Riise hyller helten King: – Han kan nå så langt han vil

LARNAKA/OSLO (NRK.no): Landslagsveteran John Arne Riise (32) er full av lovord om Joshua King (20). Unggutten kom inn og var helt avgjørende i borteseieren mot Kypros tirsdag.

King og Drillo

Egil 'Drillo' Olsen var meget fornøyd med Joshua Kings innhopp mot Kypros. Ikke så rart – 20-åringen sørget både for straffe og scoring.

Foto: Larsen, HÃ¥kon Mosvold / NTB scanpix

Riise

John Arne Riise skryter av sin unge lagkamerat.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix
Tarik omfavner King

Tarik Elyounoussi spilte også en meget god kamp mot Kypros. Her omfavner han King etter å ha servert ham målgivende pasning.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Han er svært viktig for oss i dag, sier Riise til NRK.no etter at seieren er et faktum.

King, som til daglig spiller for Manchester Uniteds reservelag, sørget nemlig for både straffe og mål på den ene omgangen han fikk spille mot Kypros.

– Daglig vane for meg

Det får Premier League- og landslagsveteran John Arne Riise til å grave i komplimentarkivet.

– Han kan nå så langt han vil. Han har alt som skal til for å lykkes, sier han.

Scoringen, som ble Kings aller første på landslaget, kom etter 83 minutter. 20-åringen fikk ballen av Tarik Elyounoussi godt inne på Kypros' banehalvdel, og satte full fart mot mål.

Han trakk seg innover og avsluttet kontant i nærmeste hjørne.

– Det er sånn jeg har fått beskjed om å gjøre i United. Det er daglig vane for meg, det der, sier målscoreren selv til NRK.

– Jeg forandret kampen

Han akter ikke å gi seg med dette ene landslagsmålet.

– Jeg håper det er det første av mange fler. Jeg regner med at Norge skjønner at jeg holder nivået nå, sier King.

Unggutten uttalte i forkant av oppgjøret at han følte seg undervurdert, og har flere ganger antydet i pressen at folk ikke skjønner hvor høyt nivå reservelagsligaen i England holder.

– Ble dette en revansj for deg?

– Nei, ikke i det hele tatt. Jeg mener jeg er god nok til å starte, men om «Drillo» vil bruke meg på benken er det helt greit. Jeg mener jeg beviste det i dag da jeg kom inn og forandret kampen, sier King.

Internasjonalt toppkaliber

Etter praktkampen trakk også landslagstrener Egil «Drillo» Olsen fram lovordene. Han mener King besitter en ettertraktet spisskompetanse.

– Han er lynhurtig og har litt av det rykket som internasjonale toppspillere har. I én mot én-situasjoner trenger han ikke å finte. Han kan bare løpe rett frem, så løper han dobbelt så fort som omtrent alle andre, beskriver «Drillo».

Han mener at det er ingen som kan matche trykket i Kings rykk.

– De første tre, fire meterne er han enorm, sier Drillo, som selvsagt også satte stor pris på målet.

– Det er ikke så ofte han scorer mål, men når han gjør det blir det bare enda morsommere.

Les videre under bildet!

King, Valon Berisha, Markus Henriksen, Tarik Elyounoussi

King ble raskt omfavnet etter scoringen. Også etter kampen haglet komplimentene.

Foto: Petros Karadjias / Ap

Får skryt av spisskonkurrenten

Også Alexander Søderlund, som mot Kypros ble tatt av banen i pausen for å gjøre plass til nettopp King, var en glad mann etter kampen.

– Han kom inn og gjorde en kjempejobb. Jeg er veldig fornøyd med at vi kan sette inn en sånn spiller, sier Søderlund til NRK.no.

Han forteller at «Drillo» var fornøyd med innsatsen hans, men at King ble satt inn for å gi Norge litt mer fart på topp.

Søderlund

Alexander Søderlund ble byttet ut til fordel for King, men skryter uansett av lagkameraten.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Han gjorde det han ble satt til å gjøre. Han jager i bakrom og løper fra dem, sier han.

– Har King overtaket om spissplassen på landslaget nå?

– Overtak og overtak. Det sitter en hjemme også, som sikkert har noe å si, sier Søderlund, med klar adresse til Mohammed «Moa» Abdellaoue.

