Hopp til innhold

Mancini: – Tevez nektet å spille

Mens Mario Gomez sørget for full jubel i Bayern München-leiren, skapte Carlos Tevez uro på Manchester City-benken.

SOCCER-CHAMPIONS/ Manchester City's Carlos Tevez sits on the bench before their Champions League Group A soccer match against Napoli at the Etihad Stadium in Manchester

Carlos Tevez skal ha nektet å spille da Roberto Mancini ønsket å bytte inn argentineren.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

SOCCER-CHAMPIONS/ Manchester City's coach Mancini reacts during their Champions League Group A soccer match against Bayern in Munich

Robert Mancini er skuffet over Tevez, og sier at argentineren er ferdig i klubben.

Foto: MICHAEL DALDER / Reuters

SOCCER-CHAMPIONS/ Bayern Munich's Gomez scores goal against goalkeeper Hart of Manchester City during Champions League Group A soccer match in Munich

Her setter Gomez inn sitt andre mål i kampen.

Foto: MICHAELA REHLE / Reuters
Germany Soccer Champions League

Bastian Schweinsteiger og de øvrige Bayern München-spillerne kunne jubel for to mål før pause.

Foto: Kerstin Joensson / Ap

For da manager Roberto Mancini ville bytte inn Carlos Tevez for Manchester City, skal argentineren ha nektet å spille.

– Jeg er veldig skuffet fordi det er Carlos. Dette kan ikke skje i en toppklubb, å nekte å gå på banen å hjelpe laget sitt, sa Robert Mancini på pressekonferansen etter kampen ifølge Reuters.

– Hva jeg sa til Carlos er mellom meg, ham og laget. Men hvis vi vil forbedre oss som et lag kan ikke Carlos spille med oss. Han er ferdig, sa Mancini.

Manageren fortalt på pressekonferansen at Tevez fikk beskjed om å varme opp for å byttes inn 35 minutter før slutt. City hadde behov for måljegeren på banen, da de på dette tidspunktet lå under med to mål mot Bayern München.

– Han nektet å varme opp og igjen nektet han å spille, sa Mancini.

Returhissig Gomez

Om Tevez kunne utgjort en forskjell for gjestene er vanskelig å si, men Premier League-laget hadde lite å stille opp med i møtet med Bayern München.

Manchester City startet kampen offensivt, men etter hvert tok Bayern München over spillet. City hadde en ny offensiv midtveis ut i den første omgangen, uten at det resulterte i mål.

Istedenfor var det Gomez som sørget for scoringsjubel med sine to nettkjenninger.

 • 38 minutter: Frank Ribery drar seg inn mot midten og skyter, Joe Hart må gi retur. Thomas Müller avslutter fra kloss hold, Hart stopper også dette forsøket, men gir ny retur. Mario Gomez er på rett sted og sender ballen i nettmaskene til 1-0.
 • 45 minutter: Kroos slår frispark, ballen heades ned mot nærmeste stolperot. Hart redder, men gir retur. Gomez er på plass igjen og sender lærkula i mål til 2-0.

Gjestene trengte sårt mål etter pause, men spilte seg omtrent ikke til en eneste mulighet. Bayern München hadde full kontroll.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

SOCCER-CHAMPIONS/ Gomez of Bayern Munich scores a goal against Hart, goalkeeper of Manchester City during their Champions League Group A soccer match in Munich

Sju minutter før pause sendte Mario Gomez Bayern München opp i ledelsen. Før hvilen rakk han å score på enda en retur.

Foto: KAI PFAFFENBACH / Reuters

Med trygt og enkelt pasningsspill hadde hjemmelaget grepet om kampen, mens City-spillerne ble løpende mellom.

Slik var kampen: Bayern München - Manchester City 2-0

Full pott for Bayern

Bayern München har tatt et solid steg mot avansement fra gruppe A etter kveldens seier mot Manchester City. Tyskerne vant også sin første gruppespillkamp i mesterligaen, og står med full pott på to kamper.

Mesterligaen: Slik er gruppetabellene

Fullt så gledelig er ikke tabellen for Manchester City. Etter kveldens tap står de fortsatt med ett poeng, etter at de spilte 1-1 hjemme mot Napoli i første gruppespillkamp.

– Vi starter bra, men så forsvarer vi oss ikke som et lag. Vi har gode offensive spillere, men vi må få balanse i laget og spille som et lag, sier Yaya Touré til Viasat etter kampen.

– Bayern er et erfarent lag som har vært med i mesterligaen lenge. Kampen i kveld må vi bare lære fra, sier han.

