Rekdals menn brøt forbannelsen

Kjetil Rekdals taktikk fungerte perfekt mot Start. Start-trener Knut Tørum var ikke veldig fornøyd.

Video Tørum og Rekdal

Video: - Vi opptrer som et fryktelig dårlig lag, sa Start-trener Knut Tørum

NRKsport.no fulgte kampen spark for spark

Aalesund feirer

Aalesund feirer Herreras scoring

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / Scanpix

Aalesund slo Start 2-0 og tok dermed sin første hjemmeseier i serien over laget fra Kristiansand. De klatret samtidig forbi Tromsø på tabelltoppen.

Seieren mandag var den tredje på eget gress. De har også to uavgjorte kamper.

Stem om Aalesund kommer til å sprekke nederst i saken.

Aalesund-trener Kjetil Rekdal hadde tydelig gjort jobben sin i forbredelsene før kampen og de oransje tok brodden av både midtbanen og angrepet til Start som tidligere i sesongen har vist strålende spill.

– I dag leverer laget en prestasjon som er meget, meget solid. Det er ikke mange lag som hadde slått oss i dag, sa en tydelig stolt Kjetil Rekdal etter kampen.

Start-treneren var ikke like fornøyd.

– Vi opptrer som et fryktelig dårlig fotball-lag, og det er jeg skuffet over. Nå må vi gå i oss selv og komme tilbake på torsdag med en helt annen arbeidsmoral enn det vi viste i dag, sa Knut Tørum.

Aafk hadde et solid spilleovertak fra nesten første spark på ballen, men det ble ikke farlig før i det 21. minuttet da Magnus Sylling Olsen rundet keeperen og fikk lagt ballen tilbake til Pablo Herrera på 14 meter, men han satt ballen en meter til side for mål.

Herrera gjorde det likevel godt igjen da han fikk sjansen igjen like før pause. Etter noen dårlige klareringer av Start-forsvaret falt ballen ned til Herrera på straffemerket, og denne gangen dundret han ballen i mål.

Effektivt bytte

Aalesunds Alexander Mathisen setter inn 2-0

Aalesunds Alexander Mathisen setter inn 2-0

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / Scanpix

Hjemmelaget fortsatte i samme stil etter hvilen og det ga uttelling etter bare fire minutter. Alexander Mathisen hadde erstattet en skadet Herrera etter pause og det viste seg å være et vellykket trekk. Mathisen kom snikende inn på bakerste stolpe og dundret innlegget fra venstrekanten hardt i mål.

– Flaut

Start hadde bare et par målsjanser, men hverken Christian Bolanos eller Ole Martin Årst klarte å sette de i mål.

– Det var flaut. Vi tapte hver duell. Aalesund var bedre i alt og vant fortjent, sa en tydelig skuffet Ole Martin Årst til TV 2.

Justere målsetningen

Aafk var nærmere 3-0 da Aarøys nikk gikk via keeper og i tverrliggere kvarteret før slutt. Jonathan Parr hadde også et skudd i tverrliggeren like før kampslutt.

Dermed må de som har spådd at Aalesund vil sprekke og ramle nedover på tabellen vente enda en stund til. En tredjedel av sesongen er spilt og så lang er Aafk norges beste lag.

- Når vi har flere poeng enn i fjor kan vi justere målsetningen vår, sa en beskjeden Rekdal.

Da fikk laget hans 36 poeng og endte på 13. plass. Nå har de 20 poeng etter ni serierunder.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Fotball

Oppsummert

11.00: Uttak av nødlandslaget, som spiller borte mot Østerrike onsdag kveld.

På pressekonferansen: Leif Gunnar Smerud, Pål Bjerketvedt, Lise Klaveness og Gro Tvedt.

 • Liverpool mistet seieren på overtid

  Det ble noen høydramatiske sluttminutter da Liverpool møtte Brighton borte i engelsk Premier League. Liverpool ledet kampen etter scoring fra formspilleren Diogo Jota.

  Mohamed Salah og Sadio Mané scoret også for Liverpool, men fikk målene annullert etter at VAR hadde sjekket situasjonene som ledet frem til målene.

  På overtid grep VAR inn igjen, og det ble dømt straffespark da Andrew Robertson sparket i foten til Brighton-spiss Danny Welbeck.

  Pascal Gross var sikker fra straffemerket og utlignet tre minutter på overtid.

  wfwafd
  Foto: Mike Hewitt / AFP