Revnet buksa da han feiret nådeløst comeback

Manager Pep Guardiola og hans Bayern München slo tilbake mot kritikerne da Porto ble sendt hjem og ut av mesterligaen med 6-1.

Bayern

JUBEL: Her feirer Bayern-spillerne 5-0-målet fra Robert Lewandowski. Pep Guardiola (innfelt) revnet buksa i feiringen.

Foto: JOHN MACDOUGALL / Afp

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg får kjøpe meg en ny til neste kamp. Jeg er så stolt av laget mitt, sier Guardiola.

Da Robert Lewandowski på mange måter garanterte avansementet til semifinalen med 5-0-scoringen, feiret Guardiola så hardt på sidelinjen at buksa spjæret i jubelscenene.

3-1-nederlaget i Portugal har nemlig satt et voldsomt press på storfavoritten den siste uka. Kritikken har ikke minst vært rettet mot Guardiola, som også måtte se klubblegen trekke seg i protest etter Porto-tapet.

Müller

SEIERSBRØLET: Slik feiret Thomas Müller 6-1-seieren.

Foto: GUENTER SCHIFFMANN / Afp

– Det har ikke vært et problem. Vi har klart å konsentere oss om kampen. Det andre sier, er ikke så viktig, sa Lewandowski til Viasat etter kampen.

Og det ble raskt tydelig at portugiserne nå skulle få slite med å holde unna. Selv om tyskerne fortsatt har flere sentrale spillere ute med skade, valset vertene over Porto fra første spark på ballen.

– Veldig godt grep

Og det er ikke bare hjemmebanefordelen som blir trukket frem. Guardiola får også skryt for de taktiske endringene til returoppgjøret, hvor blant andre Phillipe Lahm ble flyttet opp på høyrekanten.

– Jeg synes det er et veldig godt grep. De klassiske vingene er skadet, og da plasseres Lahm der. Han har jo spilt der en mannsalder, sier Rune Bratseth i Viasat-studioet etter kampen.

Bratseth trekker frem at Lahm var svært delaktig fremover på banen, og det var også tyskeren som regisserte 3-0-målet, som vil gå sin seiersgang på sosiale medier.

Lahm fikk ballen tilbake på høyrekanten, hvor han slo inn på én berøring. Thomas Müller sendte ballen videre på volley før Lewandowski stanget ballen kontant i mål.

Guardiola

LIKE BLID: Pep Guardiola brydde seg ikke – naturlig nok – nevneverdig om den ødelagte dressbuksa.

Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters

Tre berøringer. 3-0.

Og i løpet av 25 minutter hadde Bayern i realiteten punktert kampen: Thiago, Jerome Boateng, Müller og Lewandowski (2) sendte Allianz Arena til himmels.

Alonso-perle

Guardiolas mannskap roet ned tempoet i annen omgang, og med et kvarter igjen å spille, skapte Jackson Martínez litt spenning. Héctor Herrera kom til innlegg, og spissen styrte ballen inn.

Det tynne håpet forsvant da Ivan Marcano pådro seg sitt annet gule kort og måtte gå i dusjen med tre minutter igjen på kampuret.

På det påfølgende frisparket banket Xabi Alonso i mål og fastsatte sluttresultatet til 6-1. Etter kortet og målet, kokte det over for Porto-trener Vitor Pereira, som ble sendt på tribunen.

Han røk ut av mesterligaen etter sitt første tap i denne sesongens turnering.

Fotballnyheter