NRK Meny
Normal

Roberto di Matteo ferdig i Chelsea: – Dette er sensasjonelt

Chelsea har valgt å kvitte seg med manager Roberto di Matteo. Avgjørelsen kommer dagen etter at Chelsea tapte borte mot Juventus i mesterligaen.

Di matteo

Roberto di Matteo fikk ikke mange månedene i manager-stolen på Stamford Bridge, til tross for at han ledet klubben til en historisk mesterliga-tittel.

Foto: GIUSEPPE CACACE / Afp

«Chelsea Fotballklubb har denne morgenen skilt lag med manager Roberto di Matteo», innleder klubben i en pressemelding på sin hjemmeside.

Videre skriver klubben:

«Lagets prestasjoner og resultater har ikke vært gode nok og eieren og styret følte at en forandring var nødvendig nå for at klubben skal kunne bevege seg i riktig retning når vi går inn i en viktig del av sesongen.»

– Dette er ganske sensasjonelt. Det er jo ikke lenge siden han førte laget til seier i mesterligaen, sier NRKs fotballkommentator Arne Scheie.

Svake resultater

Arne Scheie

NRKs fotballkommentator Arne Scheie mener sparkingen av Roberto di Matteo kommer av klubbens resultatkultur.

Foto: Mattis Folkestad / NRK
Germany Soccer Champions League Final

Mesterliga-pokalen var ikke nok til å beholde jobben i Chelsea.

Foto: Kerstin Joensson / Ap

Roberto di Matteos siste kamp som Chelsea-manager ble dermed 0-3-tapet for Juventus i mesterligaen. Tapet gjør at Chelsea nå må slå Nordsjælland i siste gruppespillskamp, og samtidig håpe på at Sjaktar slår Juventus, for å avansere til åttedelsfinalen.

Feiler klubben i det, vil de bli historiens første regjerende mester som ryker ut av gruppespillet. Di Matteo gikk fra assistent til manager i Chelsea etter at Andre Villas-Boas fikk sparken i mars, og di Matteo ledet blåtrøyene til en meget imponerende og overraskende seier i mesterligaen.

At Roberto di Matteo får sparken etter en slik bragd, viser at Chelsea har blitt en nådeløs klubb, sier Scheie.

Før denne sesongen brukte eier Roman Abramovitsj mye penger på å forsterke londonlaget. Inn kom blant annet stjerneskuddene Eden Hazard og Oscar. Chelsea startet sesongen forrykende, men har falt ned fra første- til tredjeplass etter fire kamper uten seier.

– I Chelsea er det kun resultatene som teller til enhver tid. Sparkingen av di Matteo er en konsekvens av resultatkulturen Roman Abramovitsj har innført i klubben, sier Scheie.

Utålmodig eier

Britain Soccer Chelsea Parade

Roman Abramovitsj har byttet ut mange managere etter at han overtok Chelsea i 2003.

Foto: Lefteris Pitarakis / Ap

Dermed er det duket for Chelseas tredje manager i Chelsea på drøye åtte måneder. Ser man på manager-historikken siden Roman Abramovitsj tok over Chelsea i 2003, har klubben så langt hatt hele åtte managere.

Claudio Ranieri, Jose Mourinho, Avram Grant, Luiz Felipe Scolari, Guus Hiddink, Carlo Ancelotti, Andre Villas-Boas og til sist Roberto di Matteo. I tillegg ledet Ray Wilkins klubben i én kamp tilbake i februar 2009 før Guus Hiddink var på plass i managerstolen.

Di Matteo-sparkingen går inn i klubbens lange tradisjon i å kvitte seg med managere, sier Scheie.

Det er foreløpig ikke kjent hvem som blir Chelseas nye manager, men den tidligere Barcelona-treneren Pep Guardiola er aktuell. Spanjolen, som for tiden er uten jobb, valgte å gi seg i Barcelona etter vanvittige 13 trofeer på fire sesongen.

Ifølge SkySports er imidlertid den tidligere Liverpool-manageren Rafael Benitez favoritt til å få jobben. SkySports skriver at Chelsea allerede skal ha hatt samtaler med Benitez, og at han kan komme til å lede klubben i Premier League-møtet med Manchester City kommende søndag.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.