NRK Meny
Normal

Riise terger på seg AaFK-fansen igjen

John Arne Riise (32) har nok en gang havnet i bråk etter en melding på Twitter. Og nok en gang retter Riise tastetrykkene mot gamleklubben Aalesund.

Riise på Twitter

John Arne Riise var aktiv på Twitter lenge - før han slettet kontoen sin. Nå har han gjenåpnet den - og kommer med nye sleivspark.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

«La bare Godset gruse Aafk idag. Spiller herlig fotball med en engasjert og god trener. Meget spennende lag! Deila er en kandidat for Norge», skriver Riise på sin Twitter-profil fredag ettermiddag.

Følg kampen: Strømsgodset - Aalesund fra kl 19.00

Tredjeplasserte Aalesund gjester serieleder Strømsgodset i kveld - noe også Fulham-proff John Arne Riise virker å ha fått med seg.

Og nordmannen - som nylig bestemte seg for å legge landslagskarrieren på hylla - virker ikke å ha noen sympati for gamleklubben Aalesund.

Reaksjonene hagler

Reaksjonene på den siste tweeten har ikke uteblitt.

I kommentarfeltet under har flere av Riises snaut 15.000 følgere latt seg provosere av 32-åringens illojale holdning overfor klubben han spilte for i årene før han startet proffeventyret i Monaco i 1999.

«Latterlig av deg å komme med stikkangrep til klubben som sendte deg til utlandet», heter en av de mange kommentarene som har dukket opp.

«Er ikke du fra Ålesund?», skriver tidligere landslagsspiller Mini Jacobsen.

Og Riise svarte kritikerne umiddelbart.

– Synd dere ser det slik. Viktigste er at de nært deg liker deg. Jeg håper laget som spiller best fotball vinner, og det er Godset, svarer Riise på Twitter.

– Får stå på hans regning

Nestleder i Aalesund-supportergruppen «Stormen», Geir Ove Eikrem, lar seg ikke provosere av Riises verbale tofotstakling på mikrobloggtjenesten.

– Det får stå på hans egen regning. Han omtaler seg jo som nordmøring, og jeg tror ikke vi sunnmøringer skal bry oss om så mye om hva de sier om Aalesund.

– Det har vært så mye om AaFK og Riise opp igjennom tidene, at jeg har egentlig har sluttet å bry meg, sier Eikrem til NRK.no.

Noen minutter etter den første tweeten, la Riise til:

«Liker Jönsson, så får han par år på seg kan han gjøre Aafk til et lag som kan vinne seriegull».

Riise i Twitter-storm på ny

Det er ikke førsta gang at Riise - som spilte for Aalesund frem til han startet profflivet i Monaco i 1999 - provoserer med sine lynmeldinger på det sosiale mediumet.

Før fjorårets landskamp mot Island på Reykjavik kom ålesunderen med et kraftig spark mot hjembyen, og kalte dem «arrogante folk» på Twitter. Utspillet skapte mediastorm - og aviskommentatorer kalte Riises Twitter-utspill selvhøytidelig og venstrebacken ble kritisert for å være «ufokusert».

Oppstyret som fulgte endte med at Riise slettet Twitter-kontoen sin, før han gjenåpnet den i vinter.

Les også: Her er de største Riise-snakkisene

– Det virker som Riise har et behov for å distansere seg fra Aalesund, og det får han bare gjøre for min del, sier Eikrem.

Riise er født på Sunndalsøra i Sunndal kommune i Nordmøre.

«Off da...»

Etter hvert som kommentarene og medieomtalen dukket opp fredag ettermiddag, har Riise presisert at AaFK-tweeten ikke hadde til hensikt å sverte gamleklubben.

Nordmannen med 110 landskamper la ut nok en tweet:

«Var visst farlig å si e heier på Godset og Deila. At dem spiller best fotball etc.. Off da..»

Og få minutter senere la han ut enda en tweet:

«Aafk vil alltid ha en plass i mitt hjerte siden e spilte for dem før e ble proff. Betyr det at e ikke kan like andre lag?»

Riise på Color Line Stadion i AaFK-skjerf

2005: John Arne Riise inntok gressmatta på Color Line Stadion iført Aalesund-skjerf etter en seriekamp mot Odd Grenland. I senere tid virker kjærligheten til gamleklubben å ha kjølnet.

Foto: Richardsen, Tor / NTB scanpix

Fotballnyheter

Videoklipp

Ingrid Hjelmseth ble tråkket på armen og ble liggende lenge på banen.
Caroline Graham Hansen. Så bommer Graham Hansen. Keeperhøyde og forholdsvis enkelt for keeper. Dette er tungt.
Ada Hegerberg var ikke fornøyd etter kampen mot Belgia