- Voldsomt ergerlig at vi ikke vinner

Den hjemvendte helten Tarik Elyounoussi reddet Fredrikstads ære mot Østfold-rival Sarpsborg mandag. Det hindrer ikke FFK-sjef Tom Freddy Aune i å fortvile.

Kampfakta: Fredrikstad FK - Sarpsborg 08 1-1

- Dette er en kamp vi selvfølgelig skal vinne. Etter at de får en mann gjennom og en scoring er det bare ett lag på banen, sier FFK-trener Tom Freddy Aune til TV 2 etter kampen, med klar adresse til eget mannskap.

Til tross for at det bare var fem minutter igjen av kampen da Fredrikstad utlignet, ergrer Aune seg langt mer over den tapte seieren enn han jubler for poenget.

- Det er voldsomt ergerlig at vi ikke vinner kampen. Sarpsborgs beste spiller er keeperen, som det alltid er når vi møter dem.

Les også:

Sentral Wiig

Nabooppgjørets første time var en tett og jevnspilt affære, med få, store sjanser til begge lag.

Sarpsborgs Martin Wiig var gjennom to ganger, men ble begge gangene tatt ned av Cristian Gamboa. Dommer Edvartsen valgte å vinke spissen opp i begge situasjonene, til bortefansens store forundring.

Den aller største sjansen var det uansett hjemmelaget som fikk. Tarik Elyounoussi brøt en Sarpsborg-corner på sekstenmeteren og satte full fart framover. Med seg fikk han Jonas Thomassen, som etterhvert fikk servert ballen foran seg, alene med keeper.

Thomassen klarte imidlertid ikke å stokke beina riktig, og angrepet endte med at Fredrikstad-spilleren stoppet ballen med hælen og ramlet overende.

Så, etter 65 minutter, skulle Martin Wiig endelig få løpe uforstyrret bak Fredrikstad-forsvaret. Sarpsborg-spissen gjorde ingen feil, og satte ballen under Lasse Staw i hjemmeburet.

Lekker Tarik-scoring

Etter scoringen tok vertene mer og mer over, og kunne i det 85. minutt juble for utligning:

Tarik Elyounoussi mottok ballen på rundt 11 meter, vendte, chippet og jublet.

Nest sist på ballen var innbytter Etzaz Hussain, som gjorde en god figur etter at han kom inn for Hans Erik Ramberg drøyt ti minutter før slutt.

Unggutten, som kom tilbake til Norge etter noen år i Manchester United, får også skryt av sjefen etter innhoppet.

- Han var god. Jeg har lenge sagt at når vi får han i den fysiske formen vi ønsker, vil han bli en veldig god fotballspiller, sier Tom Freddy Aune.

I sluttminuttene handlet det bare om et lag, men Fredrikstad klarte aldri å sette scoringen som ville sikret alle tre poengene.

Fotball

Oppsummert

 • Cirka 20.05: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og en utvalgt spiller etter kampen mot Tyrkia.
 • Festfotball uten Ødegaard

  Martin Ødegaard er fortsatt skadet og var ikke med da Arsenal valset over Slavia Praha på bortebane.

  Arsenal hadde et vanskelig utgangspunkt etter at de bare klarte 1–1 på hjemmebane forrige uke, men i Praha var det aldri tvil om hvilket lag som fortjente avansementet.

  Alexander Lacazette fortsatte storformen og scoret to mål, mens både Nicolas Pépé og Bukayo Saka noterte seg for hver sin scoring.

  Dermed er Arsenal videre til semifinalen i Europaligaen. Der venter gamletreneren Unai Emery og Villareal.

  Europa League - Quarter Final Second Leg - Slavia Prague v Arsenal
  Foto: David W Cerny / Reuters
 • Solskjær ett steg nærmere trofé

  Manchester United hadde få problemer med å ta seg videre fra kvartfinalen i Europaligaen. 2–0 på Old Trafford gjorde at United til slutt vant komfortable 4–0 sammenlagt.

  Med 2-0-seier i Spania for en uke siden, var avansementet aldri truet for Solskjærs menn. Og hvert fall ikke da Edinson Cavani sendte rødtrøyene i ledelsen allerede etter seks minutter.

  Med 3-0-ledelse sammenlagt, hadde Solskjær mulighet til å hvile flere av sine viktigste spillere underveis i kampen, og selv om det ikke det var noe fyrverkeri av en forestilling, var det en overbevisende forestilling av United.

  Et selvmål av Jesús Vallejo på overtid, gjorde at det endte 4–0 sammenlagt.

  I semifinalen blir Roma motstander. Det italienske hovedstadslaget gikk videre med 3–2 sammenlagt over Ajax.

 • Østigård matchvinner for Coventry

  Midtstopper Leo Skiri Østigård (21) scoret sitt andre mål i Coventry-trøya da klubben hans vant 1–0 mot Rotherham i et bunnoppgjør i mesterskapsserien torsdag.

  Etter 70 minutter fikk Østigård muligheten sin og headet inn kampens første scoring. Målet kommer kun ti dager etter at han også scoret for klubben.

  Med 1-0-seieren på nivå 2 i England er Coventry på 18.-plass, seks poeng over nedrykksstreken med fem kamper igjen. Rotherham blir værende på nedrykksplass med 39 poeng med to kamper mindre spilt. (NTB)

  Fotball, VM-kvalifisering: Trening med Norges herrelandslag . Leo Østigård
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Ødegaard fortsatt ute

  Martin Ødegaard er fortsatt ute med skade og mister Arsenals returoppgjør mot Slavia Praha i Europaligaen torsdag.

  Ødegaard pådro seg en fotskade på forrige landslagssamling og har vært ute av spill siden.

  Ødegaard er ikke den eneste Arsenal-stjernen som må stå over kampen. Også Pierre-Emerick Aubameyang er ute. Grunnen er at storscoreren har pådratt seg malaria.

  Også det skjedde på landslagsoppdrag, skriver Aubameyang selv på Instagram.

  – Dessverre fikk jeg malaria mens jeg var med landslaget i Gabon for noen uker siden. Jeg har tilbrakt noen få dager på sykehuset denne uken, men jeg føler meg allerede mye bedre, skriver Arsenal-spissen på Instagram.

  Arsenal har med seg 1–1 fra den første kampen, og er nødt til å score mål borte mot Slavia Praha for å ha håp om å avansere i Europaligaen.

  Martin Ødegaard for Arsenal
  Foto: ADAM DAVY / AFP