NRK Meny
Normal

Rekdal: – Med denne stallen blir vi aldri et topplag

ULLEVAAL STADION (NRK.no): Kjetil Rekdal vil gjøre Vålerenga til topplag så snart som mulig. Det klarer han ifølge seg selv ikke med troppen han besitter i dag.

Kjetil Rekdal

Kjetil Rekdal sier Vålerenga har mange gode spillere, men at flere av dem er på høyde av karrieren. – For å bli et topplag må vi ha flere som kan ta steget, sier han.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Kjetil Rekdal

Kjetil Rekdal dirigerte troppene til en forløsende seier mot Aalesund lørdag kveld, men treneren mener laget ikke har toppnivået inne ennå.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Daniel Fredheim Holm

Daniel Fredheim Holm ble Rekdals første signering som Vålerenga-trener, og spillerjakten er langt ifra over.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix
Mohamed Fellah

Samarbeidet mellom Mohammed Fellah (bildet), Mostafa Abdellaoue og Fegor Ogude kan bli en nøkkel for Vålerenga, mener Rekdal.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix
– Med den stallen Vålerenga har i dag, kan vi ikke bli et topplag, sier Kjetil Rekdal til NRK.no.

Vålerenga-treneren var først og fremst lettet og fornøyd etter den forløsende 2-1-seieren over Aalesund lørdag kveld, som kom etter fire tap på de fem første kampene i årets eliteserie.

Likevel tar ikke Rekdal av. Han har fortsatt en stor jobb som skal gjøres for å få Vålerenga tilbake dit han mener laget hører hjemme - helt i toppen av eliteserien.

– Vålerenga skal til topps, og det snarest mulig. Det presset legger vi på oss selv. Vi har ikke nivået inne nå, men med litt tid kommer det, sier han.

– Må ha flere som kan ta steget

Rekdal har tidligere uttalt at flere av spillerne er i altfor dårlig form. Nå sier treneren at han mener deler av troppen må skiftes helt ut dersom Vålerenga skal bli et topplag igjen.

– Problemet er at troppen er skjevt sammensatt. Vi har ingen norske landslagsspillere, og ingen råvare som kan ta veldig store steg. Misforstå meg rett, for vi har mange gode spillere, men flere av dem er på høyden av karrieren. For å bli et topplag må vi ha flere som kan ta steget, forklarer Rekdal.

Vålerenga hentet flere spillere i vinter, blant annet hjemvendte Daniel Fredheim Holm, som ble Rekdals første signering. Også den gang uttrykte han misnøye med sammensetningen av troppen. Spillerjakten er langt ifra over, men Rekdal vil ikke si hvilke spillertyper han mener mangler i dag.

– Nei, det vil jeg ikke fokusere på nå, sier han.

Må bygges opp

Så langt har han brukt 22 spillere på de seks første kampene, og sier han sliter med å finne en klar startoppstilling.

– Det er fordi troppen er skjevt sammensatt. Vi trenger dessuten tid til å bli samspilte og komme oss i form. Og så handler det om å bygge et bedre grunnlagt, å få inn en profesjonalitet og et samhold i laget, sier Rekdal.

– Da jeg kom hit i vinter var det mange som lå nede. Dette laget må bygges opp. Så kan vi bli et topplag, legger han til.

– Poengsnitt til nedrykk

Et ekstra lyspunkt i kampen mot Aalesund var samarbeidet mellom Mohammed Fellah, Mostafa Abdellaoue og Fegor Ogude. I alle fall i de 60 første minuttene, sier Rekdal, før den den litt for dårlige fysiske formen gjorde at det hele dabbet av mot slutten av kampen.

Mos og Fellah scoret begge for første gang denne sesongen. Sistnevnte gikk skadet hele oppkjøringen, og spilte sin andre kamp for sesongen.

– Å få de tre til å fungere kan nok være en nøkkel. De er alle veldig gode på sitt beste, medgir Rekdal.

Rekdal har høye ambisjoner fordi han mener Vålerenga ellers har det meste som skal til for å kunne være et lag som presterer jevnt i toppen over lang tid.

– Med det poengsnittet vi har nå, rykker vi ned. Men jeg tror ikke det blir noe problem, for vi har mye bra på gang. Jeg hører folk sier det, men jeg har ikke avskrevet 2013-sesongen heller, jeg, fastslår Rekdal.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.