Rodgers advarer van Gaal: – Du vil bli overrasket

Louis van Gaal tok det første stikket mot Brendan Rodgers i deres første møte. Kun få timer etter tapet svarer Liverpool-sjefen med å starte det psykologiske spillet inn mot ligaåpningen.

Van Gaal Brendan Rodgers

Brendan Rodgers (t.v.) tror ikke Louis van Gaal er helt forberedt på det som venter i Premier League. – Jeg tror den tøffe konkurransen i Premier League vil overraske han, sier Rodgers.

Foto: NTB scanpix

Manchester United og Wayne Rooney

Wayne Rooney fikk æren av å løfte Champions Cup-trofeet etter finalen mot Liverpool.

Foto: J Pat Carter / Ap

– Jeg tror den tøffe konkurransen i Premier League vil overraske han (van Gaal). Det tror jeg ut fra andre utenlandske managere jeg har snakket med de siste årene, sier Brendan Rodgers ifølge The Guardian.

Rodgers og Liverpool gikk på et bittert finaletap mot Louis van Gaal og Manchester United i oppkjøringsturneringen Champions Cup natt til tirsdag.

Kort tid etter tapet for rivalen starter Liverpool-manageren det som kan ende i en ordkrig inn mot Premier League-åpningen.

Råskap og uforutsigbarhet

Rodgers spår at van Gaal, som har tatt både Barcelona og Bayern München til seriemesterskap, vil slite med å bli vant til råskapen og uforutsigbarheten i den engelske ligaen.

– Jeg tror han oppdager fort at konkurransen i Premier League er annerledes fra alle andre ligaer han har jobbet i. I flere av de andre ligaene forventes det at seieren skal stå mellom kanskje to storlag. Her kan storlagene tape mot bunnlagene når som helst, påpeker Rodgers.

Advarer mot United-eierne

Van Gaal har overtar United etter David Moyes som fikk sparken 22. april i år. Moyes ledet storklubben til lagets svakeste plassering i Premier League noensinne (7.-plass), og skal ifølge flere kilder ha slitt med å få spillernes respekt.

Nederlenderen ser ut til å være godt likt blant spillerne på Old Trafford, men i United – som i mange andre klubber – er ikke dét alltid nok:

I intervjuet, som er gjengitt i både The Guardian og Daily Mirror, advarer Rodgers mot Manchester United-eierne, den mektige Glazer-familien. Liverpool-manageren mener eierne ikke holdt lovnadene om stabilitet og langsiktig planlegging da Moyes fikk fyken.

– Det skjedde nok mye i Manchester United som ikke mange har sett eller hørt om. Moyes trodde han skulle få god tid i klubben. Han signerte en langsiktig avtale, men da ting ikke gikk som forventet, måtte han gå. Jeg føler med han, sier Rodgers.

Premier League sparkes i gang lørdag 16. august. Da får Louis van Gaal sin debut mot Swansea hjemme på Old Trafford.

Brendan Rodgers og Liverpool får besøk av Southampton dagen etter på Anfield.

Fotballnyheter