Hopp til innhold

Revnet buksa da han feiret nådeløst comeback

Manager Pep Guardiola og hans Bayern München slo tilbake mot kritikerne da Porto ble sendt hjem og ut av mesterligaen med 6-1.

Bayern

JUBEL: Her feirer Bayern-spillerne 5-0-målet fra Robert Lewandowski. Pep Guardiola (innfelt) revnet buksa i feiringen.

Foto: JOHN MACDOUGALL / Afp

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg får kjøpe meg en ny til neste kamp. Jeg er så stolt av laget mitt, sier Guardiola.

Da Robert Lewandowski på mange måter garanterte avansementet til semifinalen med 5-0-scoringen, feiret Guardiola så hardt på sidelinjen at buksa spjæret i jubelscenene.

3-1-nederlaget i Portugal har nemlig satt et voldsomt press på storfavoritten den siste uka. Kritikken har ikke minst vært rettet mot Guardiola, som også måtte se klubblegen trekke seg i protest etter Porto-tapet.

Müller

SEIERSBRØLET: Slik feiret Thomas Müller 6-1-seieren.

Foto: GUENTER SCHIFFMANN / Afp

– Det har ikke vært et problem. Vi har klart å konsentere oss om kampen. Det andre sier, er ikke så viktig, sa Lewandowski til Viasat etter kampen.

Og det ble raskt tydelig at portugiserne nå skulle få slite med å holde unna. Selv om tyskerne fortsatt har flere sentrale spillere ute med skade, valset vertene over Porto fra første spark på ballen.

– Veldig godt grep

Og det er ikke bare hjemmebanefordelen som blir trukket frem. Guardiola får også skryt for de taktiske endringene til returoppgjøret, hvor blant andre Phillipe Lahm ble flyttet opp på høyrekanten.

– Jeg synes det er et veldig godt grep. De klassiske vingene er skadet, og da plasseres Lahm der. Han har jo spilt der en mannsalder, sier Rune Bratseth i Viasat-studioet etter kampen.

Bratseth trekker frem at Lahm var svært delaktig fremover på banen, og det var også tyskeren som regisserte 3-0-målet, som vil gå sin seiersgang på sosiale medier.

Lahm fikk ballen tilbake på høyrekanten, hvor han slo inn på én berøring. Thomas Müller sendte ballen videre på volley før Lewandowski stanget ballen kontant i mål.

Guardiola

LIKE BLID: Pep Guardiola brydde seg ikke – naturlig nok – nevneverdig om den ødelagte dressbuksa.

Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters

Tre berøringer. 3-0.

Og i løpet av 25 minutter hadde Bayern i realiteten punktert kampen: Thiago, Jerome Boateng, Müller og Lewandowski (2) sendte Allianz Arena til himmels.

Alonso-perle

Guardiolas mannskap roet ned tempoet i annen omgang, og med et kvarter igjen å spille, skapte Jackson Martínez litt spenning. Héctor Herrera kom til innlegg, og spissen styrte ballen inn.

Det tynne håpet forsvant da Ivan Marcano pådro seg sitt annet gule kort og måtte gå i dusjen med tre minutter igjen på kampuret.

På det påfølgende frisparket banket Xabi Alonso i mål og fastsatte sluttresultatet til 6-1. Etter kortet og målet, kokte det over for Porto-trener Vitor Pereira, som ble sendt på tribunen.

Han røk ut av mesterligaen etter sitt første tap i denne sesongens turnering.

Fotball

 • 17-åring frå Stord har signert for Rosenborg

  Cille Nilsen (17) frå Stord har signert for Rosenborg sitt kvinnelag i Toppserien, skriv klubben på sine heimesider. Dei skriv at ho er mellom dei største talenta i Noreg på kvinnesida.

  Nilsen spelar i dag for Avaldsnes, men er på utgåande kontrakt. Ho vil difor vera klar for Trondheim-klubben i sommar. Rosenborg er i dag på andreplass i Toppserien.

 • Flere storoppgjør i cupens 4. runde

  Trekningen av 4. runde i cupen ble foretatt onsdag kveld. NFF serverte tre lokaloppgjør i kampene som spilles onsdag 28. juni:

  Kjelsås – KFUM Oslo

  Bodø/Glimt – Tromsø

  Gjøvik-Lyn – HamKam

  Stjørdals-Blink – Vålerenga

  Raufoss – Viking

  Sogndal – Sarpsborg 08

  Molde – Strømsgodset

  Brattvåg – Brann

  – Vi er fornøyde med ny hjemmekamp og en mulighet til å konkurrere med Hamar og Hamkam som har ligget lengst fremme i distriktet i flere år. Vi kommer til å gi dem kamp. Kristian Onsrud har familie med en stor historie i sportsklubben Gjøvik-Lyn, så vi gleder oss, sier Gjøvik-Lyn-trener Espen Haug til NRK.

 • Nyland ferdig i RB Leipzig

  Fotballkeeper Ørjan Håskjold Nyland fra Volda får ikke forlenget kontrakten sin med Leipzig når den utløper i sommer.

  Det opplyser den tyske klubben i sine kanaler onsdag.

  32-åringen kom til Leipzig i september 2022 etter at klubbens førstekeeper Péter Gulácsi røk korsbåndet. Han har fått minimalt med spilltid.

  Tross utfordringene med spilletid har han fått beholde plassen som førstekeeper på det norske landslaget. (NTB)

  Fotball, trening med herrelandslaget
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Haaland: – Alltid drømt om Champions League-finale

  Erling Braut Haaland er bare noen dager unna å oppfylle en av sine aller største fotballdrømmer.

  Han og Manchester City møter italienske Inter i Champions League-finalen i Tyrkia lørdag. City har allerede sikret seg ligagullet og FA-cupseieren i England denne sesongen.

  – Jeg har alltid drømt om å spille i en Champions League-finale. Det vil være en ære å spille denne kampen, sier Haaland til Manchester Citys hjemmeside.

  – Vi må være på vårt aller beste mot et meget godt Inter-lag. Vi har hatt en utrolig sesong, men må avslutte den på best mulig måte, legger han til. (NTB)

  Champions League - Final - Manchester City Media Day
  Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters
 • Bekreftet: Benzema klar for al-Ittihad

  Karim Benzema takket tirsdag ettermiddag for seg i Real Madrid etter 14 år i den spanske hovedstaden. Nå er det bekreftet at den franske stjernen har signert for den Saudiarabiske klubben al-Ittihad.

  Det bekrefter klubben på sosiale medier.

  – Jeg gleder meg til å oppleve en ny liga i et annet land. Jeg har vært heldig nok til å oppnå fantastiske ting i min karriere og oppnå alt jeg kan i Spania og Europa, sier Benzema.

  – Nå føles det som tiden er inne for en ny utfordring og et nytt prosjekt. Jeg ser fram til å slutte meg til mine nye lagkamerater og sammen med dem hjelpe til å løfte denne flotte klubben og fotballen i Saudi-Arabia til nye høyder.

  Franskmannen vant Ballon d'or i fjor og har vunnet Mesterligaen fem ganger, og La Liga fire ganger. Han endte til slutt med 353 mål for den spanske storklubben.

  Nå følger han altså tidligere lagkompis Cristiano Ronaldos fotspor og fortsetter karrieren i den pengesterke ligaen i Saudi-Arabia. Ifølge spanske Marca vil kontrakten være verdt utrolige 100 millioner euro i året. Det vil gjøre Benzema til en av de best betalte fotballspillerne i verden.

  benzema
  Foto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP