NRK Meny
Normal

Rekdal kan rykke ned uten kamp

Kjetil Rekdals klubb Lierse i Belgia kan rykke ned til 3. divisjon denne uka. Og det uten at laget spiller flere kamper.

 

Kjetil Rekdal
Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Denne uka kan det belgiske fotballforbundet inndra lisensen for spill i eliteserien. Årsaken er enorme utgifter som har ført til stor gjeld, og det kan ende med degradering.

- Det påvirker stemningen, innrømmer trener Kjetil Rekdal overfor NRK Sport.

Siste plass

Det sportslige går heller ikke bra for Lierse, som ble seriemestere i 1997 og cupmestere i 1999. Nå ligger laget på siste plass i eliteserien, to poeng fra kvalifiseringsplassen, med to runder igjen.

Med andre ord: Nedrykk truer klubben uansett.

- Galskap

Hvis klubben blir degradert i dag, blir Rekdal ikke med videre. Han mener Lierse har seg selv å takke for de økonomiske problemene:

- Jeg tror de har hentet inn 70 spillere de siste to åra. Det sier seg selv at det er galskap. Det er en snøball som ruller i større og større fart i feil retning, og du får kanksje ikke fotfeste før du kommer helt til bunn, sier Rekdal.

Pressesjef Nicolas Cornu i det belgiske fotballforbundet sier til NRK at lisenskomiteen skal vurdere Lierses dokumentasjon og ta en avgjørelse fredag.

 

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.