Hangeland og Riise får ny manager

Martin Jol fikk søndag sparken som manager i Fulham. 0-3-tapet mot West Ham lørdag ble nådestøtet for nederlenderen.

Jol

Her er Martin Jol under kampen mot Manchester United i februar.

Foto: IAN KINGTON / Afp

Riise

John Arne Riise har slitt med å få spilletid i London-klubben. Her fra en Premier League-kamp mot Newcastle og Sylvain Marveaux i april.

Foto: Ian MacNicol / Afp

– Jeg har snakket med Martin og takket ham for innsatsen de tre siste sesongene på vegne av Fulham, sier styreformann Shahid Khan i en pressemelding fra klubben.

– Han var veldig høflig og jeg setter pris på at han forstår situasjonen. Martin er udiskutabelt en glimrende fotballmann, og han har min største respekt for lojaliteten overfor klubben, fortsetter Khan.

– Måtte ha forandring

57-åringen har vært manager i Fulham siden 2011. René Meulensteen rykker opp fra rollen som assistent.

Khan understreker at de siste resultatene ikke har vært gode nok for London-klubben. Fulham ligger i øyeblikket på 18.-plass i Premier League med ti poeng.

Klubben har ikke vunnet siden 4-1-kampen mot Crystal Palace i midten av oktober. I tur og orden har laget tapt mot Southampton (0-2), Manchester United (1-3), Liverpool (0-4), Swansea (1-2) og West Ham (0-3).

– Det er ikke mulig å overse vår dårlige form og resultater. Fulham-supporterne fortjener bedre. Når vi har over en halv sesong igjen, var det helt nødvendig med en forandring, sier Khan.

Ny Riise-mulighet?

Ny manager på Craven Cottage kan være godt nytt for John Arne Riise. Venstrebacken har vært ute i kulden under Jol den senere tiden, og 33-åringen har kun spilt to seriekamper fra start denne sesongen.

Fredag uttalte Martin Jol at Riise står fritt til å forlate klubben i januar.

– Jeg synes John Arne Riise er en så fin fyr og god spiller at han fortjener å spille. Han er i en alder der han bør spille. Det mener han også, sa Jol til den britiske tabloidavisen Mirror.

Riises kontrakt utløper neste sommer.

Brede Hangeland spiller også for London-laget, men han er for tiden ute med skade.

Fotballnyheter