NRK Meny
Normal

Reiser sak mot Lyn

Norges fotballforbund reiser sak mot Lyn på bakgrunn av dom i Morgan Andresen-saken.

Morgan Andersen og John Obi Mikel
Foto: Scanpix

Det ble bekreftet i en pressemelding fra Fotballforbundet tirsdag.

Forbundsstyret har vedtatt å reise straffesak mot FC Lyn Oslo på bakgrunn av at klubben innleverte forfalsket kontrakt for Jon Obi Mikel til NFF 26. april og 30. mai 2006, heter det i pressemeldingen.

Beslutningen er fattet på bakgrunn av rettskraftig dom i Oslo Tingrett mot tidligere direktør i FC Lyn Oslo, Morgan Andersen. NFF kan, når offentlig straffeforfølgelse er innledet, forfølge saken organisasjonsmessig innen to måneder etter at rettskraftig dom foreligger, skriver Norges Fotballforbund videre.

Fotballpresident Sondre Kåfjord
Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

- Dette er et såpass klart brudd på vårt regelverk at vi finner det naturlig å levere en anklage til vårt doms og sanksjonsutvalg, sier fotballpresident Sondre Kåfjord til NRK.

Morgan Andersen kan som ansatt i henhold til idrettens lover ikke straffeforfølges organisasjonsmessig av NFF.

I løpet av juni skal statsadvokaten vurdere spørsmålet om eventuell foretaksstraff mot FC Lyn Oslo. Forbundsstyret vil avvente forslag om utmåling av sanksjon mot FC Lyn Oslo, til statsadvokaten har avgjort påtalespørsmålet mot klubben. I den saken kan staten eventuelt kreve hele eller deler av beløpet som klubben fikk for Mikel.

- Vi vil foreslå en sanksjon i forhold til Lyn i forhold til hva det sivilrettslige ender ut med. Vi skal la være å tenke dimensjon i dette nå, vi får ser hva som kommer. Vi diskuterete ikke det på styremøtet i dag, sier Kåfjord videre.

Hvis Lyn blir dømt av doms- og sanksjonsutvalget til NFF, vil etter det NRK erfarer straffen bli en bot.

Veldig synd

I Lyn tar de anmeldelsen fra Norges fotballforbund tungt. De hadde håpet at saken nå var over.

Erik Langerud, Lyn
Foto: NRK

- For det første synes jeg at det er ubehaglig, vi hadde håpet at dette var ferdig nå etter at Morgan Andersen ble dømt og at NFF ikke skulle velge å fortsette. Det er selfølgelig ubehagelig at Lyn er i media med negativt fortegn, sier Lyn-direktør Erik Langerud.

I forhold til om statsadvokaten vil gi klubben en eventuell foretaksstraff etter salget av Mikel, føler klubben at de har en god sak.

- Vi forholder oss til den kontrakten som ble undertegnet av Mikel overfor Lyn og som gjorde han spilleberettiget hos oss, ikke er bestritt. Så det salget er i våre øyne helt uproblematisk, avslutter Langerud.

Fotballnyheter

Videoklipp

Ingrid Hjelmseth ble tråkket på armen og ble liggende lenge på banen.
Caroline Graham Hansen. Så bommer Graham Hansen. Keeperhøyde og forholdsvis enkelt for keeper. Dette er tungt.
Ada Hegerberg var ikke fornøyd etter kampen mot Belgia