Hopp til innhold

Riise beklager byturen: – Vi glemte dessverre tiden

John Arne Riise ringte fredag Egil «Drillo» Olsen og beklaget byturen etter kampen mot Island. Landslagsledelsen har irettesatt flere spillere for å ha kommet hjem for sent.

Norges John Arne Riise

John Arne Riise sier han har beklaget overfor Drillo etter han kom for sent hjem til spillerhotellet natt til lørdag.

Foto: Aas, Erlend / Scanpix

Nils Johan Semb

Nils Johan Semb sier til NRK at landslagsspillernees bytur er en 'uheldig sak'.

Foto: Junge, Heiko, Heiko Junge / SCANPIX

I går nektet toppfotballsjef Nils Johan Semb kjennskap til at noen hadde brutt landslagets reglement. I dag innrømmer han at enkelte spillere hadde kommet for sent hjem fra fredagens bytur.

– Vi har snakket med alle spillerne og kartlagt hva som har skjedd, og det viser seg at noen få spillere har vært hjemme for seint. De har beklaget på det sterkeste både til meg og til Drillo. Vi har naturligvis også da gitt en irettesettelse for dette, sier Semb til NRK.

Les: Fotballbloggen: Mens mannen var ute etter øl

Venstreback John Arne Riise er én av dem som har unnskyldt seg etter fredagens bytur. Han har også valgt å beklage offentlig.

– Det har vært veldig mye rykter og spekulasjoner rundt dette. Derfor vil jeg komme med min versjon. Jeg har overfor Drillo beklaget at jeg kom for sent hjem til hotellet. Det vil jeg gjøre igjen ansikt til ansikt når vi møtes, sier Riise til NTB.

– Var alkohol på bordet

Riise fikk sjansen fra start mot Danmark fire dager etter fredagens bytur, men ble byttet ut i andre omgang.

– Jeg er en sosial person, og jeg er ikke så ofte hjemme i Norge. Derfor liker jeg å møte kompiser. Det kan skje på forskjellig tider av døgnet, avhengig av programmet.

– Etter Island-kampen var et stort lag ute, og det var alkohol på bordet. Vi koste oss, og jeg glemte dessverre tiden. Det kan jeg ikke legge skjul på, sier Riise, som gir uttrykk for at han inntok svært lite alkohol.

– Jeg drikker veldig, veldig sjelden, kanskje to-tre ganger i året.

England-proffen skal ha spandert flere runder på gjengen han hygget seg med på et populært serveringssted i hovedstaden.

– Det eneste vi kan gjøre, er å ta med oss dette videre og lære av det, sier Riise.

– Snakk om promiller

Ifølge toppfotballsjefen går irettesettelsen ut på en presisering av hva landslagets utelivsmantra «frihet under ansvar» går ut på.

Semb hevder kun et fåtall spillere har vært ute for lenge. Han tror ikke byturen har hatt noen stor innvirkning på kampen mot Danmark.

– Det tror jeg faktisk er veldig marginalt. Jeg skal ikke spekulere i om det overhodet har hatt noen innvirkning, men jeg tror det i verste fall er snakk om promiller, sier Semb.

Norges svake kamp i Parken tirsdag ødela trolig sjansen til EM-spill neste år.

– Jeg kan ikke svare for de andre, men etter det jeg vet har ingen vært på fylla, for å si det slik, sier John Arne Riise.

Kategorisk «nei» fra Drillo

Egil «Drillo» Olsen

Egil «Drillo» Olsen vil ikke endre landslagets reglement for innetider og alkohol.

Foto: Berit Roald / Scanpix

Landslaget samles igjen i oktober. Da avsluttes EM-kvalifiseringen hjemme mot Kypros. Der spiller trolig John Arne Riise sin 99. landskamp. Avdøde Thorbjørn Svenssen har rekorden med 104.

Landslagstrener Egil «Drillo» Olsen benekter overfor TV 2 at landslaget kommer til å gjøre endringer i sitt relativt frie alkohol- og innetidsreglement. Nils Johan Semb, derimot, mener reglementet må vurderes.

– Det regelverket har forsåvidt fungert godt, men vi er naturligvis nødt til å evaluere det og se på om vi skal gjøre endringer eller ikke, sier Semb til NRK.

Hva synes du om at landslagsspillere var på byen fire dager før kampen mot Danmark? Diskutér i kommentarfeltet!

Fotball

  • Lyn vant etter kjempetabbe

    Lyn tok sesongens første seier da LSK Kvinner ble slått 1–0 i Toppserien fredag kveld.

    Kampens eneste scoring kom etter en fæl tabbe fra LSKs forsvarsspiller Camilla Huseby. Hun spilte ballen rett i beina til Lyns Jenny Røsholm Olsen, som vippet ballen over keeper og i mål.

    Lyn står dermed med fire poeng på fire kamper, mens LSK Kvinner står med to seirer og to tap etter fire runder.

