Normal

Hevder Ribéry er rasende over Gullball-nederlaget

Bayern München-spiller Franck Ribéry (30) har ytret sin sterke misnøye over at Gullballen for 2013 gikk til Cristiano Ronaldo (28).

Franck Ribéry

SKUFFET: Franck Ribéry hevder det ligger politiske grunner bak avgjørelsen om å tildele Gullballen til Cristiano Ronaldo fremfor ham selv.

Foto: FABRICE COFFRINI / Afp

– Jeg vant alt jeg kunne vinne både med laget og som spiller. Han (Cristiano Ronaldo journ.anm.) vant ingenting, sier Ribéry, som i flere internasjonale medier hevdes å være «rasende» over avgjørelsen.

Ribéry og Ronaldo

TØFFE KONKURRENTER: Franck Ribéry og Cristiano Ronaldo møttes til kamp i mesterligaens semifinale i 2012. Bayern gikk til finalen (og tapte for Chelsea).

Foto: Matthias Schrader / Ap

Franck Ribéry var sammen med Ronaldo og Messi blant de nominerte til den prestisjetunge prisen, som for én uke siden altså ble tildelt den målfarlige Real Madrid-spilleren.

Messi uttrykte etter utdelingen av prisen var fortjent, og at «den beste mannen vant». Ríbéry er imidlertid av en helt annen oppfatning.

  • Hvem mener DU burde vunnet Gullballen? Si din mening i kommentarfeltet nederst i artikkelen!

– Jeg burde vunnet

– Jeg føler jeg burde vunnet. Dette er bare politikk, sier franskmannen.

Nederlaget virker å ha gå dypt innover Bayern München-vingen, som altså var sterkt delaktig i at Bayern vant en historisk trippeltriumf i fjor: Bundesliga, den tyske cupen og mesterligaen.

Cristiano Ronaldo vant på sin side ingen priser, men scoret likevel svært mange mål, og var delaktig til at Portugal kvalifiserte seg for VM i Brasil.

Prisen deles ut på bakgrunn av stemmer sendt inn av landslagskapteiner, landslagstrenere og én profilert journalist fra hvert land i verden.

Bayern-vingen ble nummer tre etter en av de jevneste konkurransene noensinne. Ronaldo vant med 27,99 prosent av stemmene. Messi ble nummer to med 24,72 prosent. Ribéry endte som treer med 23,36 prosent.

Ribéry leverte praktsesong

NRK.no har også i etterkant av utdelingen presentert en rekke tall som peker mot at Ribéry leverte en praktsesong.

Ribéry hadde blant annet desidert flest vellykkede pasninger, driblinger og skapte flest sjanser av de tre nominerte. Franskmannen hadde også flest målgivende pasninger.

Les også: Tallene som taler for Ribéry

Ribéry hevder videre at han ikke bryr seg om Gullballen lenger.

– Gullballen interesser meg ikke lenger, sier han til den tyske avisen TZ.

Ronaldo, Messi og Ronaldo

DE TRE BESTE I 2013: Cristiano Ronaldo (t.v.), Lionel Messi og Franck Ribéry.

Foto: Michael Probst / Ap

Fotballnyheter