Eliteserien 2021: Mjøndallen - Bodø/Glimt 0 - 3
Foto: Terje Pedersen / NTB

Fotball

Oppsummert

 • 21.00: Fotball-Norge samles på Ullevaal for å kåre en rekke vinnere fra Eliteserien og Toppserien.
 • NFF står bak prisutdelingen, som vises på TVNorge. Kniksens hederspris er blant prisene som deles ut i kveld.
 • Spansk cupkamp stoppet etter skandalescener

  Den spanske cupkampen i fotball mellom byrivalene Betis og Sevilla ble stoppet etter at en gjenstand kastet fra tribunen traff gjestenes Joan Jordán i hodet.

  Den avlange gjenstanden traff Jordán mens Betis holdt på å feire Nabil Fekirs utligning direkte på hjørnespark i det 39. minutt. Noen minutter tidligere hadde Papu Gómez scoret for Sevilla.

  Jordán, som er midtbaneanker i Sevilla-laget, falt om og holdt seg til hodet. Han ble hjulpet på beina og støttet ut av banen. Rett etter ga dommeren beskjed om at begge lag skulle gå i garderoben.

  Det er uklart om kampen vil bli satt i gang igjen.

  Sevilla-derbyet er kjent som Spanias heteste byderby, og det har vært stygge scener også tidligere. I 2007 fikk Sevilla-trener Juande Ramos en flaske i hodet, kastet av en Betis-tilhenger.

  Fekir slo an tonen for lørdagens oppgjør da han sekunder etter avspark stemplet Gómez på foten. (NTB)

 • Salah-mål ga Egypt håp

  Mohamed Salah ble matchvinner da Egypt slet seg til 1-0-seier over Guinea-Bissau i afrikamesterskapet lørdag. Dermed lever håpet om suksess.

  Egypt hadde tre avslutninger i målstengene, men Salahs volley ved lengste stolpe i det 69. minutt ble eneste scoring.

  Guinea-Bissau raste da Mama Baldes kjempetreff i det 82. minutt ble annullert etter at de VAR-ansvarlige fant at scoreren brukte ulovlige midler mot Omar Kamal i forspillet. Egypt-keeper Mohamed El Shenawy måtte i aksjon på overtid for å stoppe et godt skudd fra Moreto Cassama.

  Egypt tapte 0-1 for Nigeria i sin første kamp i sluttspillet, men trenger nå bare uavgjort mot Sudan onsdag for å være garantert plass i åttedelsfinalen.

  – Det var en veldig vanskelig kamp, og vi var litt heldige med annulleringen, sa Salah etter kampen.

  Nigeria er allerede videre i turneringen etter sin 3-1-seier over Sudan. (NTB)

  Mohamed Salah for Egypt
  Foto: DANIEL BELOUMOU OLOMO / AFP
 • United fikk drømmestart etter keepertabbe – rotet bort 2-0-ledelse

  Manchester United så ut til å ta med seg tre viktige poeng mot Aston Villa. Med kvarteret igjen ledet de 2-0, men hjemmelaget kom tilbake og sørget for 2-2 på under fem minutter. Det ble også sluttstillingen.

  Takket være en gigantisk keepertabbe av Aston Villa-keeper Emiliano Martínez tok Manchester United ledelsen allerede etter fem minutter.

  Fra distanse skjøt Bruno Fernandes mot mål. Portugiseren fikk ikke til den beste avslutningen, men Martinez klarte på utrolig vis å rote ballen mellom beina og i mål.

  Etter vakkert spill doblet Fernandes ledelsen midtveis i andre omgang, mens Jacob Ramsey skapte ny spenning 13 minutter før full tid.

  Dermed så det ut til at United skulle få med seg alle poengene. Men i det 77. minutt banket Jacob Ramsey ballen i nett, og reduseringen var et faktum.

  Kun fire minutter senere serverte samme mann Philippe Coutinho, som på bakerste stolpe satte ballen i nettet.

 • 18-åring fra Horten scoret i debut for Roma

  Mina Schaathun Bergersen scora sitt første mål, i sin første kamp, for Romas A-lag i dag. Landslagsspiller Emilie Hovi sentret ballen til Bergersen. Bergersen begynte på Romas U19-lag i sommer, men trener også med A-laget. Kampen mot Empoli endte 2–1.

  Mina Schaathun Bergersen
  Foto: aina indreiten / nrk
 • Arsenal ber om utsettelse av nabooppgjøret

  Arsenal har bedt Premier League om å utsette søndagens nabooppgjør mot Tottenham på grunn av problemer med å mønstre et lag.

  – Vi har motvillig gått til dette skrittet. Vi har mange spillere som er utilgjengelige på grunn av koronasmitte, skader og deltakelse i afrikamesterskapet, skriver klubben på sitt nettsted.

  Ifølge BBC vil Premier League-styret møtes lørdag for å avgjøre om Arsenal skal få innfridd ønsket om usettelse.(NTB)

  Martin Ødegaard, NRK
  Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters