Rekdal: – Med denne stallen blir vi aldri et topplag

ULLEVAAL STADION (NRK.no): Kjetil Rekdal vil gjøre Vålerenga til topplag så snart som mulig. Det klarer han ifølge seg selv ikke med troppen han besitter i dag.

Kjetil Rekdal

Kjetil Rekdal sier Vålerenga har mange gode spillere, men at flere av dem er på høyde av karrieren. – For å bli et topplag må vi ha flere som kan ta steget, sier han.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Kjetil Rekdal

Kjetil Rekdal dirigerte troppene til en forløsende seier mot Aalesund lørdag kveld, men treneren mener laget ikke har toppnivået inne ennå.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Daniel Fredheim Holm

Daniel Fredheim Holm ble Rekdals første signering som Vålerenga-trener, og spillerjakten er langt ifra over.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix
Mohamed Fellah

Samarbeidet mellom Mohammed Fellah (bildet), Mostafa Abdellaoue og Fegor Ogude kan bli en nøkkel for Vålerenga, mener Rekdal.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix
– Med den stallen Vålerenga har i dag, kan vi ikke bli et topplag, sier Kjetil Rekdal til NRK.no.

Vålerenga-treneren var først og fremst lettet og fornøyd etter den forløsende 2-1-seieren over Aalesund lørdag kveld, som kom etter fire tap på de fem første kampene i årets eliteserie.

Likevel tar ikke Rekdal av. Han har fortsatt en stor jobb som skal gjøres for å få Vålerenga tilbake dit han mener laget hører hjemme - helt i toppen av eliteserien.

– Vålerenga skal til topps, og det snarest mulig. Det presset legger vi på oss selv. Vi har ikke nivået inne nå, men med litt tid kommer det, sier han.

– Må ha flere som kan ta steget

Rekdal har tidligere uttalt at flere av spillerne er i altfor dårlig form. Nå sier treneren at han mener deler av troppen må skiftes helt ut dersom Vålerenga skal bli et topplag igjen.

– Problemet er at troppen er skjevt sammensatt. Vi har ingen norske landslagsspillere, og ingen råvare som kan ta veldig store steg. Misforstå meg rett, for vi har mange gode spillere, men flere av dem er på høyden av karrieren. For å bli et topplag må vi ha flere som kan ta steget, forklarer Rekdal.

Vålerenga hentet flere spillere i vinter, blant annet hjemvendte Daniel Fredheim Holm, som ble Rekdals første signering. Også den gang uttrykte han misnøye med sammensetningen av troppen. Spillerjakten er langt ifra over, men Rekdal vil ikke si hvilke spillertyper han mener mangler i dag.

– Nei, det vil jeg ikke fokusere på nå, sier han.

Må bygges opp

Så langt har han brukt 22 spillere på de seks første kampene, og sier han sliter med å finne en klar startoppstilling.

– Det er fordi troppen er skjevt sammensatt. Vi trenger dessuten tid til å bli samspilte og komme oss i form. Og så handler det om å bygge et bedre grunnlagt, å få inn en profesjonalitet og et samhold i laget, sier Rekdal.

– Da jeg kom hit i vinter var det mange som lå nede. Dette laget må bygges opp. Så kan vi bli et topplag, legger han til.

– Poengsnitt til nedrykk

Et ekstra lyspunkt i kampen mot Aalesund var samarbeidet mellom Mohammed Fellah, Mostafa Abdellaoue og Fegor Ogude. I alle fall i de 60 første minuttene, sier Rekdal, før den den litt for dårlige fysiske formen gjorde at det hele dabbet av mot slutten av kampen.

Mos og Fellah scoret begge for første gang denne sesongen. Sistnevnte gikk skadet hele oppkjøringen, og spilte sin andre kamp for sesongen.

– Å få de tre til å fungere kan nok være en nøkkel. De er alle veldig gode på sitt beste, medgir Rekdal.

Rekdal har høye ambisjoner fordi han mener Vålerenga ellers har det meste som skal til for å kunne være et lag som presterer jevnt i toppen over lang tid.

– Med det poengsnittet vi har nå, rykker vi ned. Men jeg tror ikke det blir noe problem, for vi har mye bra på gang. Jeg hører folk sier det, men jeg har ikke avskrevet 2013-sesongen heller, jeg, fastslår Rekdal.

Fotball

 • Benzema reddet Real Madrid

  Det lå lenge an til at Luis Suárez ble matchvinner for Atlético Madrid i byderbyet mot Real Madrid. Han satte 1-0 etter kvarteret spilt, og de virket å ha brukbar kontroll.

  Benzema ville det derimot annerledes, og han satte inn 1-1 få minutter før slutt. Det ble sluttresultatet, og det er godt nytt for spesielt Barcelona. De er nå tre poeng bak Atlético, men sistnevnte har en kamp til gode.

  Benzema
  Foto: Javier Soriano / AFP
 • Liverpool med nytt sjokktap

  I flere sesonger var Anfield et fort der Liverpool nesten ikke avga poeng. Nå har de ikke vunnet hjemme siden 16. desember, etter at de tapte 0-1 for Fulham.

  0-1-tapet gjør at Liverpool nå har tapt seks strake ligakamper på eget gress. De har ikke vunnet på Anfield siden 16. desember. Det er åtte kamper siden. tliv

  Etter en fartsfylt omgang med flere gode muligheter til begge lag, tok gjestene ledelsen like før pause. Den tidligere Juventus-spilleren Mario Lemina stjal ballen fra Mohamed Salah og banket den i lengste hjørne, utakbart for Alisson Becker.

  Sadio Mané var bare centimeter unna utligning etter halvspilt 2. omgang. Headingen fra senegaleseren gikk i stanga og ut.

  Utenom det førte Liverpool hele 2. omgang, uten at de klarte å skape all verdens mot et tett og kompakt Fulham-lag, som med 1-0-seieren tok sin femte seier denne sesongen.

  Seieren var meget viktig for Scott Parker og Fulham sin del. De er nå på 18.-plass, à poeng med Brighton, som ligger på trygg grunn.

  Liverpool har nå fire poeng opp til Chelsea på mesterligaplass. London-klubben har i tillegg en kamp mindre spilt enn Jürgen Klopp og co. (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Clive Brunskill / AP
 • Ødegaard anonym i uavgjortdrama

  Arsenal brant enorme sjanser, fikk en straffe omgjort fra VAR og en ropte på nok en straffe i sluttminuttene mot Burnley, men maktet ikke få med seg alle poengene fra Turf Moor.

  Martin Ødegaard fikk 62 minutter, men var lite involvert for Arsenal. Gjestene tok ledelsen tidlig ved Pierre-Emerick Aubameyang, men Chris Wood utlignet da han ble truffet i hofta av et grusomt pasningsforsøk av Arsenal Granit Xhaka.

  Premier League - Burnley v Arsenal
  Foto: Jon Super / Reuters
 • – Zlatan gjør landslagscomeback

  Svenske Fotboll direkt melder at Zlatan Ibrahimovic (39) gjør landslagscomeback for Sverige, og at han skal spille i den kommende VM-kvalifiseringen.

  Comebacket for «blågult» kan komme mot Georgia allerede 25. mars, ifølge fotballnettstedet.

  – Troppen tas ut 18. mars. Så får vi se hvordan det ser ut da, sier det svenske landslagets administrative sjef Stefan Pettersson.

  Ibrahimovic er for tiden ute med en lårskade. Ifølge flere medier kan veteranen gå glipp av åttedelsfinalen i europaligaen mot Manchester United.

  Han har hatt en svært god sesong for AC Milan, som kjemper i toppen av italiensk Serie A.

  Zlatan Ibrahimovic
  Foto: Daniele Mascolo / Reuters
 • Ber om Qatar-avstemning senere i år

  Spørsmålet om boikott av Qatar-VM skal i utgangspunktet tas opp i fotballtinget. Men Norsk Toppfotball håper at en beslutning kan avvante og kan i stedet tas senere i år.

  – Vi mener at denne problemstillingen er for viktig til å risikere at det skal komme et benkeforslag på forbundstinget om en uke, som ender med at vi vedtar en boikott av Qatar-VM, sier Cato Haug, leder i Norsk Toppfotball til VG.

  NFF har tidligere sagt at de er imot en boikott. Flere toppklubber, med Tromsø først ut, har bedt dem å boikotte VM i Qatar, som arrangeres i 2022.

  Qatar
  Foto: - / AFP