Revansje for Rune Lange

Rune Lange har blitt byttet inn i 10 kamper for VIF, uten at det har gitt han noen nettkjenning før møtet med Sandefjord onsdag.

Rune Lange i duell med Sandefjords Birger Madsen.

Rune Lange i duell med Sandefjords Birger Madsen.

Foto: Johansen, Erik / SCANPIX

Han fikk lov til å starte i denne kampen, og det angrer nok ikke trener Petter Myhre etter at VIF vant 2-0.

NRKSport.no fulgte kampen  

Tromsøværingen var svært aktiv mot Sandefjord.

Nett-TV: Langes revansj

Han møtte to meget gode og hodesterke midtstoppere i Fredrik Kjølner og Birger Madsen, men det hindret ham ikke i å komme til målsjanser og etter hvert også til sitt første mål for Vålerenga.

Straffemiss og Berre-mål

1. omgangen var ikke særlig imponerende fra noen av lagene, men etter pause våknet hjemmelaget. De startet omgangen med en straffemiss. Martin Jensen handset inne i feltet og straffen var klar. Bommen til Christian Grinheim likeså.

VIF-kapteinen satt ballen himmelhøyt over fra krittmerket.

Bare minutter etter tok Morten Berre litt fokus bort fra sin lagkamerat. Lange var best i lufta og la ned til Berre som fra 20 meter klinte ballen inn bak en sjanseløs Bugge Pettersen i Sandefjord-målet.

Dermed en fortjent ledelse til hjemmelaget. Og Vålerenga fortsatte å presse Sandefjord.

Spesielt nevnte Lange var god i denne perioden og han var nære på etter 65 minutter, men stupheadingen hans sendte ballen like utenfor målet.

Langes første

Mot slutten kastet Sandefjord alt i angrep, og innbytter Jan Frode Nornes var bare en tåspiss fra en utligning, men Lange skulle få sitt mål.

På overtid fikk VIF-spissen all verdens tid på hjørnet av sekstenmeteren, og iskaldt lobbet han inn sitt første mål for VIF.

Dermed sikret han en meget god 16. mai runde for hovedstadslaget. For like godt som egen seier smaker nok tapene til erkefiendene Lyn og Lillestrøm for Vålerenga-fansen.

Fotball

Oppsummert

 • Cirka 20.05: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og en utvalgt spiller etter kampen mot Tyrkia.
 • Selnæs utlånt til konkurrent

  Ole Selnæs (26) blir lånte ut frå Shenzhen til Hebei i den kinesiske superligaen ut sesongen 2021.

  Titan Sports Plus skriv at Shenzhen har fylt utanlandskvoten etter å ha signert tre nye spelarar, og at Shenzhen-trenar Jordi Cruyff dermed ikkje lenger har bruk for nordmannen.

  Selnæs har vore tilknytt Shenzhen sidan 2019.

  Pressetreff med fotballandslaget
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Godsets nye trener: – Klovneklubb

  Strømsgodsets nye trenerduo Håkon Wibe-Lund og Bjørn Petter Ingebretsen møtte i dag pressen utenfor Marienlyst. «BP» Ingebretsen var ærlig på at den siste uka har vært utfordrende for alle med hjertet i Drammen.

  – Det har ikke vært noen god situasjon. Jeg har ikke vært direkte involvert, men for meg, sett utenfra så er Strømsgodset nå en klovneklubb. Så det er det vi må ta tak i nå. Samle spillerne som vi sier. Vi starter med dette i dag. Hva hver enkelt spiller kan bidra med. Nå må vi stå sammen, alle sammen, sier han til NRK.

  Wibe-Lund var assistenttrener under Henrik Pedersen, mens Ingebrigtsen er tidligere hovedtrener i klubben.

  Wibe-Lund sier at han tok jobben på én betingelse: At «BP» også sa ja. Nå ser han framover.

  – Første pri er å bygge det opp igjen. For meg hadde det vært veldig vanskelig å tro på dette uten å ha med de folka som jeg vet har kapasiteten og det riktige verktøyet til å begynne den prosessen som Godset skal gjennom nå. Om det blir et lengre perspektiv vil tiden vise, sier han.

  Eliteserien fotball, menn (1. Runde): Strømsgodset - Haugesund (3-2)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Rekker ikke PSG

  Bayern Münchens stjernespiss Robert Lewandowski gjennomførte mandag sin første trening med løp etter kneskaden som har satt ham ut av spill en stund.

  Lewandowski pådro seg kneskaden under landslagsoppholdet for Polen mot Ungarn 25. mars.

  Bayern München opplyser ikke om når toppscoreren i Bundesliga kan spille igjen, men at han ikke er aktuell til tirsdagens returmøte i mesterligaen borte mot Paris Saint-Germain. Det franske laget vant det første møtet i München 3–2.

  Lewandowski har vært ute i de tre siste kampene. Lørdag møter Bayern München tredjeplasserte Wolfsburg i Bundesliga. (NTB)

  Robert Lewandowski
  Foto: Christof Stache / AFP
 • Köln sparket treneren

  Köln fjernet søndag hovedtrener Markus Gisdol med øyeblikkelig virkning etter 2–3-tapet hjemme mot Mainz.

  Laget ligger nest sist i 1. Bundesliga og har tre poeng opp til trygg plass når seks serierunder gjenstår.

  Gisdol fikk snaut halvannet år i sjefsstolen i en klubb som har for vane å skifte trenere hyppig.

  – Vi vil absolutt nå målet vårt om å holde oss oppe, og for å gjøre det, må vi få resultater. Der har vi stagnert de siste ukene. Med trenerskiftet ønsker vi å gi laget nye impulser i denne avgjørende fasen av sesongen, sier Köln-direktør Horst Heldt til klubbens nettsted.

  Gisdols erstatter er ennå ikke klar. (NTB)

  Bundesliga - FC Cologne v 1. FSV Mainz 05
  Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
 • Sky: Sterling utsatt for rasisme

  Manchester Citys Raheem Sterling skal ha blitt utsatt for rasisme etter at Manchester City overraskende tapte 1-2 for Leeds lørdag. Det melder britiske Sky Sports.

  Den siste tiden er flere spillere blitt utsatt for rasisme i sosiale medier, og flere har tatt til orde for at noe må gjøres for å få slutt på problemet.

  Premier League - Manchester City v Leeds United
  Foto: Rui Vieira / Reuters