NRK Meny
Normal

Denne kulen fikk Røa til å steile - krevde ny cuptrekning

Norges Fotballforbund beklager overfor Røa etter at lagets kvarfinalemotstander i NM, Lillestrøm, ble trukket fra en kule som hadde åpnet seg.

NM-trekning

SE TREKNINGEN HER: Kvartfinalene i cupen ble trukket av kvinnenes toppfotballsjef Heidi Støre etter kvartfinalen mellom Vålerenga og Rosenborg i forrige uke.

– Røa krever at trekningen til NM kvartfinale må foretas på nytt på grunn av feil. Røa Fotball Elite ved styreleder Harald Nickelsen har sendt inn en klage til NFF, med krav om at trekningen av kvinnenes NM kvartfinale må gjøres på nytt, skriver Røa på sin egen hjemmeside.

Trekningen av kvinnenes kvartfinaler ble utført av toppfotballsjef Heidi Støre direkte på NRK.

Trakk opp delt kule

Under trekningen, som du kan se over, blir Støre stående med en kule i hånden mens de fire første kvartfinalistene hun har trukket blir listet opp på en «plakat» på tv-bildet.

Da plakaten tas bort, legger hun kulen tilbake og rører litt rundt, før hun trekker opp en kule som skal bestemme Røas motstander.

Kulen hun trekker opp har imidlertid delt seg i to. Lappen inni er brettet sammen, og viser seg å være LSK. Det var den delte kulen som fikk Røa til å steile og kreve ny trekning.

– Det vi reagerer på er den femte kulen. Den er åpen når den trekkes opp, sier Tom Inge Egedahl, daglig leder i Røa.

Støre: – Klønete av meg

Heidi Støre forsikrer Røa om at hun ikke forsøkte seg på juks.

– Jeg var altfor kjapp og lå i forkant da NRK satte på grafikk på sendingen. Da har jeg allerede en ball i hånden, og blir stående og vente. Det er ikke noe feil som skjer, men det var litt klønete av meg og ser uheldig ut på direktesendt fjernsyn, sier hun.

Støre ble ansatt som toppfotballsjef for kvinnene tidligere i år.

– Det var første gang jeg skulle gjøre noe sånt, så jeg tar det som læring. Neste gang vet jeg hvordan det fungerer og skal gjøre det bedre, fastslår hun.

NRKs redakjsonssjef Sjur Molven sier han ikke tror det har skjedd noe ureglementert med overlegg.

– Det har vi ingen grunn til å tro. Vi stoler på at fotballforbundet har utført trekningen på en korrekt måte, sier Molven.

NFF beklager

Det er Norges fotballforbund (NFF) som stiller med både kuler og representanter i cupfinaletrekningene.

NFF har allerede beklaget trekningen overfor Røa. I et svar på klubbens klagebrev, forklares hendelsesforløpet slik:

  • Etter at de fire første lag var trukket, trakk Heidi med en gang første motstandere til det først opptrukne laget. Beklageligvis var vi ikke informert om at NRK, før motstanderne skulle trekkes, leste en plakat som viste de fire først uttrukne lagene.
  • Som videobildene viser trakk Heidi opp den femte ballen før plakaten ble vist og holdt på denne mens programleder leste navnene på de fire første lagene.
  • Grunnet uoppmerksomheten ble den femte ballen åpnet, men loddlappen ble ikke tatt ut og åpnet mens TV bildet viste plakaten.
  • Da NFF ble gjort oppmerksom på at vi var litt i forkant av programlederen, ble ballen lagt tilbake delvis åpnet, fortsatt uten at lappen var brettet ut.
  • Da trekningen fortsatte, trakk Heidi opp den ballen som var blitt åpnet og tok ut loddlappen, dette ble gjort av TV-messige hensyn. Det var den samme ballen som ble trukket opp første gang som ble tatt opp igjen delvis åpnet andre gang.

– Ikke grunnlag for ny trekning

Fotballforbundet skriver i svaret at de forstår at Røa reagerer, men har ingen planer om å gjøre trekningen på nytt.

– NFF beklager at den femte ballen ble trukket, lagt ned i bollen får så trekkes på nytt. Dette endrer likevel ikke det faktum at kravet om loddtrekning ble overholdt, og det er også et faktum at Røa Fotball Elite fikk den femte motstander som ble trukket ut. Dermed er det ikke grunnlag for å kreve ny trekning, skriver Nils Fisketjønn, direktør i NFFs konkurranseavdeling, i svaret på klagen.

Egedahl sier Røa i dag har bestemt seg for å legge saken død på grunn av svaret fra forbundet.

– Vi tar svaret deres til etterretning. Vi har fått forklart at det var misforståelser mellom de som trakk og NRK, ettersom de ikke visste om plakaten som skulle leses opp. Vi kommer ikke til å gå videre med saken nå, sier Egedahl.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.