NRK Meny
Normal

Rodgers briljerte på spørsmål om VIF

HOTEL ROYAL CHRISTIANIA (NRK.no): Ikke tro at manager Brendan Rodgers (40) og hans Liverpool kommer uforberedt til showkampen mot Vålerenga.

Brendan Rodgers i Oslo

Brendan Rodgers under pressekonferansen i Oslo. Nord-iren tok seg god tid til den norske pressen.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

Liverpool-stjernene er endelig ankommet Norge, riktignok uten superspiss Luis Suárez, for å møte Vålerenga til showkamp på Ullevaal onsdag.

Brendan Rodgers

Brendan Rodgers skippet middag med spillerne for å møte pressen.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

Tirsdag kveld - bare en liten time etter ankomst Gardermoen - tok manager Brendan Rodgers seg tid til en halvtimes pressekonferanse med norske journalister.

Visste masse om VIF

Rodgers, som ellers gjentok meldingen om at klubben ikke har noen intensjoner om å selge Suárez, svarte trygt og godt på alle spørsmål - selv de som omhandlet onsdagens norske motstander.

– Hva vet du om Vålerenga?

– Jeg har sett på laget. Jeg vet at de spiller en slags 4-1-4-1-formasjon. De har gode vinger som trekker inn i banen og skaper problemer. Den unge vingen på venstresiden liker å trekke inn i banen, og den høyrebeinte vingen på andre siden kan drible og skyte. Og de har en spiss som er god i boksen, uttalte Rodgers på spørsmål fra NRK.no.

Rodgers roste ellers Norge og norsk fotball opp i skyene:

– Norske spillere er ærlige. Vi vet det blir en bra kamp. Dere produserer noen vakre fotballspillere i dette landet, komplimenterte Rodgers.

– Det er mange talenter her. Spillerutviklingen har alltid vært bra. Vi leter alltid etter talenter, hvor enn det måtte være. Norge, Spania, Sør-Amerika... forhåpentligvis får vi en ny stjerne fra Norge i fremtiden, sa Rodgers.

Liverpool har gjennom historien vært en veldig «norsk» klubb. Bjørn-Tore Kvarme, Øyvind Leonhardsen, Frode Kippe, Vegard Heggem, Stig Inge Bjørnebye og John Arne Riise har alle vært i Merseyside-klubben.

La ut om Suárez-bud

Luis Suarez

Luis Suárez har spilt lite under Liverpools sommerturné i Asia. Her fra kampen mot et allstar-lag fra Thailand i slutten av juli.

Foto: PORNCHAI KITTIWONGSAKUL / Afp

Rodgers var også overraskende snakkesalig om overgangssagaen rundt hans store stjerne, Luis Suárez.

Ryktene starte å spinne tirsdag kveld da nyheten om at uruguyaneren ikke var med flyet til Norge, sprakk. Arsenal og Real Madrid skal være svært interessert i spissens tjenester.

– Han er en kjempegod spiller. Vi har mottatt en del bud fra en klubb som ikke har vært i nærheten av hva han er verdt. Ikke i nærheten. Vi har ingen intensjoner om å selge en av verdens beste spillere til en av våre rivaler. Han er Liverpool-spiller, det er ingenting å diskutere.

– Er han Liverpool-spiller når Premier League starter opp igjen?

– Det betyr ingenting om han er det eller ikke, han er suspendert (grunnet biteepisoden sist sesong journ.anm.), svarte Rodgers.

– Seks kamper inn i sesongen da?

– Vi får håpe det, svarte Rodgers.

Flere spillerkjøp

Liverpool-sjefen, som allerede har hentet fire spillere i sommer, kunne også fortelle at klubben ønsker å signere ytterligere to-tre spillere før overgangsvinduet stenger.

– Jeg er veldig fornøyd med de fire vi har hentet. Er vi heldige, får vi inn et par til før sesongen starter. Da vil jeg være fornøyd med stallen, sa Rodgers.

Kampen mot Vålerenga starter kl 19.00 onsdag kveld. Det er ennå ledige billetter til kampen.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.