NRK Meny
Normal

Irritert Robben nektet å ta straffesparket han selv skaffet

De tyske smilene var stort sett brede etter Bayern Munchens 5-0-nedsabling av Viktoria Plzen tirsdag. Arjen Robben var ikke like fornøyd underveis i mesterligakampen.

SOCCER-CHAMPIONS/ Bayern Munich's Robben

Her blir Arjen Robben felt innenfor 16-meteren, men nederlenderen nektet å ta straffesparket selv.

Foto: MICHAEL DALDER / Reuters

Bayern München - Viktoria Plzen 5-0

Etter 24 spilte minutter skaffet nederlenderen Bayern München straffe da han selv ble felt innenfor 16-meteren. Men da Bayern-trener Josep Guardiola ropte til Robben at han ville at han skulle ta straffesparket, svarte Robben med å riste irritert på hodet.

Var tydelig irritert

Forhistorien er at Robben ikke fikk ta et straffespark han selv følte seg selvskrevet til i 4-1-seieren over Mainz sist helg. Da ba Guardiola i stedet Thomas Muller om å ta ansvaret. Onsdag satt Muller på benken da tyskerne fikk straffe.

– Jeg vil ikke snakke om det. La oss droppe det, sa en tydelig irritert Robben etter onsdagens kamp.

– Vi spilte en god kamp, og 5–0 er et bra resultat. Men om vi virkelig skal være kritiske, kunne vi godt ha gjort det bedre, la han til.

– Slikt kan skje

Overfor Reuters bekreftet Guardiola at han hadde bedt Robben om å ta straffesparket som Franck Ribery satte inn til 1–0. Franskmannen scoret også 3-0-målet i annen omgang.

– Arjen var litt irritert. Treneren ropte Arjen, men han ville ikke skyte. Det er fotball. Slikt kan skje. Det er naturlig, sa Ribery.

Guardiola hevder han ikke vet hvorfor nederlenderen nektet å ta straffesparket.

– Jeg liker spillere som vil ta straffespark. Arjen har en stor personlighet, men hele laget vet hvorfor Müller var den som tok straffen på lørdag, sier Bayern-treneren.

Fotballnyheter