– Ikke perfekt

Joshua King reiser nå tilbake til Manchester, hvor han har kontrakt ut sesongen. Han har tidligere varslet at han ikke vil tenke på framtiden før i januar, men at ikke vil spille reservelagsfotball så mye lenger enn dét.

Denne høsten har han i alle fall levert en meget sterk søknad til United-sjef Alex Ferguson om mer a-lagsspill.

Den søknaden blir på ingen måte dårligere etter dagens oppvisning, heller.

– Jeg hadde aldri trodd dette før sesongen. Det har vært en bra høst. Men jeg er kresen, og jeg måtte scoret hattrick i hver eneste kamp før jeg kalte det perfekt, sier King.

Fotball

Oppsummert

 • Fra 22.45 Landslagssjef Lars Lagerbäck og en utvalgt spiller møter pressen etter kampen.
 • Nysigneringane blomstra for Chelsea

  Chelsea slo Krasnodar komfortabelt 4-0 på bortebane i den andre gruppespel-kampen i meisterligaen. Callum Hudson-Odoi skåra det første. Så viste nysigneringane seg fram, først Timo Werner som sette inn 2-0 på straffespark. Like etter spelte han ballen til ein annan nykommar, da Hakim Ziyech sette inn det tredje. Rett før slutt la Christian Pulisic på til 4-0. Chelsea har med det fire poeng etter dei to første kampane, medan Krasnodar står med eitt poeng.

  Champions League - Group E - FC Krasnodar v Chelsea
  Foto: Anton Vaganov / Reuters
 • Spansk fotball uten betting-penger

  Toppklubbene i spansk fotball får ikke lenger ta imot sponsorpenger fra tippe- og bettingselskaper. Sju klubber har i dag solgt enten plass på trøyene eller navn på stadion. Klubbene mener de taper inntekter de trenger etter koronapandemien.

 • Barcelona sa ja til superliga

  Barcelonas president Josep Maria Bartomeu sa måndag ja til tilbodet om å spele i ein ny superliga. Det opplyste klubbpresidenten i går, sasmtundes som han trekte seg frå jobben.

  I førre veke blei det kjent at det er planer om ein ny europeisk superliga med 18 klubbar frå dei største fotballnasjonane. Det er dei amerikanske eigarane av Liverpool og Manchester United som skal vere dei største pådrivarane, og FIFA skal også vere positiv.

  Ryktet om slike planer har dukka opp med ujamne mellomrom i mange år. Men Barcelonas offisielle ja blir betrakta som ei bombe, ifølgje danske Ekstrabladet.

  Superligaen kan kome til å starte allereie i 2022. Kampane skal gå parallelt med dei heimlege ligaene, men vil vere eit stort trugsmål mot meisterliga og europaliga, ifølgje opplysningar i Sky Sports.

  Bartomeu opplyste også at Barcelona støttar FIFAs forslag om utvida klubb-VM med 24 lag kvart fjerde år.

 • Sluttar som Barcelona-president

  Josep Maria Bartomeu har sagt opp som president for fotballklubben Barcelona, melder den spanske avisa Sport tysdag ifølge Reuters. Bartomeu har fått mykje kritikk det siste året grunna finansielle problem og store tap for klubben i Champions League.

  Bartomeu
  Foto: JOSEP LAGO / AFP
 • Sarpsborg-profil skadet igjen

  Sarpsborg 08-forsvarer Jørgen Horn røk korsbåndet mot Rosenborg og blir ute i ni til tolv måneder, bekrefter eliteserieklubbens lege.

  Klubben fikk svar på MR-bildene mandag kveld etter skaden Horn pådro seg mot Rosenborg søndag.

  – Bildene viste dessverre at skaden var det verste det kunne være. Det fremre korsbåndet i kneet er røket. Dermed er Jørgen ute i ni til tolv måneder. Det er veldig trist, sier lege Chubaka Rubasha til Sarpsborg Arbeiderblad.

  Horn kom til Sarpsborg 08 i 2018 og har hatt en bruddskade i ansiktet, et brudd i foten og en alvorlig ankelskade før denne korsbåndsskaden, opplyser SA.

  Jørgen Horn
  Foto: Christoffer Andersen / Christoffer Andersen