NRK Meny
Normal

Bekymret Rekdal: – De rundt meg tar seg veldig nær av ting

Det har stormet rundt Kjetil Rekdal etter at det ble kjent at han har levert anonyme tippetips til utenlandske bettingselskaper. VIF-treneren innrømmer at han er bekymret for hvordan hans nærmeste takler bråket.

Kjetil Rekdal

Kjetil Rekdal forteller at han har det bra til tross for den negative oppmerksomheten den siste tiden. Men han er mer bekymret for familie og kolleger.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Familie, barn, kone, foreldre og folk som jeg jobber sammen med føler dette veldig på seg, sier Rekdal til NRK.no.

Torsdag i forrige uke kom det frem at VIF-treneren hadde levert anonyme tippetips til det utenlandske bettingselskapet Betsson fra 2010 til 2012. Honoraret Rekdal fikk under pseudonymet «Hroar» skal ha vært på 550.000 kroner.

Kort tid etter meldte Sunnmørsposten at han også har levert anonyme tippetips for Unibet – under navnet «Dark Elk» – mens han var trener i Aalesund.

– Går greit med meg

Dette har ført til utallige presseoppslag i landet og et enormt trykk på Rekdal og hans nærmeste. VIF-treneren hevder imidlertid at han bryr seg lite om at det stormer rundt han som person.

– For min del har det gått greit. Jeg registrerer en del ting, selvfølgelig. Jeg har ingen problemer med det trykket rundt meg. Det preller av. Bekymringen er at de som er rundt meg, tar seg veldig nær av ting, sier Rekdal.

– Tror du det kommer til å roe seg ned nå?

– Ja, det gjør det helt sikkert. Jeg har ikke gjort noe ulovlig, så jeg har ikke noe problemer med dette, svarer han.

Har ikke bekreftet Unibet-avtalen

Rekdal bekreftet i en pressemelding Betsson-avtalen, men han har ennå ikke kommentert den angivelige avtalen med Unibet.

Han ville heller ikke si noe om dette etter Lillestrøm-kampen søndag kveld.

– Vi får vente med det til vi har samlet inn all informasjonen vi trenger, så skal vi fortelle hvordan dette var. Jeg vil at det skal være presist – at det som skal bli sagt er 100 prosent korrekt, sier han.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.