    Toppserien i fotball 2024: Portretter av Lyn
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB
  • Haaland usikker til FA-cupsemifinalen

    Erling Braut Haaland er småskadd og kan miste Manchester Citys FA-cupsemifinale mot Chelsea lørdag.

    Det avslørte City-manager Pep Guardiola på en pressekonferanse fredag.

    Det har vært knyttet usikkerhet til Haaland etter at han ble byttet ut før ekstraomgangene i mesterligakvartfinalen mot Real Madrid onsdag.

    Guardiola uttalte etter den kampen at Haaland ba om å bli byttet ut, og at han ikke var i stand til å fortsette.

    – Erling kjente noe. Et muskulært problem. Han kunne ikke fortsette, sa Guardiola fredag.

    Selv om City er slått ut av mesterligaen, venter et relativt hektisk kampprogram de neste ukene. Kommende Torsdag skal de lyseblå spille en utsatt bortekamp mot Brighton i Premier League, mens Nottingham gjester Manchester i serien tre dager senere.

    Med seks kamper igjen av sesongen topper City ligatabellen to poeng foran Arsenal og Liverpool.

    Haaland er delt toppscorer med Chelseas Cole Palmer. De har begge scoret 20 mål. Nordmannen har samtidig måttet tåle kritikk den siste tiden. (NTB)

    Haaland
    Foto: DARREN STAPLES / AFP
  • Alvorlig kneskade tvinger Sandefjord-spiller til å legge opp

    Sandefjord-spiller Andreas van der Spa (25) har tatt den tunge beslutningen om å avslutte fotballkarrieren etter at en kneskade har skapt komplikasjoner.

    Eliteserieklubben opplyser om beslutningen på sine nettsider fredag.

    Der heter det at van der Spa skulle gjennomgå det som på forhånd var antatt å være en enkel kneoperasjon. Det viste det seg ikke å være.

    – Samtalen med legen i etterkant var nedslående – og det var naturlig for meg å få noen flere synspunkter. Derfor har noen av de fremste ekspertene her i landet kommet med sine konklusjoner. Det er bare å krype til korset og slutte med toppfotballen, sier van der Spa.

    – Det har selvsagt vært blytungt, og jeg har vært helt i kjelleren, sier han videre og forteller at han rømte landet etter beskjeden.

    Beskjeden han fikk fra legene var krystallklar. Mer toppfotball kunne gitt varige skader.

    – Da jeg fikk «dommen» kom det som et sjokk. Jeg hadde ingen problemer da jeg kom til Sandefjord, sier nordlendingen.

    Forsvarsspilleren ble hentet inn som erstatter etter at kaptein Sander Moen Foss forsvant til Lillestrøm. Han var tiltenkt en sentral rolle i Sandefjord etter overgangen fra Sogndal. (NTB)

    Andreas van der Spa
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB
  • Maanum kan gjøre comeback etter kollapsen søndag

    Arsenal-sjef Jonas Eidevall opplyser at Frida Maanum kan bli å se i søndagens kamp mot Leicester etter en lang periode på sidelinjen.

    Maanum falt om og ble liggende på gresset på overtid i ligacupfinalen mot Chelsea for snart tre uker siden. Hendelsen satte en støkk i både lagvenninner og andre.

    Svenske Eidevall forklarer at Maanum overvåkes medisinsk mens hun gradvis gjør seg klar for å komme tilbake på banen.

    – Alt går bra for øyeblikket, men vi må holde oss til protokollen og prosessen. Og så håper vi selvsagt at hun kan være tilgjengelig for å spille søndag, sa Eidevall på fredagens pressekonferanse.

    Søndag tar Arsenal imot Leicester som ligger på 9.-plass på tabellen.

    Arsenal ligger på 3.-plass i serien med seks poeng opp til tittelrivalene Manchester City og Chelsea. (NTB)

    Frida Maanum i aksjon i ligacupfinalen mot Chelsea
    Foto: ADRIAN DENNIS / AFP
  • Gulbrandsen tilbake i Molde-troppen til storkampen

    Molde-trener Erling Moe kan glede seg over å ha spissen Fredrik Gulbrandsen tilbake i troppen til søndagens storkamp mot Bodø/Glimt i Eliteserien.

    – Det blir vel én forandring, og det er at Martin Linnes ikke er med oss oppover. Fredrik Gulbrandsen er tilbake i troppen. Ellers ser det helt likt ut (som sist), sier Moe til TV 2.

    Gulbrandsen ble skadd allerede i serieåpningen mot Strømsgodset og har siden jobbet hardt for å komme tilbake. Det er uklart hvor mye han kan spille av søndagens toppkamp.

    Linnes startet i 1-2-tapet mot Odd onsdag og gikk av etter en time.

    For Glimts del er eneste endring at Ulrik Saltnes er tilbake i troppen. Han sto over mot Lillestrøm (5-0-seier) sist helg på grunn av sykdom.

    Kampstart på Aspmyra søndag kveld er klokken 19.15. (NTB)

    UEFA Europa Conference League 2023/2024: Molde - Club Brugge (2-1)
    Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
Erling Haaland
Phil Foden
Guro Reiten