Hopp til innhold

Reiser sak mot Lyn

Norges fotballforbund reiser sak mot Lyn på bakgrunn av dom i Morgan Andresen-saken.

Morgan Andersen og John Obi Mikel
Foto: Scanpix

Det ble bekreftet i en pressemelding fra Fotballforbundet tirsdag.

Forbundsstyret har vedtatt å reise straffesak mot FC Lyn Oslo på bakgrunn av at klubben innleverte forfalsket kontrakt for Jon Obi Mikel til NFF 26. april og 30. mai 2006, heter det i pressemeldingen.

Beslutningen er fattet på bakgrunn av rettskraftig dom i Oslo Tingrett mot tidligere direktør i FC Lyn Oslo, Morgan Andersen. NFF kan, når offentlig straffeforfølgelse er innledet, forfølge saken organisasjonsmessig innen to måneder etter at rettskraftig dom foreligger, skriver Norges Fotballforbund videre.

Fotballpresident Sondre Kåfjord
Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

- Dette er et såpass klart brudd på vårt regelverk at vi finner det naturlig å levere en anklage til vårt doms og sanksjonsutvalg, sier fotballpresident Sondre Kåfjord til NRK.

Morgan Andersen kan som ansatt i henhold til idrettens lover ikke straffeforfølges organisasjonsmessig av NFF.

I løpet av juni skal statsadvokaten vurdere spørsmålet om eventuell foretaksstraff mot FC Lyn Oslo. Forbundsstyret vil avvente forslag om utmåling av sanksjon mot FC Lyn Oslo, til statsadvokaten har avgjort påtalespørsmålet mot klubben. I den saken kan staten eventuelt kreve hele eller deler av beløpet som klubben fikk for Mikel.

- Vi vil foreslå en sanksjon i forhold til Lyn i forhold til hva det sivilrettslige ender ut med. Vi skal la være å tenke dimensjon i dette nå, vi får ser hva som kommer. Vi diskuterete ikke det på styremøtet i dag, sier Kåfjord videre.

Hvis Lyn blir dømt av doms- og sanksjonsutvalget til NFF, vil etter det NRK erfarer straffen bli en bot.

Veldig synd

I Lyn tar de anmeldelsen fra Norges fotballforbund tungt. De hadde håpet at saken nå var over.

Erik Langerud, Lyn
Foto: NRK

- For det første synes jeg at det er ubehaglig, vi hadde håpet at dette var ferdig nå etter at Morgan Andersen ble dømt og at NFF ikke skulle velge å fortsette. Det er selfølgelig ubehagelig at Lyn er i media med negativt fortegn, sier Lyn-direktør Erik Langerud.

I forhold til om statsadvokaten vil gi klubben en eventuell foretaksstraff etter salget av Mikel, føler klubben at de har en god sak.

- Vi forholder oss til den kontrakten som ble undertegnet av Mikel overfor Lyn og som gjorde han spilleberettiget hos oss, ikke er bestritt. Så det salget er i våre øyne helt uproblematisk, avslutter Langerud.

Fotball

 • Utsatte eliteseriekamper har fått nye datoer

  Lillestrøm og Vålerenga fikk utsatt hver sin kamp som følge av sommerens U21-EM. Nå har de fått nye kampdatoer, skriver NTB. Lillestrøms hjemmekamp mot Aalesund skal spilles 19. juli, mens Sandefjords kamp mot Vålerenga sparkes 30. september.

  Behovet for nye datoer kommer av at både Lillestrøm og Vålerenga har spillere som skal delta i U21-sluttspillet.

  Mads Hedenstad Christiansen - Lillestrøm
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • 17-åring frå Stord har signert for Rosenborg

  Cille Nilsen (17) frå Stord har signert for Rosenborg sitt kvinnelag i Toppserien, skriv klubben på sine heimesider. Dei skriv at ho er mellom dei største talenta i Noreg på kvinnesida.

  Nilsen spelar i dag for Avaldsnes, men er på utgåande kontrakt. Ho vil difor vera klar for Trondheim-klubben i sommar. Rosenborg er i dag på andreplass i Toppserien.

 • Flere storoppgjør i cupens 4. runde

  Trekningen av 4. runde i cupen ble foretatt onsdag kveld. NFF serverte tre lokaloppgjør i kampene som spilles onsdag 28. juni:

  Kjelsås – KFUM Oslo

  Bodø/Glimt – Tromsø

  Gjøvik-Lyn – HamKam

  Stjørdals-Blink – Vålerenga

  Raufoss – Viking

  Sogndal – Sarpsborg 08

  Molde – Strømsgodset

  Brattvåg – Brann

  – Vi er fornøyde med ny hjemmekamp og en mulighet til å konkurrere med Hamar og Hamkam som har ligget lengst fremme i distriktet i flere år. Vi kommer til å gi dem kamp. Kristian Onsrud har familie med en stor historie i sportsklubben Gjøvik-Lyn, så vi gleder oss, sier Gjøvik-Lyn-trener Espen Haug til NRK.

 • Nyland ferdig i RB Leipzig

  Fotballkeeper Ørjan Håskjold Nyland fra Volda får ikke forlenget kontrakten sin med Leipzig når den utløper i sommer.

  Det opplyser den tyske klubben i sine kanaler onsdag.

  32-åringen kom til Leipzig i september 2022 etter at klubbens førstekeeper Péter Gulácsi røk korsbåndet. Han har fått minimalt med spilltid.

  Tross utfordringene med spilletid har han fått beholde plassen som førstekeeper på det norske landslaget. (NTB)

  Fotball, trening med herrelandslaget
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Haaland: – Alltid drømt om Champions League-finale

  Erling Braut Haaland er bare noen dager unna å oppfylle en av sine aller største fotballdrømmer.

  Han og Manchester City møter italienske Inter i Champions League-finalen i Tyrkia lørdag. City har allerede sikret seg ligagullet og FA-cupseieren i England denne sesongen.

  – Jeg har alltid drømt om å spille i en Champions League-finale. Det vil være en ære å spille denne kampen, sier Haaland til Manchester Citys hjemmeside.

  – Vi må være på vårt aller beste mot et meget godt Inter-lag. Vi har hatt en utrolig sesong, men må avslutte den på best mulig måte, legger han til. (NTB)

  Champions League - Final - Manchester City Media Day
  Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters