Normal

- Det har vært motvind stort sett fra januar og frem til nå

For å ta bronsemedalje måtte Rosenborg både slå Viking og ha flaks med de andre resultatene. Det hadde de.

Rosenborg

Mushaga Bakenga scoret to ganger for Rosenborg. Det bidro til å sikre bronsen i serien.

Foto: Alley, Ned / Scanpix

Kampreferat: Rosenborg - Viking 3-2

– Det var tverrligger og stolpe mot oss her. Jeg hadde håpet vi skulle prestere bra og ta tre poeng. Det var skjønt å få bronsen, sier Jan Jönsson til TV2 etter kampen.

I en svært dramatisk kamp på Viking stadion havnet Rosenborg først under en gang. De scoret to og kom tilbake, men med Viking-utlikning 24 minutter før slutt havnet Rosenborg utenfor medaljekampen igjen.

Men bare fire minutter etter å ha fått utlikningen i fleisen, scoret Bakenga sitt andre for kvelden.

Og plutselig var Rosenborg igjen på medaljeplass.

Diskutér: Hva husker du fra eliteserien 2011? Diskutér nederst i saken!

Rivalene snublet

Fem lag kjempet om de to siste medaljene bak den suverene serievinneren Molde, og Rosenborg var bak både Brann og Odd Grenland på poeng før kampen.

Men trønderne var etter hvert svært heldige med kampene som pågikk samtidig andre steder i landet.

I Sarpsborg:

Odd Grenland har vært høstens store formlag, og med seier over for lengst nederlagsdømte Sarpsborg ville de ta bronse. Det klarte de ikke.

Sarpsborg spilte en god kamp, og Odd Grenland klarte aldri å komme tilbake etter å ha blitt sjokkert i starten. Dermed glapp bronsemedaljene.

I Ålesund:

Brann hadde alle muligheter til å sikre bronsemedaljene. Men Kjetil Rekdals Aalesund ville ikke gi ved dørene.

3-1-tap gjorde at Brann endte en ellers god sesong uten medalje - på tross av at de hadde medaljene i lomma stort sett hele kampen.

Får spille i Europa

Fredrik Winsnes

Fredrik Winsnes får med seg en seriebronse i sin siste sesong i Rosenborg. Winsnes var på benken i serieavslutningen. Bildet er fra en kamp tidligere i år.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Fredrik Winsnes har vært med på mye i Rosenborg. Nå er karrieren over, og han oppsummerer sesongen slik:

– Det har vært motvind stort sett fra januar og frem til nå. Det er mindre entusiasme rundt eliteserien, og det har vært fokus på negative ting. Det har preget oss også, og vi har prestert ujevnt.

– Det har vært en merkelig sesong, sier Winsnes.

Selv for gullvante trøndere betyr likevel bronse fryktelig mye. Nå får nemlig Rosenborg være med i europaligaen, og det er sportssjef Erik Hoftun spesielt glad for.

– Vi er veldig glade for bronse. Slik høsten har vært, så er vi kjempefornøyd med å sikre bronse og at vi kan spille i Europa neste år. Det er viktig for Rosenborg, sier Hoftun til NRK.

Fotballnyheter