Robben tilbake i full trening

Nederlands viktigste spiller, Arjen Robben, trente sammen med det nederlandske laget for første gang i Sør-Afrika, men det er fortsatt usannsynlig at han spiller mot Japan i morgen.

Arjen Robben på trening

Arjen Robben var i dag for første gang tilbake på treningsfeltet sammen med sine nederlandske lagkamerater.

Foto: THOMAS COEX / Afp

Den målfarlige vingen pådro seg en skade i baksiden av låret i en treningskamp mot Ungarn 5. juni, og det spøkte lenge for VM-deltagelse. Han ble likevel tatt ut i troppen og ankom Sør-Afrika forrige lørdag.

Han har trent på egen hånd før han i dag for første gang deltok på fellestrening sammen med de andre nederlenderne.

- Dette var hans første fulle trening siden vi ankom Sør-Afrika og det er jo noe, sa Nederlands landslagssjef Bert van Marwijk på en pressekonferanse på Moses Mabhida Stadium i Durban.

Arjen Robben

Smilet var på plass hos Nederlands kanskje viktigste spiller.

Foto: Frank Augstein / Ap

- Nå gjenstår det å se hvordan lårmuskelen hans reagerer i morgen, men under normale omstendigheter kommer han ikke til å spille mot Japan.

Hvor viktig er Arjen Robben for Nederland? Diskuter nederst i saken

Utrolig viktig

Robben var ikke på banen da Nederland slo Danmark 2-0 i åpningskampen. Han er likevel utrolig viktig om Nederland skal ha håp om å vinne VM for første gang i historien.

Bayern München-spilleren var stor i den foregående sesongen og var kanskje den viktigste årsaken til at Bayern vant Bundesligaen og tok seg til finalen i mesterligaen.

Vant åpningskampen

Nederland og Japan tok begge tre poeng i sine åpningskamper i gruppe E og vinneren i morgendagens kamp er allerede klar for sluttspill.

Les også:

Lagene møttes til en treningskamp i september i fjor. Den gang vant Nederland 3-0, selv om Japan til tider dominerte. Van Marwijk forventer seg et godt organisert Japan i morgen.

- De har lett etter en taktikk som passer laget og de har spilt mange treningskamper som de har tapt, men nå ser det ut til at de har funnet ut av det. Man må alltid være forberedt når turneringen starter og det er akkurat det de er, sier Nederlands landslagssjef.

Mye taler for Nederland

Det er uansett mye som taler for nederlandsk seier i morgen.

 • Ingen nederlandsk trener gjennom tidene har hatt bedre
  statistikk enn 58 år gamle Bert Van Marwijk har oppnådd på sine
  22 kamper som sjef.
 • Nederland var ubeseiret i kvalifiseringen.
 • Nederland har vunnet alle sine tre kamper i VM-sammenheng mot
  japanske lag.
 • Nederland er spekket med stjerner, selv om lynvingen Arjen
  Robben er skadd.

Fotballnyheter