NRK Meny
Normal

Rekdal: – Ståle tåler dette, ikke vær redd

Aalesund-trener Kjetil Rekdal, som spilte flere år på landslaget med Ståle Solbakken, er ikke i tvil om at Köln-treneren har rygg til å tåle hardkjøret fra tyske medier.

Rekdal og Solbakken

Kjetil Rekdal og Ståle Solbakken spilte en rekke kamper sammen på landslaget.

Foto: Scanpix

Rekdal tror til og med at all kritikken vil gjøre Solbakken bedre rustet for å lykkes i Bundesliga.

– Jeg tror han liker det litt også, jeg. Det blir sånn at det går en jævel i deg, du tar i et ekstra tak og blir mer innbitt på å få det til, sier Rekdal til NRK.

Med ett poeng på tre kamper, ser det ikke lyst ut for Ståle Solbakkens Köln i Bundesliga. Sesongen ble innledet med to tap, før de innkasserte sitt første poeng mot Kaiserslautern i helgen.

Solbakken forsøker å innføre sonemarkering i den tyske klubben, noe som har resultert i tidvis svært slurvete forsvarsspill og tilhørende kritikk. Tross dette gikk klubbdirektør Volker Finke søndag ut og fredet nordmannen i to år.

Saken fortsetter under bildet!

Volker Finke og Ståle Solbakken

Sportsdirektør Volker Finke har fredet Ståle Solbakken to sesonger fram i tid.

Foto: PATRIK STOLLARZ / Afp

– Blir en kamp

Kjetil Rekdal tror kritikken vil prelle mer og mer av Solbakken med tiden.

– Han blir nok vant til det etterhvert. Ståle har fått smake medaljens bakside, men jeg tror han rir av stormen. Men han kommer til å ha mye å stri med framover, sier han.

Aalesund-treneren, som ledet laget sitt til 2-2 mot Strømsgodset søndag, påpeker at det aldri er enkelt å lede et lag som ikke er blant de antatt beste.

– Köln er ikke et topplag. Det blir en kamp for å komme seg unna bunnstriden og et stykke oppover tabellen med det mannskapet han har, sier Rekdal.

Den tidligere landslagskapteinen er full av lovord om sin tidligere lagkamerat.

– Ståle har masse erfaring med FC København og mesterligaen, og har spilt landskamper i fleng. Han tåler det, ikke vær redd for det, sier Rekdal.

– Kjempespennende

Solbakken selv ønsker absolutt ikke medlidenhet selv om han har fått mye pepper i sine første kamper som trener i Tyskland.

– Det er ikke sånn at det er synd på oss. Vi har tatt på oss denne jobben i god tro på at vi skal lykkes. Dette er noe man gjerne vil være en del av, selv om det er en liga hvor hvert spark blir kommentert. Så får vi det ikke helt til, og da blir det harde bud, sier han til NRK.

Han gir Rekdal rett i at prosessen har vært lærerik.

– Det har vært kjempespennende og interessant, sier Solbakken.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.