Hopp til innhold

Nå får VIF-milliardæren viljen sin

VALLE (NRK.no): Kjetil Rekdal dreper alle spekulasjoner og skriver under på ny VIF-kontrakt. Dermed fortsetter også pengestøtten fra klubbens rike onkel.

En jublende Rekdal

Tross økonomiske problemer tror Kjetil Rekdal at han fortsatt kan bringe mer suksess til Vålerenga.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

 • Kjetil Rekdal fortsetter som trener.
 • Klubben skiller ut elitevirksomheten til et eget idrettslag.
 • Et budsjett som krever mindre "ryddehjelp" av investorene.

Dette er bare noen av punktene som gjør at hovedaksjonær Tor Olav Trøim fortsetter som investor for Vålerenga. Det betyr samtidig at Kjetil Rekdal i løpet av september måned signerer på en ny kontrakt som trener.

– Det skal veldig mye til for at vi ikke blir enige i løpet av kort tid. Det kommer til å bli raskt avgjort i løpet av de nærmeste ukene, sier Rekdal til NRK.no.

For VIF-trenerens nåværende kontrakt utløper etter årets sesong, og til tross for forhandlinger har den foreløpig ikke blitt fornyet. Samtidig har det vært stor usikkerhet rundt klubbens sportslige og økonomiske framtid.

Investor med Rekdal-krav

Tor Olav Trøim

Milliardær Tor Olav Trøim har gitt uttrykk for at han ønsker Kjetil Rekdal som trener dersom han fortsetter som investor.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Trøim, som har reddet klubben ut av økonomisk knipe ved flere anledninger, har en samarbeidsavtale som går ut ved årsskiftet. Det har lenge vært uvisst om milliardæren ville forlenge med klubbens selskap, men slik NRK forstår det, har flere gjort helomvendig.

Trøim forhandler i disse dager om en ny avtale som klubbinvestor, og har gitt beskjed om at han ønsker seg Rekdal som sjef dersom han skal fortsette pengehjelpen. Samme mann gikk også i bresjen da Rekdal ble hentet til klubben i fjor vinter.

– Det er ingen grunn til at jeg ikke skal fortsette. Jeg ønsker å bli, klubben ønsker at jeg skal bli og Tor Olav som eier klubben vil ha meg som trener, sier Rekdal.

Forutsetningene endret

Siden Rekdal gjorde comeback som Vålerenga-trener i januar 2013, har forutsetningene endret seg markant. Klubben sliter fortsatt økonomisk og treneren har fått begrenset handlefrihet på spillermarkedet.

– Jobben er kanskje ikke så attraktiv økonomisk, men på veldig mange andre måter, sier Rekdal bastant.

– Ønsket du deg i utgangspunktet en større jobb?

– Du er nødt til å ha ambisjoner, ellers kommer du ingen vei. Og jeg har selvfølgelig ambisjoner om å komme meg ut igjen og opp på et høyere nivå, avslutter 45-åringen.

Fotball

 • Ryerson med utrolig soloscoring i sterk Dortmund-seier

  Julian Ryerson spilte hele kampen da Borussia Dortmund vant 3-1 borte mot Hoffenheim fredag.

  Med det er også Dortmund oppe på en foreløpig tabelltopp før resten av den sjette runden fullføres i tysk Bundesliga. Dortmund står med 14 poeng (fire seirer og to uavgjorte) på seks kamper.

  Det var Niclas Füllkrug som sendte Dortmund i ledelsen i kampens 18. minutt, etter at han og Julian Brandt utnyttet en feil i Hoffenheim-forsvaret.

  Andrej Kramaric utlignet på straffe like etter, men på overtid i første omgang sendte Marco Reus Dortmund tilbake i ledelsen da han var først på en løs ball inne i feltet.

  Dortmunds Ramy Bensebaini fikk rødt kort 20 minutter før slutt, men istedenfor Hoffenheim-scoring, var det Julian Ryerson som punkterte kampen fire minutter på overtid.

  Lyngdølen vant ballen like utenfor egen 16-meter og klarte å gå hele veien, før han fra 10 meter trillet ballen mellom beina til Jonas Baumann i Hoffenheim-målet.

