NRK Meny
Normal

Riise beklager byturen: – Vi glemte dessverre tiden

John Arne Riise ringte fredag Egil «Drillo» Olsen og beklaget byturen etter kampen mot Island. Landslagsledelsen har irettesatt flere spillere for å ha kommet hjem for sent.

Norges John Arne Riise

John Arne Riise sier han har beklaget overfor Drillo etter han kom for sent hjem til spillerhotellet natt til lørdag.

Foto: Aas, Erlend / Scanpix

Nils Johan Semb

Nils Johan Semb sier til NRK at landslagsspillernees bytur er en 'uheldig sak'.

Foto: Junge, Heiko, Heiko Junge / SCANPIX

I går nektet toppfotballsjef Nils Johan Semb kjennskap til at noen hadde brutt landslagets reglement. I dag innrømmer han at enkelte spillere hadde kommet for sent hjem fra fredagens bytur.

– Vi har snakket med alle spillerne og kartlagt hva som har skjedd, og det viser seg at noen få spillere har vært hjemme for seint. De har beklaget på det sterkeste både til meg og til Drillo. Vi har naturligvis også da gitt en irettesettelse for dette, sier Semb til NRK.

Les: Fotballbloggen: Mens mannen var ute etter øl

Venstreback John Arne Riise er én av dem som har unnskyldt seg etter fredagens bytur. Han har også valgt å beklage offentlig.

– Det har vært veldig mye rykter og spekulasjoner rundt dette. Derfor vil jeg komme med min versjon. Jeg har overfor Drillo beklaget at jeg kom for sent hjem til hotellet. Det vil jeg gjøre igjen ansikt til ansikt når vi møtes, sier Riise til NTB.

– Var alkohol på bordet

Riise fikk sjansen fra start mot Danmark fire dager etter fredagens bytur, men ble byttet ut i andre omgang.

– Jeg er en sosial person, og jeg er ikke så ofte hjemme i Norge. Derfor liker jeg å møte kompiser. Det kan skje på forskjellig tider av døgnet, avhengig av programmet.

– Etter Island-kampen var et stort lag ute, og det var alkohol på bordet. Vi koste oss, og jeg glemte dessverre tiden. Det kan jeg ikke legge skjul på, sier Riise, som gir uttrykk for at han inntok svært lite alkohol.

– Jeg drikker veldig, veldig sjelden, kanskje to-tre ganger i året.

England-proffen skal ha spandert flere runder på gjengen han hygget seg med på et populært serveringssted i hovedstaden.

– Det eneste vi kan gjøre, er å ta med oss dette videre og lære av det, sier Riise.

– Snakk om promiller

Ifølge toppfotballsjefen går irettesettelsen ut på en presisering av hva landslagets utelivsmantra «frihet under ansvar» går ut på.

Semb hevder kun et fåtall spillere har vært ute for lenge. Han tror ikke byturen har hatt noen stor innvirkning på kampen mot Danmark.

– Det tror jeg faktisk er veldig marginalt. Jeg skal ikke spekulere i om det overhodet har hatt noen innvirkning, men jeg tror det i verste fall er snakk om promiller, sier Semb.

Norges svake kamp i Parken tirsdag ødela trolig sjansen til EM-spill neste år.

– Jeg kan ikke svare for de andre, men etter det jeg vet har ingen vært på fylla, for å si det slik, sier John Arne Riise.

Kategorisk «nei» fra Drillo

Egil «Drillo» Olsen

Egil «Drillo» Olsen vil ikke endre landslagets reglement for innetider og alkohol.

Foto: Berit Roald / Scanpix

Landslaget samles igjen i oktober. Da avsluttes EM-kvalifiseringen hjemme mot Kypros. Der spiller trolig John Arne Riise sin 99. landskamp. Avdøde Thorbjørn Svenssen har rekorden med 104.

Landslagstrener Egil «Drillo» Olsen benekter overfor TV 2 at landslaget kommer til å gjøre endringer i sitt relativt frie alkohol- og innetidsreglement. Nils Johan Semb, derimot, mener reglementet må vurderes.

– Det regelverket har forsåvidt fungert godt, men vi er naturligvis nødt til å evaluere det og se på om vi skal gjøre endringer eller ikke, sier Semb til NRK.

Hva synes du om at landslagsspillere var på byen fire dager før kampen mot Danmark? Diskutér i kommentarfeltet!

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.