Rekdals superbyte avgjorde mot Ulf

Kjetil Rekdals to byte i pausen og tidleg i andre omgang sytte for Vålerenga-overkøyring av Sandnes Ulf på Ullevaal og klar 3-0-siger til Oslo-laget.

Rasmus Lindkvist

Rasmus Lindkvist har nettopp sette inn 2-0-målet og jublar for målet

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Rasmus Lindkvist kom inn for Diego Calvo frå start i andre omgang. – Dermed skal vi få betre fart på kantane, sa Rekdal til CMore i pausen.

Ni minutt etterpå entra 18 år gamle Herman Stengel bana, til erstatning for 20 år eldre Morten Berre.

Og ikkje mange minutt etterpå la Stengel ei glimrande pasning langs 16-meteren til Lindkvist, som kaldt sette ballen bak Ulfs keeper Hanes Thor Halldorsson. Innbytarane hadde punktert kampen.

Dermed stod det 2-0, og derfrå og inn var det spel i ei retning. Niklas Gunnarsson sette inn 3–0 rett etterpå.

Då var kampen køyrt. Den siste halvtimen kontrollerte heimelaget kampen inn til tre sikre poeng.

– Merka påskeferien

– Vi kunne fort fått mål mot oss før pause, og då hadde det blitt ein annan kamp. Men vi har ein stall som gir oss sjanse til å byte på formasjonane, og det fekk vi att for i dag. Vi merka påskeferien den siste halvtimen og var slitne. Men vi vann klart og eg er nøgd, sa Kjetil Rekdal.

Han meiner Vålerenga er kome godt i gang, med to sigrar på dei første fire kampane.

– Vi spelar fin fotball i lange periodar. Vi har eit ungt lag og vil svinge litt. Men 3–0 i eliteserien er godt. No skal vi ha ein cupkamp torsdag, så kan vi rullere litt. Deretter ventar ein viktig bortekamp mot Sarpsborg, summerer opp Rekdal.

– Vi drep kampen dei første 20 minutta av andre omgang i dag, og det er eg nøgd med, sa Vålerengas Christian Grindheim.

Ulf-trenar Asle Andersen var ikkje like godt nøgd med dagen

– Vi startar bra, men er dårlege i ti minutt. Det utnyttar Vålerenga, og dermed er kampen køyrt, sa Andersen til CMore.

Han trur ikkje laget er for dårleg trent.

– Nei, det er vi ikkje. Men i dag svikta konsentrasjonen, og vi var ikkje gode nok, seier Andersen.

Jamn første omgang

Første omgang var ei jamn affære. Vålerenga opna sterkt og hadde fleire store sjansar dei første 20 minutta.

Vidar Ørn Kjartansson

Vidar Ørn Kjartansson er toppscorar i eliteserien så langt. Mot Sandnes Ulf sette han inn sitt fjerde for sesongen

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Det er sjansar vi skal score på. Når vi ikkje klarer det, blir det ein annan kamp, sa Rekdal.

For gjestene kom inn att i kampen etter det, og dei hadde sjansar som var endå større til å ta leiinga. Men også dei rota det til for seg sjølv.

Scoringsrekord for Vålerenga

Men det som såg ut til å bli ein mållaus omgang, enda med VIF-leiing sekund før pausen. Christian Grindheim finta skot, lurte Ulf-forsvaret, spela fram Vidar Ørn Kjartansson som lett sette inn sitt fjerde mål for sesongen.

– Utruleg surt. Vi hadde klart å få kampen inn i vårt spor, sa Ulf-kaptein Aksel Berget Skjølsvik i pausen.

Med det målet sette Vålerenga klubbrekord med scoring i 15 strake heimekampar. Frå september 1981 til september 1982 scora laget i 14 heimekampar på rad.

Fotball

 • Møtte til kamp uten motstander

  Lazio gikk på banen til tirsdagens Serie A-kamp mot Torino selv om alle visste at motstanderen satt isolert i hjembyen etter koronasmitte. Den italienske ligaen nektet å utsette kampen selv om Torinos karanteneperiode ville utløpe først ved midnatt.

  Lazio offentliggjorde laget på sosiale medier, og spillerne inntok banen for oppvarming og kampforberedelser som om kampen skulle spilles. Noen tok selfier, andre slappet av på benken, inntil det var 45 minutter etter fastsatt kamptid og alle kunne gå hjem.

  – Man forsvarer ikke ligaens integritet ved å lukke øynene for virkeligheten. Vi kan ikke forlate Torino, det er åpenbart for alle. Om man legger sammen to og to så bør man ikke plundre veldig med å komme til fire, sa Torino-president Urbano Cairo sarkastisk.

  Lazio før kamp mot isolerte Torino.
  Foto: Alfredo Falcone / AP
 • Tidligere Barca-president løslatt

  Tidligere Barcelona-president Josep Maria Bartomeu er løslatt etter å ha møtt i retten tirsdag. Han ble dagen før pågrepet i den såkalte «Barcagate»-saken.

  Det franske nyhetsbyrået AFP melder tirsdag at Bartomeu og hans tidligere rådgiver Jaume Masferrer tirsdag møtte i domstolen som etterforsker saken.

  I en uttalelse heter det at fotballduoen "utøvde retten de har til ikke å snakke, og at retten innvilget betinget løslatelse mens saken etterforskes videre".

  Bartomeu var én av flere personer som mandag morgen ble pågrepet i forbindelse med den såkalte «Barcagate»-saken. Katalansk politi gjennomførte i tillegg omfattende søk i den spanske storklubbens lokaler.

  Cadena Ser var først ute med opplysningene om politirazziaen. Ifølge radiokanalen har politiet i Catalonia etterforsket klubben i flere måneder. (NTB)

  Spain Soccer Police Operation
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Skjønsberg inn i landslaget

  Tidligere Stabæk-spiller Morten Morisbak Skjønsberg er ansatt som ny medieansvarlig for herrelandslaget i fotball.

  Han har inntil nylig vært ekspert for NRK, ved siden av å ha jobb som kommunikasjonsrådgiver i Statens Arbeidsmiljøinstitutt.

  Tidligere har Skjønsberg vært kaptein i Stabæk, hvor han fikk nærmere 400 kamper, og han har én landskamp for Norge. I tillegg har han spilt tre sesonger i svenske Norrköping.

  – Det blir gøy å få jobbe tett med gutta som jeg tidligere sparket på skinnleggen, en talentfull gjeng med mange sterke personligheter. Og så blir det et privilegium å få jobbe med kommunikasjon i NFF, samt samarbeide med alle i forbundet som står på hver eneste dag med å tilrettelegge fotballaktiviteter for over 270 000 medlemmer, sier Morten Skjønsberg.

  Morten Skjønsberg, NRKs fotballekspert
  Foto: NRK