Rekdals innbyttere avgjorde mot Strømsgodset

Nok en gang viste trener Kjetil Rekdal hvilken taktiker han er da Aalesund kom tilbake mot Strømsgodset etter en elendig åpning. SIF ramlet dermed ned fra tabelltoppen.

Kjetil Rekdal

Kjetil Rekdal var fornøyd med spillerne etter seieren over Strømsgodset.

Foto: Schrøder, Tor Erik / Scanpix

Aalesund - Strømsgodset: 2-1

Målscorere i kampen for Aalesund ble innbytterne Sander Post og Fredrik Stensøe Ulvestad, som begge kom inn i 1. omgang.

- Vi startet kampen fryktelig dårlig. Det var mange som kom inn i det, og vi måtte gjøre to brutale bytter. Men de som kom inn ble målscorere, så det er godt at man er synsk av og til, sa Rekdal til TV 2.

- Vi er det beste laget totalt sett. Jeg er imponert, faktisk, sa en svært fornøyd AaFK-trener, som er blitt foreslått som landslagstrener etter at Ståle Solbakken gikk til FC Köln.

Les: Så glad blir Rekdal av Solskjær-skrytet

Jevnt i toppen

Etter at sju av de åtte kampene er ferdigspilt i mandagens runde, er fire lag nå i toppen med 13 poeng.

Resultater og tabell i eliteserien her

- Vi vant en fullt fortjent seier. Vi åpnet dårlig og slapp inn et tidlig mål, men for annen gang i år klarte vi å snu kampen og til slutt vinne. Det klarte vi aldri i fjor. Da ble det i beste fall uavgjort, slo Kjetil Rekdals fast overfor NTB.

Strømsgodset åpnet best

Strømsgodset ga imidlertid Aalesund-publikummet en kalddusj allerede etter fem minutters spill i jugendbyen.

Målet kom etter at Fredrik Lund Nordkvelle snappet opp en en håpløs feilpasning fra Jason Morrison.

Nordkvelle fikk gå helt uforstyrret på Aalesunds banehalvdel, og skjøt fra rundt tjue meters hold i venstre hjørne.

AaFK brukte litt tid på å komme til hektene igjen etter den tidlige scoringen, og det første kvarteret av kampen ble dominert av gjestene.

Saken fortsetter under bildet

Aalesund Michael Barrantes (t.h.), Sander Post og Christian Myklebust (t.v.)

Aalesund Michael Barrantes (t.h.), Sander Post og Christian Myklebust (t.v.)

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / Scanpix

Viktig bytte

De oransje meldte seg imidlertid på i kampen etter hvert. Aalesunds Michael Barrantes hadde blant annet flere gode skuddmuligheter.

Sunnmøringene var likevel ikke giftige nok i angrep og fikk ikke skikkelig tak på SIFs forsvarsspill.

En tydelig frustert trener Kjetil Rekdal foretok derfor et viktig bytte i kampen, og satte inn estlenderen Sander Post istedet for Kjell Rune Sellin.

Thor Hogne Aarøys erstatter på 199 centimeter brukte åtte minutter på å sette inn sin første scoring for Aalesund. Scoringen kom på en corner like før pause. Corneren ble nikket tilbake i feltet av AaFK-backen Ville Jalasto, og Post satte den i mål med hodet.

Straffesituasjon

Et offensivt, men ikke veldig presist spillende Aalesund, gikk på banen igjen etter pause.

Begge lag kom til flere sjanser i første halvdel av omgangen, men ingen av lagene var presise nok i avslutningene.

Strømsgodset forlangte straffe etter 48 minutter etter at Nordkvelle falt i en duell med Morrison, men dommer valgte å la spillet gå.

Saken fortsetter under bildet

Fredrik Nordkvelle gratuleres for sin 1-0 scoring av Jo Inge Berget

Fredrik Nordkvelle gratuleres for sin 1-0 scoring av Jo Inge Berget.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / Scanpix

Ny innbytter

Fredrik Ulvestad kom inn for Peter Orry Larsen i 1. omgang, og etter 69 minutter var det nok en gang en av Rekdals innbyttere som scorer.

Keeper Larsen Kwarasey havnet i duell med Sander Post, og måtte bokse ut til Ulvestad. Han kunne dermed skyte i åpent mål.

Fire minutter senere hadde Aalesund muligheten til å punktere kampen. Hjemmelaget fikk korrekt straffe da Michael Barrantes ble felt inne i feltet.

Barrantes tok straffesparket selv, et lavt skudd til høyre, men Larsen Kwarasey reddet. Ikke et veldig godt straffespark av AaFK-spilleren.

Strømsgodset mistet mye av intinativet utover i 2. omgang. Aalesund ble det førende laget, og Ulvestad kunne fort ha scoret sitt andre mål i kampen da han skjøt knallhardt fra 16-meteren.

Skuddet gikk imidlertid rett i tverrliggeren.

- Vi ble snytt for et straffespark på stillingen 1-1. Det var et skuffende tap ettersom vi åpnet kampen så bra, men vi hadde ikke marginene med oss i dag. Det har skiftet på hvem som har hatt det så langt, mente Strømsgodset-trener Ronny Deila.Fotball

Oppsummert

 • Klokken 17.30: Brann-styret møter pressen om nachspielskandalen.
 • Vil arrangere fotball-EM i 2025

  Norge, Sverige, Danmark og Finland går sammen om å søke om å få arrangere fotball-EM for kvinner i 2025.

  Det opplyser Danmarks fotballpresident Jesper Møller, ifølge nyhetsbyrået Ritzau.

  Danmark har tidligere undersøkt mulighetene for å holde mesterskapet alene, men kvinnefotballens vekst og kravet til EM-arenaene har gjort den planen urealistisk.

  EM-verten for 2025 blir trolig utpekt i desember neste år. Også Polen har meldt seg på i kampen om mesterskapet.

  Sjögren
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
 • Polititopp kritiserer PL-klubbene

  Bare tre av klubbene i engelske Premier League har akseptert politiets invitasjon til et samarbeid for å bekjempe rasisme i sosiale medier, melder Sky Sports.

  Mark Roberts, politidirektør med ansvar for fotballfeltet i England, er skuffet over den dårlige responsen. Politiet har i alt fått positivt svar fra 49 av 92 klubber i de fire øverste ligaene.

  Rasisme mot spillere i sosiale medier er blitt et økende problem de siste årene. Det toppet seg under sommerens fotball-EM, der England-spillerne Bukayo Saka, Marcus Rashford og Jadon Sancho bommet i straffesparkkonkurransen i finalen mot Italia.

  Roberts forteller at han sendte brev til alle de 92 proffklubbene i juli. 49 av dem vil samarbeide med politiet, men bare åtte har tatt kontakt med ønske om at politiet, spillerforeningen eller andre støttespillere snakker med spillerne.

  Andorra England WCup 2022 Soccer
  Foto: Joan Monfort / AP
 • Norsk Toppfotball vil innføre VAR

  Styret i Norsk Toppfotball (NTF) har sagt ja til å implementere videodømming (VAR) i norsk toppfotball fra 2023, sier Cato Haug, styreleder i NTF til BA. NTF representerer interessene til 32 klubber i Eliteserien og 1. divisjon på herresiden. Klubbene har gitt sine innspill til organisasjonen, som på et styremøte i dag altså vedtok at de er positive til VAR.

  Det er Norges fotballforbund som bestemmer om videodømming skal komme til Norge. I en e-post til BA sier konkurransedirektør Nils Fisketjønn i NFF at forbundsstyret skal ta stilling til spørsmålet i månedsskiftet oktober/november.

 • Ingen nordisk søknad om fotball-EM

  Aktuelle søkere om å arrangere fotball-EM for menn i 2028 har fått frist til mars med å melde sin interesse. Planen om et nordisk EM er allerede skrinlagt.

  Det opplyser kommunikasjonssjef Jakob Høyer i Danmarks fotballforbund (DBU) til nyhetsbyrået Ritzau. Han forklarer at planen om en fellessøknad fra Norge, Danmark, Finland og Sverige ble droppet allerede for flere år siden.

  Det var i 2016 at de fire nordiske landene opplyste at de ville gå for å bli vertskap for EM i 2024 eller 2028. Senere er 2024-mesterskapet tildelt Tyskland, og heller ikke det påfølgende mesterskapet vil havne i Norden.

  Det er i hovedsak stadionbegrensninger som gjør at vi ikke vil få se et mesterskap på nordisk jord.

  jZ33--L-k1U
  Foto: Stian Lysberg Solum / Stian Lysberg Solum
 • Solskjær-elev utsatt for rasisme

  Manchester United-talentet Anthony Elanga hevder han ble utsatt for rasisme av en spiller på Italias U21-landslag i oppgjøret mellom Sverige og Italia tirsdag.

  19 år gamle Elanga, som debuterte for Ole Gunnar Solskjærs United sist sesong, er en viktig spiller for Sveriges U21-landslag. Tirsdag kveld spilte han hele kampen da Sverige sikret 1-1 med et mål på overtid.

  Kampen ble svært amper etter utligningen, og Elanga fikk gult kort. Nå melder den svenske landslagsledelsen på forbundets nettsted at kantspilleren ble utsatt for rasisme.

  Solskjær
  Foto: JASON CAIRNDUFF

Skadekrisen vokser for Norge – nok et forfall før skjebnekampen

World Cup - UEFA Qualifiers - Group I - Hungary v England