Riise fortsatt bitter på Hallén: – Jeg kan ikke tilgi

NIKOSIA (NRK.no): John Arne Riise spiller ikke på landslaget så lenge Yngve Hallén er fotballpresident.

John Arne Riise forteller om hva han synes om fotballpresident Yngve Hallén og om hvorfor han valgte å slutte på landslaget.

John Arne Riise

John Arne Riise: - Kunne ikke spilt under Hallén. Selv om forbudet mot private spillselskaper oppheves.

Foto: Karlsen, Anette / NTB scanpix

Han har sagt en del ting og gjort en del ting som jeg ikke kan tilgi, sier Riise til NRK.no.

NRK møter John Arne Riise i hans nye hjem i den kypriotiske byen Nikosia. 34-åringen dro til den lille ferieøya og Apoel i september etter å ha vært klubbløs i sommer.

Riise valgte nettopp Nikosia-klubben på grunn av mesterligaspill, men har foreløpig fått liten tillit både i hjemlig serie og i Europas gjeveste turnering.

– Planen fremover er å spille så mye som mulig, samtidig vet at jeg at treneren er opptatt av å hvile spillere. Dessuten har jeg ikke vært hundre prosent klar til å spille. Nå føler jeg meg klar. Da er det bare å prestere best mulig, sier den tidligere landslagsspilleren.

– Kunne ikke spilt under han

Riise valgte å takke for seg på landslaget i 2013 etter 110 landskamper. Avskjeden skjedde ikke uten turbulens.

Da fotballpresident Yngve Hallén kritiserte Riises avtale med spillselselskapet Betsson, og sa at han satte seg selv på sidelinja med hensyn til landslaget,

Yngve Hallen

Hallén: - Har ingen konflikt med Riise.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

utløste det bitre kommentarer fra fotballspillerens side.

Nå forteller Riise at han aldri skal tilbake til landslaget så lenge Hallén sitter ved makten i norsk fotball. Heller ikke om forbudet mot Betsson eller andre spillselskaper blir opphevet.

– Jeg bare vet at han er en person som jeg ikke kunne spilt under, uansett om Betsson hadde vært lovlig eller ikke. Det har med min egen feeling og min egen respekt å gjøre.

– Jeg vil ikke spille på landslaget så lenge Yngve Hallén er der. Han er en person som jeg mener ikke bør sitte der han sitter, sier Riise i intervjuet med NRK.

– Har ingen konflikt

John Arne Riise vil ikke utdype ytterligere hva han legger i kritikken, men henviser til tidligere presseoppslag om striden mellom de to.

– Han har blitt en stor del av årsaken til at jeg ikke vil tilbake til landslaget, sier Riise, og viser til diskusjonen rundt Betsson og spillmonopolet.

– Så åpnet han kjeften og da gjorde han det ganske enkelt for meg å ikke komme tilbake, forteller han.

Martin Ødegaard

- Martin Ødegaard bør gå til Real Madrid, mener Riise.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Fotballpresident Yngve Hallén har kommentert kritikken fra Riise i en epost:

«Eg har ingen konflikt med Riise. Ser han det slik må han svare for det. Når eg uttalar meg om forhold knytt til vår støtte av einerettsmodellen når det gjeld spel, er det på mandat frå og på vegne av fotballtinget sine vedtak. Riise har hatt ei fantastisk karriere og gjort ein god jobb for landslaget. Dette har eg heidra han for mange gonger. Eg føler vi har det meste av fotball-Norge bak oss når vi har gitt denne heideren.»

Håper Ødegaard går til Real

Til tross for at Riise har tilbragt mesteparten av sitt voksne liv i utlandet, følger han med på norsk fotball - og Martin Ødegaard.

Riise gikk i sin tid til Monaco som 17-åring, og nå håper han at 15 år gamle Ødegaard signerer for Real Madrid.

– Der får han utviklet seg best mulig. Han får trent med de beste og spilt mot de beste. Det vil også sette norsk fotball på kartet.

– Jeg tipper at han signerer for Real Madrid når han blir 16. Det hadde i hvert fall jeg gjort, sier Riise, som tror Ødegaard vil slå landslagsrekorden hans på 110 kamper.

– Han vil nok slå alle rekorder etter hvert, men vi må ikke glemme at han er bare 15 år. Så vi må være forsiktige med å tro at han kan gjøre alt her i verden.

Vil legge opp med broren

Sunnmøringen har til tross for lite spilletid funnet seg godt til rette i sin nye klubb. Riise er flink å blokke den verste hjemlengselen ute, selv om han savner både familie og venner i Norge.

Han mener det er prestasjonene i Europa som skiller Norge fra Kypros. På spørsmål om Apoel hadde slått eliteserievinner Molde, svarer han følgende:

– Det er vanskelig å si. Vi er nok bedre enn Molde per dags dato. Men Molde er det desidert beste laget i Norge og kunne gjort det bra i andre ligaer.

– Norge har nok en mer jevn liga fra topp til bunn. På Kypros er det større forskjell på topplagene og bunnlagene, men min klubb er i Mesterligaen og andre kypriotiske lag er i Europaligaen. Nivået her er høyere enn i eliteserien, sier Riise.

Han forteller at han har snakket med trenere og spillere om at han vil tilbake til norsk jord. Blant andre broren Bjørn Helge Riise og hans klubb Lillestrøm.

– Jeg har ikke snakket direkte med klubber, men jeg har sagt til folk at jeg vil tilbake til Norge. Da var Lillestrøm naturlig for meg siden jeg kjenner trenere, støtteapparat. Broren min spiller der også, sier han

– Om to-tre år vil jeg tilbake til Norge. Jeg har vært litt frem og tilbake på det, men jeg har lyst til å spille med broren min. Kanskje legger vi opp samtidig. Hvem vet., sier Riise.

Saken fortsetter under video

John Arne Riise merker presset fra APOEL-fans på Kypros. De trodde nordmannen skulle være mer sentral enn han har vært til nå. Reporter: Hans Henrik Løken Foto/redigering: Tobias Prosch Simonsen

Slet psykisk

John Arne Riise forteller at han var svært nær ved å flytte hjem til Norge for et par år siden. Han hadde det tøft psykisk og visste ikke hva han skulle gjøre med karrieren.

– Jeg var på et tungt stadie psykisk før jeg møtte Louise Angelica (kona). Jeg så ikke hvordan fremtiden skulle være både privat- og jobbmessig. Louise Angelica reddet livssituasjonen min, sier en åpenhjertig Riise til NRK.

– Var du nær ved å legge opp?

– Jeg har aldri vært nær ved å legge opp, men jeg kan si såpass at jeg var nær ved å komme tilbake til Norge, svarer venstrebacken.

– Kjappe å snakke dritt

John Arne Riise har vært vant til å skape overskrifter gjennom sin lange fotballkarriere. Noen har kommet på grunn av sportslige prestasjoner, andre har kommet etter utspill på sosiale medier.

Han kom blant annet med et kraftig spark mot hjembyen Ålesund før VM-kvalifiseringskampen mot Island i 2012. Etter dette ila han seg selv Twitterpause.

– Jeg har skapt en rolle i løpet av karrieren. Sosiale medier er min måte å si hva jeg tenker. Men tro meg, det er mye jeg holder inne, smiler han.

– Før elsket jeg å skape litt debatt i media, men jeg har roet meg kraftig. Men fordi det er John Arne Riise som sier ting, er folk ekstremt kjappe å snakke dritt, sier han.

Riise viser fram Messis draktFotball

 • Etterforsker dommeruttalelser

  Borussia Dortmund følte seg snytt av dommeren etter kampen mot Bayern München lørdag. Tysk politi etterforsker nå uttalelsene til Jude Bellingham etter kampen, melder Sky Sports.

  – Man gir en dommer, som er blitt dømt for matchfiksing før, den største kampen i Tyskland. Hva forventer man da? sa Bellingham.

  Dommer Felix Zwayer kom i begivenhetenes sentrum etter at han lot være å dømme straffe til Dortmund, for så å dømme straffe til Bayern München etter en VAR-sjekk.

  Robert Lewandowski avgjorde til 3-2 for Bayern på straffesparket og flere spillere uttalte seg i frustrasjon om dommeren etter kampen.

  Zwayer ble suspendert i seks måneder etter en dommerskandale i Tyskland i 2005. Han ble ikke dømt for matchfiksing, men for å ha akseptert en bestikkelse fra dommer Robert Hoyzer, som senere tilsto for å ha veddet på og manipulert kamper i 2. Bundesliga. (NTB)

  Netherlands Soccer Champions League
  Foto: Peter Dejong / AP
 • Ledet New York City til finale

  Ronny Deila er én finalekamp unna å gjøre New York City til MLS-mester i fotball. Søndag ble det 2-1-seier mot et hardt koronarammet Philadelphia Union.

  Dette er klubbens første finale noensinne.

  Talles Magno avgjorde semifinalen med sin matchvinnerscoring i det 88. minutt. Dermed vant Deilas lag den østlige avdelingen i MLS-sluttspillet, og førstkommende søndag kan New York City krone det med en tittel i finalen mot Portland Timbers.

  Det var målløst til pause, men etter litt over en time tok Philadelphia Union ledelsen etter Alexander Callens' selvmål. To minutter senere utlignet Maxi Moralez.

  Eliteserien fotball Vålerenga - Brann. 1-0
  Foto: Berit Roald / NTB
 • Viking sikret bronsemedaljen

  Viking blir nummer tre i årets eliteserie i fotball etter 3-1-seier og tre sterke poeng mot Odd søndag.

  Rogalandsklubben kan ikke bli innhentet av fjerdeplasserte LSK og er sikret bronsemedalje foran siste serierunde. Opp til Molde på sølvplass er det tre poeng, men det skiller mye på målforskjellen mellom lagene.

  Odd startet best og tok ledelsen allerede etter tre minutter spill. Men en sterk snuoperasjon av Viking sørget til slutt for 3-1 og tre poeng. Sebastian Sebulonsen, Veton Berisha og Samuel Fridjónsson scoret Vikings mål.

  Eliteserien i fotball 2021: Viking - Odd
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Chelsea med ny tittel: – Utklassing

  Det ble en norsk duell om FA-cuptittelen i England, men spesielt spennende ble det aldri.

  Chelsea, med Guro Reiten fra start, knuste Arsenal 3-0 i finalen på Wembley. Det var tredje gang London-klubben vant den gjeve turneringen.

  – Det var kjempeartig. Vi starta jo med å tape mot Arsenal i første seriekamp, så vi følte vi hadde litt å revansjere, sier Reiten til NRK.

  Hun viser stolt frem FA-cuptrofeet fra indre bane på Wembley sammen med lagvenninne og norsk landslagskaptein Maren Mjelde. Hun fikk med seg kampen fra sidelinjen etter å ha vært ute med kneskade i lang tid.

  – Vi burde jo ha vunnet den her kampen til pause, men så gjorde vi det litt spennende ved å ikke sette ballen i mål X antall ganger. Vi var ganske sikre på at vi skulle klare det. Etter pausen var det rett og slett utklassing, sier Mjelde.

  For Arsenal og landslagsvenninne Frida Maanum endte kampen i en gedigen skuffelse.

  Fran Kirby snappet ballen foran Maanum og sendte Chelsea i føringen etter bare tre minutter. De kongeblå dominerte stort etter pause, og etter 57 minutter økte Sam Kerr til 2-0.

  – Vi får ikke til alt av spill som vi ønsker, men vi er farlige fremover hver gang og vi skaper så mange store sjanser, så den kampen her burde vært avgjort til pause. Men men, det går greit, vi avgjorde andreomgangen da, sier Reiten og gliser.

  Arsenal var ikke i nærheten av å snu kampen. Istedet punkterte Kerr finalen tolv minutter før slutt. Reiten spilte nesten hele kampen, men ble byttet ut med tre minutter igjen av kampen.

  Mjelde, Kirby og Reiten etter FA-cupseieren
  Foto: John Walton / Pa Photos
 • Tronstad med to perlemål

  Sondre Tronstad hadde virkelig stilt inn siktet da Vitesse vartet opp med en storseier over Cambuur i den nederlandske æresdivisjonen lørdag. Nordmannen smalt inn to langskudd, før han ble byttet ut etter 72 minutter på stillingen 5-1 til Vitesse. Noen minutter senere sto det 6-1 på tavla, og det ble også resultatet.

  Sondre Tronstad, Vitesse
  Foto: JEAN-FRANCOIS MONIER / AFP

Messi fikk Gullballen for sjuende gang: – Det er utrolig å være her i kveld

Zlatan Ibrahimovic