Normal

Rekdal kan rykke ned uten kamp

Kjetil Rekdals klubb Lierse i Belgia kan rykke ned til 3. divisjon denne uka. Og det uten at laget spiller flere kamper.

 

Kjetil Rekdal
Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Denne uka kan det belgiske fotballforbundet inndra lisensen for spill i eliteserien. Årsaken er enorme utgifter som har ført til stor gjeld, og det kan ende med degradering.

- Det påvirker stemningen, innrømmer trener Kjetil Rekdal overfor NRK Sport.

Siste plass

Det sportslige går heller ikke bra for Lierse, som ble seriemestere i 1997 og cupmestere i 1999. Nå ligger laget på siste plass i eliteserien, to poeng fra kvalifiseringsplassen, med to runder igjen.

Med andre ord: Nedrykk truer klubben uansett.

- Galskap

Hvis klubben blir degradert i dag, blir Rekdal ikke med videre. Han mener Lierse har seg selv å takke for de økonomiske problemene:

- Jeg tror de har hentet inn 70 spillere de siste to åra. Det sier seg selv at det er galskap. Det er en snøball som ruller i større og større fart i feil retning, og du får kanksje ikke fotfeste før du kommer helt til bunn, sier Rekdal.

Pressesjef Nicolas Cornu i det belgiske fotballforbundet sier til NRK at lisenskomiteen skal vurdere Lierses dokumentasjon og ta en avgjørelse fredag.

 

Fotballnyheter