Hopp til innhold

Denne kulen fikk Røa til å steile - krevde ny cuptrekning

Norges Fotballforbund beklager overfor Røa etter at lagets kvarfinalemotstander i NM, Lillestrøm, ble trukket fra en kule som hadde åpnet seg.

NM-trekning

SE TREKNINGEN HER: Kvartfinalene i cupen ble trukket av kvinnenes toppfotballsjef Heidi Støre etter kvartfinalen mellom Vålerenga og Rosenborg i forrige uke.

– Røa krever at trekningen til NM kvartfinale må foretas på nytt på grunn av feil. Røa Fotball Elite ved styreleder Harald Nickelsen har sendt inn en klage til NFF, med krav om at trekningen av kvinnenes NM kvartfinale må gjøres på nytt, skriver Røa på sin egen hjemmeside.

Trekningen av kvinnenes kvartfinaler ble utført av toppfotballsjef Heidi Støre direkte på NRK.

Trakk opp delt kule

Under trekningen, som du kan se over, blir Støre stående med en kule i hånden mens de fire første kvartfinalistene hun har trukket blir listet opp på en «plakat» på tv-bildet.

Da plakaten tas bort, legger hun kulen tilbake og rører litt rundt, før hun trekker opp en kule som skal bestemme Røas motstander.

Kulen hun trekker opp har imidlertid delt seg i to. Lappen inni er brettet sammen, og viser seg å være LSK. Det var den delte kulen som fikk Røa til å steile og kreve ny trekning.

– Det vi reagerer på er den femte kulen. Den er åpen når den trekkes opp, sier Tom Inge Egedahl, daglig leder i Røa.

Støre: – Klønete av meg

Heidi Støre forsikrer Røa om at hun ikke forsøkte seg på juks.

– Jeg var altfor kjapp og lå i forkant da NRK satte på grafikk på sendingen. Da har jeg allerede en ball i hånden, og blir stående og vente. Det er ikke noe feil som skjer, men det var litt klønete av meg og ser uheldig ut på direktesendt fjernsyn, sier hun.

Støre ble ansatt som toppfotballsjef for kvinnene tidligere i år.

– Det var første gang jeg skulle gjøre noe sånt, så jeg tar det som læring. Neste gang vet jeg hvordan det fungerer og skal gjøre det bedre, fastslår hun.

NRKs redakjsonssjef Sjur Molven sier han ikke tror det har skjedd noe ureglementert med overlegg.

– Det har vi ingen grunn til å tro. Vi stoler på at fotballforbundet har utført trekningen på en korrekt måte, sier Molven.

NFF beklager

Det er Norges fotballforbund (NFF) som stiller med både kuler og representanter i cupfinaletrekningene.

NFF har allerede beklaget trekningen overfor Røa. I et svar på klubbens klagebrev, forklares hendelsesforløpet slik:

  • Etter at de fire første lag var trukket, trakk Heidi med en gang første motstandere til det først opptrukne laget. Beklageligvis var vi ikke informert om at NRK, før motstanderne skulle trekkes, leste en plakat som viste de fire først uttrukne lagene.
  • Som videobildene viser trakk Heidi opp den femte ballen før plakaten ble vist og holdt på denne mens programleder leste navnene på de fire første lagene.
  • Grunnet uoppmerksomheten ble den femte ballen åpnet, men loddlappen ble ikke tatt ut og åpnet mens TV bildet viste plakaten.
  • Da NFF ble gjort oppmerksom på at vi var litt i forkant av programlederen, ble ballen lagt tilbake delvis åpnet, fortsatt uten at lappen var brettet ut.
  • Da trekningen fortsatte, trakk Heidi opp den ballen som var blitt åpnet og tok ut loddlappen, dette ble gjort av TV-messige hensyn. Det var den samme ballen som ble trukket opp første gang som ble tatt opp igjen delvis åpnet andre gang.

– Ikke grunnlag for ny trekning

Fotballforbundet skriver i svaret at de forstår at Røa reagerer, men har ingen planer om å gjøre trekningen på nytt.

– NFF beklager at den femte ballen ble trukket, lagt ned i bollen får så trekkes på nytt. Dette endrer likevel ikke det faktum at kravet om loddtrekning ble overholdt, og det er også et faktum at Røa Fotball Elite fikk den femte motstander som ble trukket ut. Dermed er det ikke grunnlag for å kreve ny trekning, skriver Nils Fisketjønn, direktør i NFFs konkurranseavdeling, i svaret på klagen.

Egedahl sier Røa i dag har bestemt seg for å legge saken død på grunn av svaret fra forbundet.

– Vi tar svaret deres til etterretning. Vi har fått forklart at det var misforståelser mellom de som trakk og NRK, ettersom de ikke visste om plakaten som skulle leses opp. Vi kommer ikke til å gå videre med saken nå, sier Egedahl.

Fotball

  • Får ha gummigranulat på Grefsen stadion

    Kjelsås Idrettslag får unntak fra det lokale forbudet mot gummigranulat i nytt kunstgress når Grefsen stadion skal rehabiliteres.

    Arbeiderpartiet og Høyre sikret flertall for Fremskrittspartiets forslag om å gi dispensasjon i bystyret onsdag kveld.

    Partiene mener at alternativene gir dårligere baneforhold vinterstid og viser til at Skeid og Lyn har fått samme unntak tidligere.

    Frps Magnus Birkelund sier at toppfotballen må likebehandles.

    – Når Kjelsås Idrettslag er en del av topp-fotballen må de kunne forholde seg til de samme reglene som andre klubber på tilsvarende nivå, sier politikeren.

    Kunsgressbane med gummigranulat
    Foto: Lars Thomas Nordby / NRK
  • Alle eliteserielagene videre i cupen

    Flere eliteserielag var i trøbbel underveis i cupens andre runde, men samtlige av lagene som var i aksjon onsdag tok seg videre til tredje runde.

    Lillestrøm slapp virkelig med strekken mot Strømmen. Etter at Lillestrøm ledet 5-1 med en halvtime igjen, kom Strømmen voldsomt tilbake og kampen endte 5-4 til Lillestrøm.

    Brann fikk en marerittåpning og lå under 0-1 mot Askøy, og til pause sto det 2-2. I den andre omgangen sikret imidlertid Brann en sikker 5-2-seier.

    Viking lå under 2-3 for 4.-divisjonsklubben Torvastad, men en sen snuoperasjon sørget for 4-3-seier for siddisinene.

    Rosenborg vant 3-1 borte mot Ull/Kisa, Bodø/Glimt vant 2-0 over Junkeren, mens Molde dro i land en sliteseier med 2-1 over Strindheim.

    I tillegg har Tromsø, Kristiansund, KFUM, HamKam, Odd og Strømsgodset tatt seg videre.

    Haugesund og Sandefjord røk begge ut i første runde. Fredrikstad og Sarpsborg 08 spiller først torsdag, mot henholdsvis Eik Tønsberg og Hønefoss.

    I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

    Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

    Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

    Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

    Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

    Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

    Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

    Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
    Foto: Terje Pedersen / NTB
  • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

    Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

    Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

    Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
    Foto: Molly Darlington / Reuters
I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
Erling Haaland