Røa kopierte fjoråret

For andre gang på to år ble Røas fotballkvinner norgesmestere. I år som i fjor ble Team Strømmen slått i finalen.

Røa-spillerne jubler for cupmesterskapet

Røa-spillerne jubler som vinnere av NM-finalen for kvinner, med 1-0 over Team Strømmen på Fornebu arena, lørdag ettermiddag.

Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix

Røa - Team Strømmen 1-0

Elise Thorsnes ble den store helten da hun scoret kampens eneste mål etter 37 minutter.

Også i fjor ble Røa ett nummer for stor for Strømmen da de vant finalen 3-1 på Bislett stadion.

Årets cupfinale ble for første gang spilt på Stabæks nye arena på Fornebu.

Les: Røa er Norges beste

Se video: Intervju med Røas matchvinner

Video nsps_upload_2009_11_7_19_50_47_5760.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

"The double"

Cupgullet betyr at Røa for andre året på rad har vunnet både serien og cupen.

Les: Røa mester for tredje gang på rad

Røa slapp ikke inn et eneste mål på veien mot sin fjerde NM-tittel på seks år (19-0 på fem kamper), men i en finale som var mer spennende enn velspilt ble den statistikken satt på noen store prøver da Team Strømmen jaget sin første tittel i den siste kampen før klubben blir til Lillestrøm.

- Vi spilte ikke så fantastisk bra, men seier er seier som cup er cup. Det er mange slitne bein, dessverre, sa Siri Nordby.

Strømmen hadde kampens to første sjanser, og hadde fire store muligheter til å utligne etter at storfavoritten scoret sitt mål.

Røa må heve seg om laget skal kunne juble også etter returkampen mot Zvezda i Perm onsdag. Da er det kvartfinaleplass i mesterligaen det står om.

Røas Marie Knutsen mot Strømmens Lene Storløkken

Røas Marie Knutsen mot Strømmens Lene Storløkken

Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix

Yppet seg

Stabæk-keeper Jon Knudsen fikk fra tribuneplass på sin arena se lillesøster Mari skape finalens første sjanse med et flott framspill i det 13. minutt. Una Nwajei stormet inn i feltet og la inn mot lengste stolpe, der Rhian Wilkinson var centimeter fra å skli ballen i tomt mål.

Røa dominerte banespillet fra start, men slet voldsomt med å skape sjanser. Strømmen hadde også kampens annen sjanse da Nwajei stusset Wilkinson gjennom, men lobben gikk utenfor mål.

Først etter 27 minutter fikk Røa sin første sjanse, og valget av verb er bokstavelig ment. Ukonsentrert stusset Marita Skammelsrud Lund et ufarlig oppspill mot eget mål, men rett utenfor.

Først da viste Røa tenner. En trippelsjanse fulgte noen minutter senere, og i det 37. minutt kom ledermålet. Elise Thorsnes fikk et framspill. Begge midtstopperne var på riktig side og så ut til å hadde kontroll, men de ble ikke enige om hvem som skulle støte og hvem som skulle sikre.

Thorsnes fikk sikte og knalle ballen stolpe-inn fra vel 20 meters hold. Et strålende mål, men hun var nøktern på egne vegne etter kampen.

- Det var ikke så verst om jeg skal si det selv, sa Thorsnes etter kampen.

Røas fotballjenter

Røas fotballkvinner etter Elise Thorsnes mål.

Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix

Store sjanser

Røa ledet dermed oppskriftsmessig til pause, og holdt på å punktere kampen tidlig i annen omgang. Strømmen-keeper Ingrid Bruserud var heldig da hun i forsøket på å sette raskt i gang trillet ballen rett i hælen på Lene Mykjåland, men ikke hardt nok til at den spratt i mål.

Deretter løp Thorsnes seg fri på Caroline Knudsens lange utspark og listet ballen forbi keeper, men fem centimeter utenfor stolpen.

Team Strømmen pustet lettet ut og slo voldsomt tilbake, med tre store sjanser. Først stakk Diana Matheson frekt mellom to Røa-forsvarere, men avsluttet for dårlig alene med keeper.

Så utnyttet Nwajei en dårlig klarering av Marit Fiane Christensen og tvang keeper til en god beinparade.

Christensen rettet opp inntrykket i det 64. minutt. Nwajei vant en duell med keeper og nikket over henne, men Røa-stopperen kastet seg fram og stanget ballen til corner.

- Vi er stolte over innsatsen

Team Strømmen fortsatte å jakte utligning helt til slutt, men da Marita Skammelsrud Lund var gjennom på overtid og skjøt utenfor lengste stolpe, var siste sjanse oppbrukt.

- Denne kampen var veldig jevn og akkurat nå kjennes det surt og bittert. Vi får bare gratulere Røa som scorer kampens eneste mål og vinner kampen, men vi er stolte over innsatsen vår, sier Team Strømmens trener Janne Jannson.

Se video: Intervju med Jannson

Video nsps_upload_2009_11_7_19_51_39_5761.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Fotballnyheter