  – Det er et av de verste målene som er scoret av en nordmann noen gang, utbrøt Viaplay-kommentator Eivind Bisgaard Sundet.

  – Han kommer til å huske det målet der resten av livet, sa Sundet videre.

  Fredagens kamp var Ryersons 100. i tysk Bundesliga. Det er nordmannens andre scoring for Dortmund etter overgangen i vinter.

  Tysk Bundesliga sendes på Viaplay.

 • Nusa fortsatt skadeplaget – mister ny Brugge-kamp

  Antonio Nusa (18) har ikke hentet seg inn etter ryggskaden. Han går glipp av Brugges kamp mot serieleder Gent i den belgiske toppdivisjonen torsdag.

  Tenåringen leverte tidligere i september svært godt på sin første samling med A-landslaget. Han storspilte og sjarmerte Ullevaal-publikummet med mål mot Jordan og to assister mot Georgia.

  Torsdag mister han sin tredje strake kamp for Brugge med en ryggskade når serieleder Gent står på motsatt side, bekrefter klubben på sine nettsider.

  Tidligere i uken uttalte trener Ronny Deila at han venter Nusa tilbake om ikke så lenge.

  – Det er ingen alvorlig skade. Vi tar det dag for dag. Jeg forventer at han snart er tilbake, sa Deila på en pressekonferanse tirsdag.

  Oppgjøret mot Gent er viktig for Brugge, som med seier bare er poenget bak og i tillegg har én kamp mindre spilt.

  Hugo Vetlesen er med i Brugges tropp. (NTB)

  Antonio Nusa
  Foto: BRUNO FAHY / AFP
 • Holmgren Pedersen bidro til å snu kampen mot Inter Milan

  Inter fikk sitt første tap med 1-2 hjemme mot Sassuolo i den italienske toppserien Serie A.

  Hammerfestingen Marcus Holmgren Pedersen kom inn for gjestene ved pause og var med på å vende 0-1 til seier, mens Kristian Thorstvedt og Emil Konradsen Ceide var ubenyttede reserver.

  Sassuolo ligger på 8. plass etter seks serierunder.

  Marcus Holmgren Pedersen
  Foto: Antonio Calanni / AP/NTB
 • Glimt-profil mister cupsemifinalen mot Vålerenga

  Bodø/Glimt må klare seg uten Brice Wembangomo når det skal kjempes om cupfinalebillett mot Vålerenga i Oslo torsdag.

  Det er Avisa Nordland som onsdag melder at Wembangomo ikke var med da Glimt-troppen satte seg på flyet til hovedstaden.

  Høyrebacken pådro seg en skade i seriekampen mot Vålerenga søndag og ble ikke friskmeldt i tide til cupoppgjøret mot samme motstander.

  Tidligere denne uken ble det også kjent at Runar Espejord er uaktuell i lengre tid som følge av en skade. (NTB)

  Brice Wembangomo
  Foto: Alessandro Crinari / AP
 • Skandalekamp fullført med ny Ajax-baklengs – kaoset i storklubben fortsetter

  Fotballstorheten Ajax røk 0-4 for Feyenoord i den avbrutte kampen i den nederlandske æresdivisjonen onsdag. Samtidig røk en ny leder ut dørene i Amsterdam.

  Det råder kaos i Ajax-leiren. Nylig fikk teknisk direktør Sven Mislintat sparken, og onsdag ble det opplyst at også styreleder Pier Eringa forlater sin post.

  Samtidig ble søndagens storkamp mot Feyenoord, som måtte avbrytes som følge av tribunebråk, fullført. Kampen ble gjenopptatt på stillingen 3-0 til Feyenoord.

  I løpet av de 36 minuttene som gjensto å spille røk Ajax på ytterligere et baklengsmål, slik at stillingen til slutt ble 0-4. Storklubben fra Amsterdam er i krise.

  – Spesielt når det ikke går bra, er det viktig å være der som rådgiver. Men jeg er ikke døv for kritikken og ikke blind for situasjonen Ajax er i nå, sier avtroppende styreleder Pier Eringa i en uttalelse.

  Ajax har startet sesongen med kun én seier, to uavgjorte kamper og to tap. (NTB)

  Ajax
  Foto: OLAF KRAAK / AFP