Kampfakta: Bayern München - Manchester City 2-0

Pressekonferanse etter første kvartfinale i Serieligaen

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Pressekonferanse med Bodø/Glimt og Roma-manager José Mourinho.
 • Kessie og Christensen klare for Barcelona – fikk enorm utkjøpsklausul

  Midtbanespiller Franck Kessie og midtstopper Andreas Christensen slutter seg til Barcelona. De har skrevet under hver sin avtale fram til 2026.

  I kontraktene har Barcelona sikret seg en heftig utkjøpsklausul på 500 millioner euro. Det tilsvarer 5,1 milliarder kroner. Målet med en slik sum er å redusere risikoen for at spillerne blir kjøpt fri av en annen klubb.

  Kessie forlot nylig Milan og Serie A da kontrakten hans gikk ut. Ivorianeren har lenge vært koblet til Barcelona, og mandag ble han offisielt klar. Noen timer senere kom også nyheten om Christensen-signeringen.

  Kessie signerte proffkontrakt med Atalanta i Serie A i 2015 før han tok steget til Milan i 2017 på en leiekontrakt. Han ble permanent Milan-spiller i 2019 og noterte 223 kamper for klubben. Han vant i vår Serie A med Milano-klubben.

  Christensen kommer også til Barcelona på fri overgang. Dansken forlater Chelsea etter å ha vært under kontrakt med London-laget siden 2014. (NTB)

  Barcelona
  Foto: JOSEP LAGO / AFP
 • The Athletic: Christian Eriksen enig med Manchester United

  Christian Eriksen har kommet til enighet med Manchester United om en treårskontrakt, melder det velrenommerte nettstedet The Athletic.

  Den anerkjente journalisten David Ornstein skriver at Eriksen har blitt «muntlig enig» med Manchester United om en avtale.

  Dansken imponerte stort for Brentford i Premier League sist sesong etter comebacket fra hjertestansen han fikk i fotball-EM sist sommer.

  Eriksen signerte for klubben i januar på en korttidskontrakt ut sesongen og har vært svært ettertraktet etter at kontrakten med London-klubben gikk ut.

  I tillegg til Brentford skal Eriksens gamleklubb Tottenham ha vært interessert i å skaffe seg 30-åringen, men nå virker det som Manchester United stikker av med midtbanespilleren.

  (NTB)

  UEFA Nations League - Group A - France v Denmark
  Foto: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters
 • Norge til EM-semifinale etter drømmescoring

  – For en drømmescoring på et drømmetidspunkt, ropte NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith da Oda Johansen klinket til og sendte ballen i krysset i skjebnekampen mot Sverige.

  Da gjensto det i underkant av et kvarter av oppgjøret, og Hege Riises utvalgte holdt unna helt inn.

  Samtidig vant Tyskland 3-0 over England, og dermed føk Norge opp til toppen av gruppa i J19-EM i Tsjekkia.

  Nå venter semifinale for de norske jentene.

 • HamKam stanset Moldes superrekke – målløst på Briskeby

  HamKam fortsetter den gode trenden i sin første sesong tilbake i eliteserien siden 2008. Søndag holdt de unna til 0-0 mot topplaget Molde.

  HamKam kom til kampen etter tre strake seire i eliteserien, blant annet mot serieleder Lillestrøm. Det nyopprykkede laget har dermed virkelig vist at de hører hjemme på øverste nivå i norsk fotball.

  For Molde betyr det at det nå er fire poeng opp til serieleder Lillestrøm, men romsdalingene har en kamp til gode.

  Laget hadde ikke avgitt poeng siden 7. mai før søndagens kamp.

  Eliteserien 2022: Hamkam - Molde
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Adams reddet LSK mot bunnlaget – snudde til seier i Kristiansund

  Kristiansund har slitt stort denne sesongen og står med kun et poeng. Søndag ledet de i 50 minutter mot Lillestrøm, men da slo serieleder, anført av Akor Jerome Adams, etter hvert nådeløst tilbake og vant 3-1.

  Bendik Bye sendte hjemmelaget i ledelsen etter 19 minutter. Ledelsen var langt fra ufortjent, men etter pause tok LSK over.

  Det ga først uttelling da Adams satte utligningen med 20 minutter igjen, før samme man fullbyrdet snuoperasjonen i det 84. minutt.

  Adams hadde også målgivende da Hólmbert Fridjónsson fastsatte sluttresultatet tre minutter senere.

  Eliteserien i fotball 2022: Kristiansund - Lillestrøm
  Foto: Marius Simensen / NTB