Hopp til innhold

Rekorddrømmen brast for Spania

Spanias håp om å sette verdensrekord i fotball brast da USA vant 2-0 i semifinalen i kontinentcupen onsdag.

Fernando Torres
Foto: Siphwe Sibeko / Scanpix/Reuters

Før kampen var det få som tenkte tanken. Alt lå til rette for at Spania skulle sette rekord med 36 strake landskamper uten nederlag. Men drømmen ble knust på Free State-arenaen i Bloemfontein.

Jozy Altidore og Clint Dempsey sørget nemlig for en sensasjonell
seier til USA, som aldri før har vært i finale i en FIFA-turnering for menn. Men i kontinentcupen har laget imponert sterkt. Med fysisk styrke og en sterk midtbane tok laget seg til semifinalen.

Video: Se høydepunkter fra kampen

(Artiklen fortsetter under videoen)

Video nsps_upload_2009_6_25_10_14_2_260.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.


- Vi er veldig selvsikre, sa USA-trener Bob Bradley før kampen. Han hadde lagt en plan som skulle ta ut Spanias nøkkelspillere i en tidlig fase av spillet. Planen fungerte.

Respektløse


Ikke bare virket Spania bleke fra start, USA gikk respektløst til verks. Etter åtte minutter hadde amerikanerne hatt tre store sjanser til å ta ledelsen.


Etter en halvtime kunne ikke engang marginene redde Spania. Stortalentet Jozy Altidore (19) driblet seg fri på kanten av 16-meteren og fyrte løs et skudd Iker Casillas så vidt fikk hånden på. Keeperen klarte imidlertid ikke å hindre ballen fra å snike i mål.


Det var det tredje baklengsmålet på Spanias siste 16 kamper. For Altidore ble det et spesielt mål. Han tjener nemlig til sitt daglige brød i spanske Villarreal.

Sjansesløseri


Like etter kalddusjen var David Villa svært nær utligning, men skuddet gikk like over mål. Villa, Fernando Torres og co. hadde flere muligheter, men fant aldri veien til nettmaskene.Det gjorde imidlertid Clint Dempsey. Kvarteret før full tid fanget han opp en retur, som han satte i mål fra kort hold. Dermed var sensasjonen et faktum.


Tre minutter før full tid ble USA redusert til ti mann da Michael Bradley ble vist av banen. Han må stå over finalen mot Sør-Afrika eller Brasil.Spania hadde før kampen satt verdensrekord med 15 seirer på rad, og tangert Brasils rekord på 35 kamper uten nederlag.

Fotball

 • 17-åring frå Stord har signert for Rosenborg

  Cille Nilsen (17) frå Stord har signert for Rosenborg sitt kvinnelag i Toppserien, skriv klubben på sine heimesider. Dei skriv at ho er mellom dei største talenta i Noreg på kvinnesida.

  Nilsen spelar i dag for Avaldsnes, men er på utgåande kontrakt. Ho vil difor vera klar for Trondheim-klubben i sommar. Rosenborg er i dag på andreplass i Toppserien.

 • Flere storoppgjør i cupens 4. runde

  Trekningen av 4. runde i cupen ble foretatt onsdag kveld. NFF serverte tre lokaloppgjør i kampene som spilles onsdag 28. juni:

  Kjelsås – KFUM Oslo

  Bodø/Glimt – Tromsø

  Gjøvik-Lyn – HamKam

  Stjørdals-Blink – Vålerenga

  Raufoss – Viking

  Sogndal – Sarpsborg 08

  Molde – Strømsgodset

  Brattvåg – Brann

  – Vi er fornøyde med ny hjemmekamp og en mulighet til å konkurrere med Hamar og Hamkam som har ligget lengst fremme i distriktet i flere år. Vi kommer til å gi dem kamp. Kristian Onsrud har familie med en stor historie i sportsklubben Gjøvik-Lyn, så vi gleder oss, sier Gjøvik-Lyn-trener Espen Haug til NRK.

 • Nyland ferdig i RB Leipzig

  Fotballkeeper Ørjan Håskjold Nyland fra Volda får ikke forlenget kontrakten sin med Leipzig når den utløper i sommer.

  Det opplyser den tyske klubben i sine kanaler onsdag.

  32-åringen kom til Leipzig i september 2022 etter at klubbens førstekeeper Péter Gulácsi røk korsbåndet. Han har fått minimalt med spilltid.

  Tross utfordringene med spilletid har han fått beholde plassen som førstekeeper på det norske landslaget. (NTB)

  Fotball, trening med herrelandslaget
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Haaland: – Alltid drømt om Champions League-finale

  Erling Braut Haaland er bare noen dager unna å oppfylle en av sine aller største fotballdrømmer.

  Han og Manchester City møter italienske Inter i Champions League-finalen i Tyrkia lørdag. City har allerede sikret seg ligagullet og FA-cupseieren i England denne sesongen.

  – Jeg har alltid drømt om å spille i en Champions League-finale. Det vil være en ære å spille denne kampen, sier Haaland til Manchester Citys hjemmeside.

  – Vi må være på vårt aller beste mot et meget godt Inter-lag. Vi har hatt en utrolig sesong, men må avslutte den på best mulig måte, legger han til. (NTB)

  Champions League - Final - Manchester City Media Day
  Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters
 • Bekreftet: Benzema klar for al-Ittihad

  Karim Benzema takket tirsdag ettermiddag for seg i Real Madrid etter 14 år i den spanske hovedstaden. Nå er det bekreftet at den franske stjernen har signert for den Saudiarabiske klubben al-Ittihad.

  Det bekrefter klubben på sosiale medier.

  – Jeg gleder meg til å oppleve en ny liga i et annet land. Jeg har vært heldig nok til å oppnå fantastiske ting i min karriere og oppnå alt jeg kan i Spania og Europa, sier Benzema.

  – Nå føles det som tiden er inne for en ny utfordring og et nytt prosjekt. Jeg ser fram til å slutte meg til mine nye lagkamerater og sammen med dem hjelpe til å løfte denne flotte klubben og fotballen i Saudi-Arabia til nye høyder.

  Franskmannen vant Ballon d'or i fjor og har vunnet Mesterligaen fem ganger, og La Liga fire ganger. Han endte til slutt med 353 mål for den spanske storklubben.

  Nå følger han altså tidligere lagkompis Cristiano Ronaldos fotspor og fortsetter karrieren i den pengesterke ligaen i Saudi-Arabia. Ifølge spanske Marca vil kontrakten være verdt utrolige 100 millioner euro i året. Det vil gjøre Benzema til en av de best betalte fotballspillerne i verden.

  benzema
  Foto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP