NRK Meny
Normal

Gigantduell i kveld: Rekdal tror på Bayern

VALLE (NRK.no): – Ikke bli overrasket om Bayern vinner i dag, varsler Vålerenga-trener og Tyskland-ekspert Kjetil Rekdal.

Robben og Ronaldo

ÅRETS KAMP: Real Madrids Cristiano Ronaldo er ventet å spille kveldens gigantmøte med Arjen Robben og Bayern München.

Foto: NTB scanpix

Følg kampen: Real Madrid - Bayern München fra kl 20.45

– Å si at Bayern er soleklare favoritter borte mot Real Madrid, blir å ta i. Men ikke bli overrasket om tyskerne vinner. Det er det beste laget i Europa for øyeblikket. De stiller alltid fullt skjerpet før avgjørende kamper, sier Rekdal til NRK.no.

Kjetil Rekdal

TROR PÅ TYSKERNE: Kjetil Rekdal har flere år bak seg fra tysk fotball og beundrer Bayern München.

Foto: Ness, Jan Kåre / NTB scanpix

Bayern München er inne i sin svakeste periode på svært lang tid.

Tyskerne er av mange spådd til å få det tøft borte mot selveste Real Madrid i kveldens andre semifinale i mesterligaen – i det som trolig er årets største fotballkamp i Europa.

Har tapt to av de tre siste

De tyske seriemesterne har allerede avgjort den tyske ligaen, men har gått på flere besynderlige tap i de siste rundene.

I starten av april ble det 1-0-tap borte mot middelhavsfareren Augsburg, og uka etter tapte laget hele 0-3 hjemme mot erkerival Borussia Dortmund.

Tidligere Hertha Berlin-proff og Kaiserslautern-trener Kjetil Rekdal har imidlertid klokkertro på det tyske storlaget mot Real i kveld.

– Real skal være utrolig gode for å slå ut Bayern over to kamper, spår Vålerenga-treneren.

– Logisk med formdupp

– Det kan hende lufta gikk litt ut av dem etter at seriemesterskapet var i boks. Det er logisk når man vinner og vinner at man kan få en liten formdupp, sier Rekdal, som ikke er bekymret for at Pep Guardiolas menn er ute av form.

– Er det noe Bayern er gode til, så er det å være på topp når det kommer til avgjørende kamper, forsikrer Vålerenga-treneren.

Tidligere Liverpool-spiller og manager Graeme Souness har i likhet med Rekdal stor tro på at Bayern München går til finale på bekostning av Cristiano Ronaldo og co.

– De er der alltid når de store kampene kommer, skriver tidligere Liverpool-spiller og manager Graeme Souness i sin faste spalte for Sky Sports.

Premier League-veteranen advarer likevel:

– Er det ett lag som kan slå ut Bayern, er det nettopp Real Madrid.

Les om tirsdagens semifinale: Målløst mellom Chelsea og Atlético

Ronaldo spilleklar

Cristiano Ronaldo har slitt med en hamstringskade i lengre tid, men er ventet å spille kveldens kamp mot Bayern München på Santiago Bernabeu.

Verre er det med lynvingen Gareth Bale, som har slitt med influensa siden mandag. Om waliseren blir klar til kampen eller ikke, blir ikke kjent før tett opp mot kampstart, melder internasjonale medier.

VIDEO: Rekdal om kveldens mesterligasemi Real - Bayern

Intervju med Kjetil Rekdal. Reporter: Hans Henrik Løke, foto: Pernille Solås

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.