Hopp til innhold

Revnet buksa da han feiret nådeløst comeback

Manager Pep Guardiola og hans Bayern München slo tilbake mot kritikerne da Porto ble sendt hjem og ut av mesterligaen med 6-1.

Bayern

JUBEL: Her feirer Bayern-spillerne 5-0-målet fra Robert Lewandowski. Pep Guardiola (innfelt) revnet buksa i feiringen.

Foto: JOHN MACDOUGALL / Afp

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg får kjøpe meg en ny til neste kamp. Jeg er så stolt av laget mitt, sier Guardiola.

Da Robert Lewandowski på mange måter garanterte avansementet til semifinalen med 5-0-scoringen, feiret Guardiola så hardt på sidelinjen at buksa spjæret i jubelscenene.

3-1-nederlaget i Portugal har nemlig satt et voldsomt press på storfavoritten den siste uka. Kritikken har ikke minst vært rettet mot Guardiola, som også måtte se klubblegen trekke seg i protest etter Porto-tapet.

Müller

SEIERSBRØLET: Slik feiret Thomas Müller 6-1-seieren.

Foto: GUENTER SCHIFFMANN / Afp

– Det har ikke vært et problem. Vi har klart å konsentere oss om kampen. Det andre sier, er ikke så viktig, sa Lewandowski til Viasat etter kampen.

Og det ble raskt tydelig at portugiserne nå skulle få slite med å holde unna. Selv om tyskerne fortsatt har flere sentrale spillere ute med skade, valset vertene over Porto fra første spark på ballen.

– Veldig godt grep

Og det er ikke bare hjemmebanefordelen som blir trukket frem. Guardiola får også skryt for de taktiske endringene til returoppgjøret, hvor blant andre Phillipe Lahm ble flyttet opp på høyrekanten.

– Jeg synes det er et veldig godt grep. De klassiske vingene er skadet, og da plasseres Lahm der. Han har jo spilt der en mannsalder, sier Rune Bratseth i Viasat-studioet etter kampen.

Bratseth trekker frem at Lahm var svært delaktig fremover på banen, og det var også tyskeren som regisserte 3-0-målet, som vil gå sin seiersgang på sosiale medier.

Lahm fikk ballen tilbake på høyrekanten, hvor han slo inn på én berøring. Thomas Müller sendte ballen videre på volley før Lewandowski stanget ballen kontant i mål.

Guardiola

LIKE BLID: Pep Guardiola brydde seg ikke – naturlig nok – nevneverdig om den ødelagte dressbuksa.

Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters

Tre berøringer. 3-0.

Og i løpet av 25 minutter hadde Bayern i realiteten punktert kampen: Thiago, Jerome Boateng, Müller og Lewandowski (2) sendte Allianz Arena til himmels.

Alonso-perle

Guardiolas mannskap roet ned tempoet i annen omgang, og med et kvarter igjen å spille, skapte Jackson Martínez litt spenning. Héctor Herrera kom til innlegg, og spissen styrte ballen inn.

Det tynne håpet forsvant da Ivan Marcano pådro seg sitt annet gule kort og måtte gå i dusjen med tre minutter igjen på kampuret.

På det påfølgende frisparket banket Xabi Alonso i mål og fastsatte sluttresultatet til 6-1. Etter kortet og målet, kokte det over for Porto-trener Vitor Pereira, som ble sendt på tribunen.

Han røk ut av mesterligaen etter sitt første tap i denne sesongens turnering.

Pressekonferanse etter første kvartfinale i Serieligaen

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Pressekonferanse med Bodø/Glimt og Roma-manager José Mourinho.
 • Medier: Manchester City og Leeds enige om overgang for Phillips

  Midtbanemann Kalvin Phillips ser ut til å signere for Manchester City. Seriemesterne og Leeds er enig om betingelsene, skriver flere engelske medier.

  Sky Sports skriver at klubbene er enige om en overgangssum på mellom 45 og 50 millioner pund, i underkant av 600 millioner kroner. Overgangen går ikke i orden før Phillips har blitt enig med City om sine personlige betingelser, samt komme seg gjennom den medisinske testen, skriver Sky Sports.

  Også BBC og The Athletic sitter på de samme opplysningene.

  Phillips står oppført med 214 kamper for barndomsklubben Leeds siden debuten i 2015.

  26-åringen vil fylle hullet etter Manchester City-kaptein Fernandinho som denne sommeren forlater klubben etter ni år i den lyseblå drakten.

  UEFA Nations League - Group C - Germany v England
  Foto: LEE SMITH / Reuters
 • Danmarks fotballkvinner slo Brasil i rekordkamp

  Det danske kvinnelandslaget i fotball slo Brasil 2-1 i Parken i København med 21.542 tilskuere på plass.

  Det er ny rekord, skriver nyhetsbyrået Ritzau. Innbytter Mille Gejl avgjorde på overtid etter at Brasil hadde utlignet like før ved Debinha. Vålerenga-spiller Janni Thomsen sendte danskene i føringen etter et kvarter.

  Norges kamp mot New Zealand på Ullevaal lørdag ligger også an til å bli rekord med tanke på solgte billetter. Rekorden lyder på 15.762 tilskuere og ble satt mot USA i en oppkjøringskamp til OL i Sydney i 2000.

  Onsdag venter Danmark i den siste testen for Norge før EM starter. Kampen spilles i Viborg.

  Vennskapskamp i kvinnefotball mellom Danmark og Brasil
  Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix / NTB
 • Rooney gir seg som Derby-manager

  Wayne Rooney (36) går av som manager for fotballklubben Derby etter halvtanna år.

  – Mi tid i klubben har vore som ein berg-og-dal-bane av kjensler, men eg må seie at eg har kost meg med utfordringa, seier Rooney i ei pressemelding.

  Den tidlegare Manchester United- og Everton-spelaren tok over Derby i januar 2021. Sist sesong var av den trøblete sorten i Championship. Før sesongen vart klubben straffa med 21 minuspoeng på grunn av dårleg økonomi.

  Derby hamna på 23.-plass og rykte ned.

  FILE PHOTO: Championship - Derby County v Stoke City
  Foto: Molly Darlington / Reuters
 • Nærmer seg publikumsrekord

  Det er solgt 15.300 billetter til kampen mellom New Zealand og Norge på Ullevaal stadion lørdag 25. juni. Den forrige rekorden er på 15.762 solgte billetter.

  Den ble satt på 2000-tallet, da Per-Mathias Høgmos Norge-lag slo USA 2–1 i en oppkjøringskamp til OL i Sydney.

  – Det var rett før jeg debuterte på landslaget. Vi var aldri i nærheten av det samme, etter det, sier Klaveness.

  – Men det var på åpning av Norway cup, så det er en hårete målsetning. Men det er allerede solgt 15.300, som er veldig fantastisk, og utrolig stas.

  Det er siste kamp før fotballandslaget drar til EM i England.

  Football, Norway, Women, training
  Foto: VEGARD GRØTT / BILDBYRÅN
Nkunku