Revansje for Rune Lange

Rune Lange har blitt byttet inn i 10 kamper for VIF, uten at det har gitt han noen nettkjenning før møtet med Sandefjord onsdag.

Rune Lange i duell med Sandefjords Birger Madsen.

Rune Lange i duell med Sandefjords Birger Madsen.

Foto: Johansen, Erik / SCANPIX

Han fikk lov til å starte i denne kampen, og det angrer nok ikke trener Petter Myhre etter at VIF vant 2-0.

NRKSport.no fulgte kampen  

Tromsøværingen var svært aktiv mot Sandefjord.

Nett-TV: Langes revansj

Han møtte to meget gode og hodesterke midtstoppere i Fredrik Kjølner og Birger Madsen, men det hindret ham ikke i å komme til målsjanser og etter hvert også til sitt første mål for Vålerenga.

Straffemiss og Berre-mål

1. omgangen var ikke særlig imponerende fra noen av lagene, men etter pause våknet hjemmelaget. De startet omgangen med en straffemiss. Martin Jensen handset inne i feltet og straffen var klar. Bommen til Christian Grinheim likeså.

VIF-kapteinen satt ballen himmelhøyt over fra krittmerket.

Bare minutter etter tok Morten Berre litt fokus bort fra sin lagkamerat. Lange var best i lufta og la ned til Berre som fra 20 meter klinte ballen inn bak en sjanseløs Bugge Pettersen i Sandefjord-målet.

Dermed en fortjent ledelse til hjemmelaget. Og Vålerenga fortsatte å presse Sandefjord.

Spesielt nevnte Lange var god i denne perioden og han var nære på etter 65 minutter, men stupheadingen hans sendte ballen like utenfor målet.

Langes første

Mot slutten kastet Sandefjord alt i angrep, og innbytter Jan Frode Nornes var bare en tåspiss fra en utligning, men Lange skulle få sitt mål.

På overtid fikk VIF-spissen all verdens tid på hjørnet av sekstenmeteren, og iskaldt lobbet han inn sitt første mål for VIF.

Dermed sikret han en meget god 16. mai runde for hovedstadslaget. For like godt som egen seier smaker nok tapene til erkefiendene Lyn og Lillestrøm for Vålerenga-fansen.

Fotballnyheter