NRK Meny
Normal

Hangeland: – Alle kvalifiseringskamper bør gå på norsk tv

HOTEL BRISTOL/OSLO (NRK.no): Landslagskaptein Brede Hangeland liker svært dårlig at du som norsk fotballsupporter blir snytt for Norges åpningskamp i VM-kvalifiseringen.

Brede Hangeland

– Enkelte sportsbegivenheter bør alltid gå tv slik at alle kan se det. Det gjelder blant annet sommer- og vinter-OL, fotball-EM og -VM og Norges kvalifiseringskamper i fotball, sier Brede Hangeland.

Foto: Ã…serud, Lise / NTB scanpix

Tre dager før Norges bortekamp mot Island er det fortsatt ingen norsk tv-kanal som har kjøpt rettighetene til kampen.

Hvis det ikke blir en løsning innen kort tid betyr det at kampen ikke kommer til å bli vist i Norge.

– Det er synd, sier landslagskaptein Brede Hangeland til NRK.no og utdyper hva han mener om saken:

– Enkelte sportsbegivenheter bør alltid gå tv slik at alle kan se det. Det gjelder blant annet sommer- og vinter-OL, fotball-EM og -VM og Norges kvalifiseringskamper i fotball, sier han.

Skal ikke bli skremt

Sammen med resten av landslaget møtte han tirsdag kveld pressen på spillerhotellet i Oslo. I et mylder av pressefolk og spillere forklarte landslagskapteinen at Norge ikke kan la seg skremme av Island dersom vi har ambisjoner om å nå VM.

Drillo og John Arne Riise

John Arne Riise håper Norge - Island sendes på norsk tv slik at tv-seerne får sett de mange ferske landslagsspillerne som er med i troppen.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Aldri skjedd før

Dersom norske tv-seere ikke får muligheten til å se hvordan Norge takler den islandske motstanden vil det være første gang i nyere norsk fotballhistorie.

Fra 1990-tallet og frem til i dag har det aldri før skjedd at en kvalifiseringskamp i fotball for herrer ikke er blitt vist på norsk tv.

Selv om Norges Fotballforbund (NFF) gjerne vil vise det norske tv-publikumet Norges åpning av kvalifiseringen til Brasil-VM i 2014, kan de ikke gjøre annet enn å vente sammen med fansen.

Det er nemlig ikke NFF som selger tv-rettighetene til Norges bortekamper. Det er det selskapet Sportfive som gjør.

– Vi kan ikke gjøre annet enn å håpe at de (Sportfive) blir enige med en aktør som vil kjøpe rettighetene, sier informasjonssjef i NFF, Svein Graff, til NRK.no.

Mange unge

Norge drar til Island onsdag med uvanlig mange unge og ferske landslagsspillere. Veteran John Arne Riise, som til fredag setter ny rekord i antall spilte A-landskamper (105), er lite begeistret for at disse ikke får vist seg frem på norsk tv.

– Mange supportere og tv-seere har gledet seg til å se de unge spillerne som nå er med i troppen. Jeg håper på en ordning før fredag, sier Riise.

Vil ha svar onsdag

I prinsippet kan Sportfive vente helt til fredag med å få på plass en avtale med en tv-kanal, men av praktiske årsaker bør det komme en løsning så raskt som mulig dersom det skal bli aktuelt å vise kampen på norsk tv.

– Vi håper på en avklaring allerede i morgen (onsdag), sier Graff.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.