Her blir Riise fraktet bort i ambulanse

Kun en dag før den viktige EM-kvalifiseringskampen mot Portugal, er John Arne Riise satt ut av spill. Landslagsspilleren ble fraktet bort med ambulanse fra trening mandag.

Video - Riise er kjørt til rutinekontroll

VIDEO: Her blir den skadde John Arne Riise fraktet bort fra treningen.

Riise skulle spilt sin 90. landskamp tirsdag.

Ifølge NRKs reportere ble Riise skadet etter et sammenstøt med en annen spiller under treningen mandag, før han deretter ble fraktet bort i ambulanse.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Fraktet til Ullevål

Landslagsspilleren er fraktet til Ullevål sykehus for en rutineundersøkelse, og ifølge pressesjef John Mørland har Riise pådratt seg hjernerystelse.

- Han var ved bevissthet da han ble hentet, men legen kunne umiddelbart fastslå at John Arne er uaktuell til kampen i morgen, sier han til NRK.

Riise pådro seg hjernerystelsen i en duell med en annen spiller under den lukkede delen av treningen. Ifølge VG Nett var denne spilleren Espen Ruud. Dette skjedde cirka en halv time etter at pressen måtte forlate treningsområdet.

Trolig er Espen Ruud også mest nærliggende erstatter. Jon Inge Høiland kan også spille på den plassen.

John Arne Riise

John Arne Riise fikk hjernerystelse.

Foto: Lien, Kyrre / Scanpix

- Dette skjedde i en duell i en spillsekvens hvor John Arne Riise fikk en hjernerystelse. Legen rekvirerte rutinemessig en ambulanse for å sjekke og ta bilde, sier han.

Dårlig nytt

Landslagsledelsen opplyser til NRK at treningen fortsatte etter hendelsen.

- Treningen er i gang igjen, men det er klart det var et kjedelig avbrekk for absolutt alle, forteller Mørland.

Riise er en av landslagets viktigste og mest erfarne spillere, og tapet av sunnmøringen er dårlig nytt for Drillo, som dermed får et nytt skadeforfall å forholde seg til i en viktig EM-kvalifiseringskamp.

John Carew måtte som kjent kaste inn håndkleet før kampen mot Island.

Vil spille til han er 40

John Arne Riise debuterte på det norske A-landslaget i januar 2000. Hans første landslagsmål kom 23. februar 2000 i en vennskapskamp mot Tyrkia.

I kvalifiseringen til VM i 2010, scoret han 3 mål på 3 kamper. Nylig uttalte John Arne Riise at han ville spille på toppnivå til han blir 40 år.

Les: Riise har ansatt personlig trener

Norge møter Portugal i EM-kvalifiseringskamp i morgen. Kampen kan du høre på P1 og følge spark for spark på NRK.no.

Hvem bør erstatte Riise?

Saken oppdateres

Fotball

 • Monaco henter Diatta

  Den tidligere Sarpsborg-vingen Krépin Diatta er solgt fra belgiske Brugge til den franske storklubben Monaco.

  Det opplyser Monaco på sitt nettsted torsdag kveld. 21 år gamle Diatta har undertegnet en femårskontrakt med klubben som ligger på 4.-plass i Ligue 1.

  Senegaleseren slo igjennom i Sarpsborg-drakten i 2017 og ble bare ett år i norsk fotball før Brugge hentet ham til Belgia. Der har han vært god nok til å sikre seg en enda større overgang.

  – Jeg er veldig glad for å komme til Monaco og for å få muligheten til å utvikle meg i en så anerkjent og ambisiøs fransk klubb, sier Diatta.

  Sarpsborg sikret seg en videresalgsklausul da Diatta ble solgt til Belgia, og ifølge VG kan overgangen bety at østfoldklubben får inn 25 millioner kroner. (NTB)

  Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg 08 - Aalesund (1-0).
  Foto: Audun Braastad / NTB
 • «Mix» drar til Tyrkia

  Norskamerikaneren Mikkel «Mix» Diskerud (30) skal spille for Denizlispor i den tyrkiske toppserien.

  Denizlispor ligger sist på tabellen i Tyrkia, og halvveis i sesongen har laget fem poeng opp til sikker plass.

  Siden 2018 har han offisielt vært eid av Manchester City, som har lånt ham ut til klubber i Sverige og Sør-Korea. Overgangen til Denizlispor er imidlertid permanent, og han har skrevet under for halvannet år med den tyrkiske klubben.

  Fotball, svensk eliteserie menn, allsvenskan.
  Foto: Björn Lindgren/tt / NTB
 • – Vurderer å bare ha en vertsnasjon

  Bayern München-sjef Karl-Heinz Rummenigge sier til Eurosport.com at UEFA-president Aleksander Ceferin vurderer å droppe planen om å holde EM i fotball sommeren 2021 i flere land.

  – Vi må ikke glemme at tanken om denne spesielle måten å arrangere mesterskapet på kom da koronaviruset ikke eksisterte, sier Rummenigge.

  EM skulle egentlig gjennomføres i tolv forskjellige europeiske byer sommeren 2020, men ble utsatt ett år. München og Allianz Arena var en av vertene.

  Det er enda ikke bestemt hvordan mesterskapet blir arrangert, men UEFA skal være i dialog med samtlige av vertsbyene.

  De tolv byene er London, Glasgow, Dublin, Bilbao, Amsterdam, København, München, Roma, St. Petersburg, Bucuresti, Budapest and Baku.

  Vaksinesituasjonen i de forskjellige landene blir en nøkkel i arbeidet om det fortsatt skal bli arrangert i 12 byer, eller om det blir kun i ett land. En avgjørelse er ventet å bli tatt i mars.

  Karl-Heinz Rummenigge
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Sendte Chelsea til semifinale

  Guro Reiten tok ansvar da Chelsea var på vei ut av ligacupen. Med ett mål og to assist senket hun Manchester City i kvartfinalen.

  Reiten startet på benken, men kom inn for Erin Cuthbert etter en drøy time. Hun la opp til utligningsmålet i det 90. minutt, scoret ledermålet i 1. ekstraomgang og serverte igjen da Sophie Ingle fastsatte resultatet til 4-2.

  Dermed fikk Chelsea revansj for tre tidligere bortetap mot Manchester City i ligacupen og er klar for semifinale mot West Ham eller Durham.

  Maren Mjelde spilte hele kampen i Chelsea-forsvaret, men det var Reiten og de andre innbytterne som spilte hovedrollene da tittelforsvareren tok seg videre.

  Guro Reiten
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Sjokktap for Real Madrid

  Real Madrid gikk på en ordentlig cup-mine i Spania onsdag. Nivå tre-laget Alcoyano måtte tåle en utvisning, men vant 2-1 etter ekstraomganger.

  Etter 115 spilte minutter scoret Juanan Casanova seiersmålet som sørget for en skikkelig skrell. Real Madrid stilte med mange førstelagsstjerner fra start, men maktet ikke å slå laget som til daglig spiller i Segunda B-divisjonen.

  Martin Ødegaard var imidlertid ikke med. Det var storoppslag i spanske medier inn mot kampen om at nordmannen ønsker seg et utlånt etter å ha blitt vraket fra Real-troppen flere ganger.

  Oppgjøret startet oppskriftsmessig for gjestene fra Madrid. Eder Militao scoret på overtid i første omgang og sørget dermed for 1-0-ledelse til pause.

  N4alSodTR50
  Foto: Jose Breton / AP