NRK Meny
Normal

Robinho reddet Brasil

Robinho gjorde hattrick da tittelforsvarer Brasil reiste seg med 3-0 over Chile i Copa America søndag.

Robinho (Brasil) og Jorge Valdivia (Chile)
Foto: Marcelo Hernandez / AP

Brasil fikk en elendig start med 0-2-tap mot Mexico og slet lenge mot Chile også, men et svært omstridt straffespark ga Robinho sjansen til å gjøre 1-0 i det 36. minutt. To scoringer til i kampens siste minutter gjorde Real Madrid-spissen til dagens mann.

LES OGSÅ: Resultater Copa America

Spilt på byggeplass

Kampen ble spilt på byggeplassen Estadio Monumental, som ikke ble ferdig i tide til turneringen. Arenaen ble erklært klar nok til å slippe inn 52.000 tilskuere. Brasil slet med å skape noe mot Chiles tette forsvar, men fikk en gave fra dommeren med et straffespark de færreste forsto noe av.

Gilbertos innlegg ble plukket ned av keeper Claudio Bravo, og så pekte Carlos Torres på straffemerket trolig for en dytt. Etter like iherdige som nytteløse chilenske protester scoret Robinho kaldt.

Sløste med sjansene

Chile vraket forsvarstaktikken og bestemte seg for å angripe i annen omgang. Laget skapte mange store sjanser, men maktet ikke å utnytte dem. Humberto Suazo og Jorge Valdivia sløste mest.

Robinho punkterte kampen i det 84. minutt da han på pasning fra Vagner Love vippet over keeper. Tre minutter senere fikk han ballen 40 meter fra mål, driblet to forsvarere og satte punktum.

Fotballnyheter