Røa svekket i gullstriden etter poengtrekk

Norges Fotballforbund og klubblisensnemnda trekker Røa to poeng for ikke å oppfylle kravene til positiv egenkapital.

Røa ble seriemester

Røa ble seriemester i 2011, nå mister klubben to viktige poeng i serieinnspurten.

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

Røa er et av topplagene i kvinnenes toppserie, og ligger kun to poeng bak serieleder LSK - fem serierunder før slutt.

Et poengtrekk kan bety at klubben må gi opp ambisjonene om seriegull i 2012. Fire poeng kan bli for vanskelig å ta igjen for klubben som ble seriemester i 2011, og som torsdag tok seg videre i mesterligaen.

– Det er alltid leit når klubber må trekkes i poeng, samtidig er klubblisensen et viktig virkemiddel for å skape en bærekraftig utvikling i toppfotballen, sier leder av konkurranseavdelingen i NFF, Nils Fisketjønn, til fotball.no.

– Forferdelig trist

Styreleder i Røa, Harald Nickelsen, opplyser at klubben kommer til å anke vedtaket.

– Det er forferdelig trist å få denne beskjeden nå som vi føler at vi begynner å få god kontroll på økonomien, sier han til NRK.

– Spesielt trist er det for jentene å få dette midt i trynet i en hektisk sesonginnspurt.

Oppfyller ikke kravene

I forbindelse med klubblisensbehandlingen for første halvår 2012 hadde ikke Røa Fotball Elite levert fullstendig regnskapsrapportering til riktig tid.

Klubben ble behandlet i møte i klubblisensnemnda 1. oktober 2012, og her ble det konstatert at klubben etter nemndas vurdering ikke oppfyller kravet om positiv egenkapital per 30. juni 2012.

– Vi må bare ta vedtaket til etterretning, men vil jobbe for å få det omgjort. Så får vi håpe at NFF snur i denne saken, sier Nickelsen.

– Vi håper at Røa - i likhet med øvrige klubber som har blitt trukket i poeng - klarer å oppfylle de økonomiske kravene igjen så raskt som mulig. I dette arbeidet vil selvsagt NFF bistå om det er ønskelig, sier Fisketjønn.

Fotballnyheter