Retten åpner for Liverpool-salg

Liverpool-styret har fått rettens medhold i å selge klubben mot eiernes ønske. Det slo den britiske høyesteretten fast onsdag.

Liverpool i retten

Liverpools tilhengere hadde møtt opp i hpetall for å demonstrere mot eierne Hicks og Gillett utenfor rettssalen

Foto: STEFAN WERMUTH / Reuters

Saken gikk til rettsapparatet etter at klubbens amerikanske eiere Tom Hicks og George Gillett ikke ville akseptere budet på 300 millioner pund fra selskapet New England Sports Ventures. - et selskap som også eier baseballklubben Boston Red Sox.

De to eierne ville ha mye mer, minst 600 mill, og ønsket ikke å selge med tap. Det må de nå, selv om de hevder at budet på 300 millioner undervurderer den reelle verdien av klubben.

Mot eiernes vilje

Liverpools styre, med styreformann Martin Broughton i spissen, har godtatt dette budet mot eiernes vilje, og det er de som har fått medhold i retten med sitt krav om å kunne selge klubben. De amerikanske eierne kan ikke stoppe det.

- De har ikke noen vetorett, slår retten fast.

Nå står det Broughton og hans styre fritt å selge klubben til hvem de ønsker, ifølge dommen onsdag.

I mellomtiden har Singapore-milliardæren Peter Lim forbedret sitt opprinnelige bud til 360 millioner pund.

En tredje gruppe som skal være aktuell, er den lokale investorgruppa Mill Financial.

Deadline fredag

George Gillett (t.v.) og Tom Hicks

Da de var populære. George Gillett (t.v.) og Tom Hicks var velkommen da de overtok Lilverpool i februar 2007. Det er de ikke lenger

Foto: DAVE THOMPSON / Ap

For Liverpool er det viktig å få en handel i orden innen fredag, som er deadline for innbetaling av klubbens lånegjeld til Royal Bank of Scotland. Hvis de ikke klarer det, kan banken overta klubben, som dermed kan bli satt under administrasjon og bli fratatt ni poeng i Premier League.

Og de kaster ikke bort tiden. Liverpool skal ha styremøte i kveld.

Dommen i Høyesterett er også i tråd med bankens ønske.

Liverpools gjeld er på 237 mill pund, over 2 milliarder kroner.

Innrømmet kontraktsbrudd

I retten innrømmet de to eierne å ha brutt kontrakten med banken ved å prøve å omorganisere styret. Dette gjorde de, sa de, fordi de var tvunget til det, ettersom styret nektet å se på alternative løsninger.

Men det er ikke sikkert siste ord er sagt. Det er uklart om dommen kan ankes, men Hicks og Gillett vil sannsynligvis gjøre det hvis de kan.

Fotballnyheter