- Vi har for få spillere

Skader, karantener og tynn stall er i ferd med å ødelegge for Aalesund, mener trener Kjetil Rekdal.

Kjetil Rekdal

Kjetil Rekdal og Aalesund sliter med alt for tynn stall.

- Fakta er at vi er for få spiller til å slåss om de øverste plassene på tabellen, det er helt logisk, sier Aalesund-treneren til NRK.no.

I går tapte Aalesund 1-0 for Start og sunnmøringene har tapt fem av sine åtte siste kamper. De oransje ligger likevel på en 5. plass, men Kjetil Rekdal etterlyser nye ansikter om ikke klubben skal falle på tabellen.

Den nåværende situasjonen mener Rekdal er kritisk.

- Vi har ingen bredde. Hvis vi ikke får tilbake noen av de skadede spillerne snart har jeg bare 11 utespillere fra a-laget å velge i mellom. Ti av dem skal starte, så da er det jo en som blir skuffet neste helg, sier han.

Blant spillerne som er ute for Aalesund er Jonathan Parr, Fredrik Carlsen, Kari Stephenson, Glenn Roberts, Diego Silva og Amund Skiri.

Les også: Ny Aafk-spelar frå Costa Rica

Les også: Aalesund kan møte Galatasaray

Ikke første gang

Det er ikke første gang Aafk-treneren klager på manglende bredde i stallen. For et par uker siden gikk Rekdal hardt ut mot ledelsen, som han mente manglet både ambisjoner og handlekraft.

Han møtte imidlertid lite forståelse.

- Kjetil Rekdal prater bare tull. Han vet at vi har et stramt budsjett vi må forsvare, men likevel går han ut og driver helt useriøs propaganda. Det blir for dumt, sa syreleder Bjarne Haagensen i Ålesund Fotball til Sunnmørsposten den gang.

Tynt hos Molde også

Også hos fylkesnabo Molde er det tynt i rekkene.

- På benken har jeg en junior pluss to forsvarsspillere, så det er nok framover på banen vi trenger folk, sa trener Kjell Jonevret til NRK etter skuffende 0-0 hjemme mot Sandefjord i går.

Han sier at situasjonen er vanskelig og frustrerende.

- I dag manglet vi sju av 19 spilelre i troppen. Det er alltid spennende å eksperimentere og prøve noe nytt, men aller helst ville jeg hatt faste spillere på sine faste plasser, sier Jonevret.

Få oversikt: Resultater/tabell - eliteserien

Video: Kjetil Rekdal sammenligner fotball med poker:

Video Kjetil Rekdal

Fotballnyheter