Nå får VIF-milliardæren viljen sin

VALLE (NRK.no): Kjetil Rekdal dreper alle spekulasjoner og skriver under på ny VIF-kontrakt. Dermed fortsetter også pengestøtten fra klubbens rike onkel.

En jublende Rekdal

Tross økonomiske problemer tror Kjetil Rekdal at han fortsatt kan bringe mer suksess til Vålerenga.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

  • Kjetil Rekdal fortsetter som trener.
  • Klubben skiller ut elitevirksomheten til et eget idrettslag.
  • Et budsjett som krever mindre "ryddehjelp" av investorene.

Dette er bare noen av punktene som gjør at hovedaksjonær Tor Olav Trøim fortsetter som investor for Vålerenga. Det betyr samtidig at Kjetil Rekdal i løpet av september måned signerer på en ny kontrakt som trener.

– Det skal veldig mye til for at vi ikke blir enige i løpet av kort tid. Det kommer til å bli raskt avgjort i løpet av de nærmeste ukene, sier Rekdal til NRK.no.

For VIF-trenerens nåværende kontrakt utløper etter årets sesong, og til tross for forhandlinger har den foreløpig ikke blitt fornyet. Samtidig har det vært stor usikkerhet rundt klubbens sportslige og økonomiske framtid.

Investor med Rekdal-krav

Tor Olav Trøim

Milliardær Tor Olav Trøim har gitt uttrykk for at han ønsker Kjetil Rekdal som trener dersom han fortsetter som investor.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Trøim, som har reddet klubben ut av økonomisk knipe ved flere anledninger, har en samarbeidsavtale som går ut ved årsskiftet. Det har lenge vært uvisst om milliardæren ville forlenge med klubbens selskap, men slik NRK forstår det, har flere gjort helomvendig.

Trøim forhandler i disse dager om en ny avtale som klubbinvestor, og har gitt beskjed om at han ønsker seg Rekdal som sjef dersom han skal fortsette pengehjelpen. Samme mann gikk også i bresjen da Rekdal ble hentet til klubben i fjor vinter.

– Det er ingen grunn til at jeg ikke skal fortsette. Jeg ønsker å bli, klubben ønsker at jeg skal bli og Tor Olav som eier klubben vil ha meg som trener, sier Rekdal.

Forutsetningene endret

Siden Rekdal gjorde comeback som Vålerenga-trener i januar 2013, har forutsetningene endret seg markant. Klubben sliter fortsatt økonomisk og treneren har fått begrenset handlefrihet på spillermarkedet.

– Jobben er kanskje ikke så attraktiv økonomisk, men på veldig mange andre måter, sier Rekdal bastant.

– Ønsket du deg i utgangspunktet en større jobb?

– Du er nødt til å ha ambisjoner, ellers kommer du ingen vei. Og jeg har selvfølgelig ambisjoner om å komme meg ut igjen og opp på et høyere nivå, avslutter 45-åringen.

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp