NRK Meny
Normal

Swansea bekrefter: – Vi ønsker Brendan alt godt i fremtiden

Styreformann i Swansea, Huw Jenkins, bekrefter onsdag kveld at deres manager Brendan Rogers er ferdig i klubben - og da samtidig at manageren er klar for Liverpool.

Brendan Rodgers

Brendan Rodgers signerte en treårskontrakt med Swansea i vinter. Nå har han skrevet under for tre år med Liverpool.

Foto: PAUL ELLIS / Afp

BBC meldte tidligere i dag at Brendan Rodgers skal ha signert en treårsavtale med Liverpool som klubbens nye manager.

Ingen av klubbene har nevnt overgangen ennå, men i kveld la Swansea ut en pressemelding på sine hjemmesider der klubbformann Jenkins langt på vei bekrefter overgangen.

– Vil godta Liverpools tilbud

– Jeg ble kontaktet av Liverpool i går kveld, hvor de spurte om lov til å snakke med Brendan (Rodgers journ.anm.) angående den ledige managerjobben, sier Jenkins i pressemeldingen.

– Han har snakket med Liverpool i dag, og Brendan har nå informert oss om at han ønsker å godta tilbudet fra Liverpool, sier Jenkins, og forteller at klubbene nå er i forhandlinger om kompensasjon for overgangen.

Ifølge BBC vil Swansea motta en kompensasjon på rundt 40 millioner kroner, ettersom manageren har vært under en treårskontrakt med Swansea som ble signert i februar nå i vinter.

Skal man tro BBC vil overgangen bli offentliggjort i løpet av morgendagen.

– Vi ønsker Brendan all suksess i fremtiden, sier Jenkins.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

«Swansealona»

39 år-gamle Brendan Rodgers har vært Swansea-manager siden sommeren 2010.

Nord-iren ledet waliserne til opprykk til Premier League i sin første sesong, før han deretter tok klubben til en imponerende 11.-plass i debutsesongen i toppdivisjonen.

Den umerriterte klubben ble raskt kjent for sitt flotte spill, og har blitt omtalt som «Swansealona» (Swansea og Barcelona slått sammen journ. anm.) på grunn av sitt gode pasningsspill.

Svak sesong for LFC

Liverpool leverte på sin side en rekordsvak sesong. Merseyside-klubben endte på 8.-plass i Premier League - klubbens svakeste plassering på flere tiår.

Liverpool tapte 1-0 for Swansea i sesongens siste Premier League-runde.

Til tross for seier i Ligacupen, ble Kenny Dalglish sparket som manager ved sesongslutt.

Samtidig bekrefter Wigan-ledelsen at Roberto Martinez blir værende i klubben. Martinez var lenge førstevalg til Liverpool-jobben, men har valgt å bli i Wigan.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.