NRK Meny
Normal

Riise: – Jeg har greid å legge episoden bak meg

John Arne Riise tilgir sin tidligere lagkamerat i Liverpool, Craig Bellamy, etter at waliseren brutalt overfalt Riise med en golfkølle.

Bellamy og Riise i lykkeligere tider

Bellamy og Riise fra tiden i Liverpool. I dag møtes de igjen.

Foto: NIGEL RODDIS / REUTERS

Craig Bellamy og John Arne Riise jublet sammen etter kampen.

Craig Bellamy og John Arne Riise fra lykkeligere tider.

Foto: PHIL NOBLE / REUTERS

I lørdagens privatlandskamp må Riise igjen møte mannen som brutalt overfalt ham med en golfkølle under et treningsopphold på Algarve-kysten i 2007.

Craig Bellamy kunne ha satt en stopper for Riises fotballkarriere. Nordmannen har imidlertid prøvd å glemme det som skjedde den kvelden.

– Glemt og glemt, jeg blir jo minnet på den dagen ganske ofte, men jeg har greid å legge episoden bak meg. Det gjorde jeg dagen etter at det skjedde, sier Riise til NRK.

Bellamy forsvant fra Liverpool i 2007, men vendte nylig tilbake til Anfield etter å ha vært innom både West Ham, Manchester City og Cardiff.

– For min del har jeg ingen problemer med å møte ham. Vi var lagkamerater, og jeg har ikke sett ham siden han dro fra Liverpool, sier Riise.

– Lett å glemme og tilgi

Overfallet skapte store avisoverskrifter i 2007.

Etter en bytur sparket Liverpool-spilleren inn døren til Riises hotellrom og slo ham flere ganger med en golfkølle. Han traff Riise både i kneet og i hoften.

I 2011 har likevel Riise bestemt seg for å tilgi den voldelige Bellamy, som var kjent som en bråkmaker før han overfalt Riise. Bellamy ble også nylig voldssiktet av politiet.

Les: Craig Ballamy voldssiktet

– Innerst inne vet jeg at han er en fin fyr, sier Riise.

– Det var litt golfkølle med i bildet og litt slag der. Men som sagt, det er ikke den Bellamy jeg kjenner. Derfor er det lett for meg å glemme og tilgi, også, sier Riise til NRK.

Saken fortsetter under video

Video -Det var en golfkølle inne i bildet

VIDEO: - Det var en golfkølle inne i bildet, forteller Riise.

– Kommer til å prate

I et intervju med TV 2 i 2010 fortalte Riise hvordan han opplevde angrepet.

– Jeg så en golfkølle. Først trodde jeg at han køddet, men så prøvde han å slå meg over skinnleggen. Jeg tenkte at gjør jeg noe dumt nå kan karrieren min ryke, så jeg prøvde å prate meg ut av det. Men han hadde drukket en del, og var ikke mottagelig for prat, fortalte Riise i intervjuet.

– Kommer du til å snakke med ham?

Riise nøler litt for han sier:

– Vi kommer til å prate om hvordan ting går, og det er normalt, jeg vet ikke om han har glemt alt, men slik som jeg har forstått er det glemt for lenge siden, sier Riise til NRK.

Les også: Bellamy leies ut

Lørdagens landskamp blir ellers spesiell på andre måter for John Arne Riise. Sunnmøringen spiller nemlig sin 100. landskamp for Norge.

Målet er å slå Thorbjørn Svenssens norske rekord på 104 landskamper.

– Det hadde vært moro å slå den ganske kraftig, sier Riise til NRK.

Les også:

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.