Rekdal kan rykke ned uten kamp

Kjetil Rekdals klubb Lierse i Belgia kan rykke ned til 3. divisjon denne uka. Og det uten at laget spiller flere kamper.

 

Kjetil Rekdal
Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Denne uka kan det belgiske fotballforbundet inndra lisensen for spill i eliteserien. Årsaken er enorme utgifter som har ført til stor gjeld, og det kan ende med degradering.

- Det påvirker stemningen, innrømmer trener Kjetil Rekdal overfor NRK Sport.

Siste plass

Det sportslige går heller ikke bra for Lierse, som ble seriemestere i 1997 og cupmestere i 1999. Nå ligger laget på siste plass i eliteserien, to poeng fra kvalifiseringsplassen, med to runder igjen.

Med andre ord: Nedrykk truer klubben uansett.

- Galskap

Hvis klubben blir degradert i dag, blir Rekdal ikke med videre. Han mener Lierse har seg selv å takke for de økonomiske problemene:

- Jeg tror de har hentet inn 70 spillere de siste to åra. Det sier seg selv at det er galskap. Det er en snøball som ruller i større og større fart i feil retning, og du får kanksje ikke fotfeste før du kommer helt til bunn, sier Rekdal.

Pressesjef Nicolas Cornu i det belgiske fotballforbundet sier til NRK at lisenskomiteen skal vurdere Lierses dokumentasjon og ta en avgjørelse fredag.

 

Fotball

Oppsummert

 • Her får du alt av fotballnyheter.
 • Kamara matchvinner i MLS

  Ola Kamara fortsetter å score for DC United i MLS. Natt til søndag scoret han kampens eneste mål i 1-0-seieren mot et svekket Inter Miami.

  Miami-laget, som eies av David Beckham og trenes av Phil Neville, måtte klare seg uten blant andre Rodolfo Pizarro og Gonzalo Higuaín.

  20 minutter før slutt skulle Kamara få scoringen sin. 31-åringen trillet et straffespark kaldt og rolig i mål. Han så på keeper hele veien og ventet ham ut.

  Kamaras DC United ligger på 6.-plass i avdeling øst. Kamara har scoret fire mål på seks kamper, men kun startet i to av dem. (NTB)

  MLS DC United Inter Miami Soccer
  Foto: Jim Rassol / AP
 • Sindre Tjelmeland ny Start-trener

  Sindre Tjelmeland (31) fra Etne er bekreftet som ny Start-trener. Han kommer fra Ull/Kisa etter kun fem kamper.

  Start opplyser ikke hvor lang kontrakt Tjelmeland har signert med klubben, men Fædrelandsvennen melder at kontrakten er ut 2024.

  Sindre Tjelmeland
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • HamKam tok over tabelltoppen

  Kjetil Rekdals HamKam tar helg på toppen av tabellen i 1. divisjon etter en sterk 1-0-seier over Fredrikstad fredag kveld.

  Rubén Alegre satte inn kampens eneste mål som sørget for at Rekdals gode start på sesongen fortsatte.

  Hamar-laget er dermed det eneste laget som ikke har tapt etter at samtlige lag har spilt seks kamper denne sesongen. HamKam topper divisjonen ett poeng foran kveldens motstander Fredrikstad. (NTB)

  1. divisjon fotball 2020: Tromsø - HamKam (3-1). Kjetil Rekdal.
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
 • Glimt-årsmøtet sa ja til VM-boikott

  Det ekstraordinære årsmøtet i Bodø/Glimt gikk mot styrets innstilling og gikk med klart flertall inn for norsk boikott av fotball-VM i Qatar.

  Boikottforslaget fra et klubbmedlem var utsatt fra det ordinære årsmøtet i vinter. Det gikk ut på at Glimt enten skal fremme forslag på fotballtinget om at Norge skal avstå fra deltakelse i mesterskapet, eller støtte tilsvarende forslag.

  Styret vurderte initiativet og engasjementet i forslaget som godt, men mente at det på nåværende tidspunkt ikke vil være riktig å støtte et forslag om boikott.

  De stemmeberettigede var ikke enige og gikk med stemmetallet 46–14 inn for boikott. Glimt vil dermed gå inn for det på lørdagens ekstraordinære fotballting. (NTB)

  Eliteserien fotball 2021: Bodø/Glimt - Haugesund (2-0)
  Foto: Mats Torbergsen / NTB