Revnet buksa da han feiret nådeløst comeback

Manager Pep Guardiola og hans Bayern München slo tilbake mot kritikerne da Porto ble sendt hjem og ut av mesterligaen med 6-1.

Bayern

JUBEL: Her feirer Bayern-spillerne 5-0-målet fra Robert Lewandowski. Pep Guardiola (innfelt) revnet buksa i feiringen.

Foto: JOHN MACDOUGALL / Afp

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg får kjøpe meg en ny til neste kamp. Jeg er så stolt av laget mitt, sier Guardiola.

Da Robert Lewandowski på mange måter garanterte avansementet til semifinalen med 5-0-scoringen, feiret Guardiola så hardt på sidelinjen at buksa spjæret i jubelscenene.

3-1-nederlaget i Portugal har nemlig satt et voldsomt press på storfavoritten den siste uka. Kritikken har ikke minst vært rettet mot Guardiola, som også måtte se klubblegen trekke seg i protest etter Porto-tapet.

Müller

SEIERSBRØLET: Slik feiret Thomas Müller 6-1-seieren.

Foto: GUENTER SCHIFFMANN / Afp

– Det har ikke vært et problem. Vi har klart å konsentere oss om kampen. Det andre sier, er ikke så viktig, sa Lewandowski til Viasat etter kampen.

Og det ble raskt tydelig at portugiserne nå skulle få slite med å holde unna. Selv om tyskerne fortsatt har flere sentrale spillere ute med skade, valset vertene over Porto fra første spark på ballen.

– Veldig godt grep

Og det er ikke bare hjemmebanefordelen som blir trukket frem. Guardiola får også skryt for de taktiske endringene til returoppgjøret, hvor blant andre Phillipe Lahm ble flyttet opp på høyrekanten.

– Jeg synes det er et veldig godt grep. De klassiske vingene er skadet, og da plasseres Lahm der. Han har jo spilt der en mannsalder, sier Rune Bratseth i Viasat-studioet etter kampen.

Bratseth trekker frem at Lahm var svært delaktig fremover på banen, og det var også tyskeren som regisserte 3-0-målet, som vil gå sin seiersgang på sosiale medier.

Lahm fikk ballen tilbake på høyrekanten, hvor han slo inn på én berøring. Thomas Müller sendte ballen videre på volley før Lewandowski stanget ballen kontant i mål.

Guardiola

LIKE BLID: Pep Guardiola brydde seg ikke – naturlig nok – nevneverdig om den ødelagte dressbuksa.

Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters

Tre berøringer. 3-0.

Og i løpet av 25 minutter hadde Bayern i realiteten punktert kampen: Thiago, Jerome Boateng, Müller og Lewandowski (2) sendte Allianz Arena til himmels.

Alonso-perle

Guardiolas mannskap roet ned tempoet i annen omgang, og med et kvarter igjen å spille, skapte Jackson Martínez litt spenning. Héctor Herrera kom til innlegg, og spissen styrte ballen inn.

Det tynne håpet forsvant da Ivan Marcano pådro seg sitt annet gule kort og måtte gå i dusjen med tre minutter igjen på kampuret.

På det påfølgende frisparket banket Xabi Alonso i mål og fastsatte sluttresultatet til 6-1. Etter kortet og målet, kokte det over for Porto-trener Vitor Pereira, som ble sendt på tribunen.

Han røk ut av mesterligaen etter sitt første tap i denne sesongens turnering.

Fotball

Oppsummert

 • Cirka 20.05: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og en utvalgt spiller etter kampen mot Tyrkia.
 • Barcelona ble cupmestere

  Barcelona kjørte over Athletic Bilbao i den spanske cupfinalen lørdag kveld og sikret dermed sin første tittel på to år.

  Lionel Messi scoret to ganger, mens Antoine Griezmann og Frenkie De Jong scoret en gang hver i 4-0-seieren.

  Klubben har også mulighet til å vinne den spanske ligaen denne sesongen.

  Copa del Rey - 2020/21 Final - FC Barcelona v Athletic Bilbao
  Foto: Marcelo Del Pozo / Reuters
 • Chelsea til FA-cupfinale - slo City

  Chelsea tok seg til finale i FA-cupen lørdag kveld etter seier mot Manchester City.

  Det var 0-0 til pause, men etter hvilen utnyttet Hakim Ziyech slurv fra City-forsvaret. Timo Werner førte ballen fremover på siden, og spilte den forbi City-keeper Zack Steffen som stod helt feilplassert. Fra ti meter satte han enkelt kampens eneste mål.

  Det er den første turneringen Manchester City røk ut av denne sesongen. De har fortsatt mulighet til å vinne ligacupen, ligaen og mesterligaen.

  Den andre semifinalen spilles søndag mellom Leicester og Southampton. Finalen spilles 15. mai.

  FA Cup Semi Final - Chelsea v Manchester City
  Foto: Adam Davy / Reuters
 • Bendtner må møte i retten

  Nicklas Bendtner må igjen møte i Københavns byrett, skriver danske BT.

  Den tidligere Rosenborg-spissen vil 27. april få forelagt sju punkter han kan straffes for. Det er snakk om fem tilfeller av bilkjøring uten førerkort og to overtredelser av fartsgrensene, skriver avisen BT.

  Det er ventet at aktor legger ned påstand om en større bot og at Porschen inndras.

  Bendtner ble stoppet etter kjøring i 157 kilometer i timen i en 110-sone utenfor København i fjor. Bilen har 625 hestekrefter og en toppfart på 260 kilometer i timen.

  Bendtner er tidligere dømt for vold mot en taxisjåfør og for bilkjøring i alkoholpåvirket tilstand. I den første saken måtte han sone med fotlenke i 50 dager.

  Anja Velbæk Mouridsen forsvarer Bendtner. Hun sier til BT at den tidligere fotballproffen vil si seg skyldig i fortkjøringen, men ikke for de fem tilfellene som gjelder manglende førerkort. (NTB)

  Bendtner
  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
 • Agüero mister FA-cupsemifinalen

  Sergio Agüero blir ikke å se under lørdagens semifinale i FA-cupen mot Chelsea, opplyser Manchester City-manager Pep Guardiola.

  Den argentinske spissen har ikke vært på banen for City i de tre siste kampene. En muskelskade har holdt ham på sidelinjen, og det er den siste av en lang rekke med skader måltyven har pådratt seg i sin siste sesong for klubben.

  – Ikke ennå, var Guardiolas korte svar på fredagens pressekonferanse om Agüero blir klar.

  De lyseblå har ingen andre store skader før kampen mot Chelsea. Onsdag tok de seg videre til semifinalen i mesterligaen til fordel for Erling Haaland og Borussia Dortmund.

  – De er OK. De er slitne, men OK, sa Guardiola.

  (©NTB)

  Premier League - Leicester City v Manchester City
  Foto: Tim Keeton / Reuters