Rodgers.

Mario Balotelli har blitt kjent for å være en spiss litt utenom det vanlige. På sitt beste er han verdensklasse, men den høyreiste italieneren har også pådratt seg et rykte for å være lat og en dårlig lagspiller.

Måtte gi Balotelli klar beskjed

Mot Tottenham var han imidlertid langt mer engasjert – selv når han ikke hadde ballen. Sjelden har vi sett Italia-spissen jobbe bedre defensivt.

Rodgers avslørte etter kampen at han hadde gitt Balotelli klare arbeidsoppgaver før kampstart om at han måtte jobbe defensivt.

– Jeg sa til Mario: «Du må dekke en mann når vi har hjørnespark imot». Da svarte han: «Jeg markerer ikke på hjørnespark». Da sa jeg: «Fra nå av gjør du det».

Rodgers hevder det er første gang i karrieren at Balotelli bidrar på defensive cornere.

–Jeg gir ham ansvar. Det er første gang han har bidratt på en defensiv corner i hele sin voksne karriere. Jeg mener det, sa Rodgers på pressekonferansen etter seieren.

Les også: Daniel Agger: – Derfor forlater jeg Liverpool

– Han vi få sjansen på straffer

Også lagkaptein Steven Gerrard, som scoret Liverpools 2-0-mål på straffespark, roste Balotellis debut.

– Han har vært fantastisk siden han kom hit. Han jobber hardt og vil bare bli bedre under en manager som Brendan Rodgers. Jeg vet også at han er en glimrende straffeskytter, og han vil nok få sjansen senere i sesongen, varslet Gerrard.

– Balotelli kan være forskjellen på om vi kan kjempe om seriegullet eller ikke, mener Gerrard.

Balotelli, Gerrard og Sturridge

DØDELIG TRIO: Mario Balotelli (t.v.), Steven Gerrard og Daniel Sturridge feirer kapteinens 2-0-scoring. 'Stevie G' satte straffen sikkert i hjørnet.

Foto: OLLY GREENWOOD / Afp
Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.