Pepe Reina: – Chelsea ødela for Torres

Fernando Torres gikk fra helt til flopp da han byttet ut Liverpool med London for 16 måneder siden. – Det er Chelsea sin feil, sier LFC-keeper Jose Reina til The Guardian.

SOCCER-ENGLAND/

Liverpool-keeper Jose 'Pepe' Reina mener Chelsea må ta sin del av skylda for at Fernando Torres har underprestert etter overgangen til Stamford Bridge. I kveld møtes Torres og Reina i finalen i FA Cupen.

Foto: TOBY MELVILLE / REUTERS

DIREKTE 18.15: Chelsea - Liverpool

– Presset var stort Torres da han gikk til Chelsea, men jeg synes ikke at det bare var opp til ham å få det til å fungere. Jeg tror ikke Chelsea gjorde nok for å hjelpe, sier Liverpools sisteskanse Jose "Pepe" Reina i et intervju med The Guardian i forkant av dagens FA-cupfinale mellom Liverpool og Chelsea.

Reina viser naturligvis til den vanskelige tiden Fernando "El Niño" Torres har hatt etter overgangen til Chelsea for 16 måneder siden.

Torres Reina

MØTES TIL DYST: Fernando Torres og Jose 'Pepe' Reina kjemper om FA Cup-trofeet på Wembley i kveld.

Foto: GLYN KIRK / Afp

Etter å ha scoret 65 ligamål på 102 seriekamper for Liverpool, var forventningene enorme til Torres i Chelsea-drakt. Debuten i blått endte imidlertid med et ydmykende hjemmetap for nettopp Liverpool, og det gikk utrolige 903 minutter før Torres fant veien til nettmaskene for sin nye klubb.

Og titlene Torres dro til Chelsea for å vinne, har foreløpig uteblitt. I dag kommer imidlertid den første virkelige sjansen: Mot Liverpool i FA-cupfinalen.

Lite tillit

Og Fernando Torres ser endelig ut til å være i form for Chelsea. Etter å ha gått over et halvår uten scoring i ligaen for Chelsea fra september til mars, scoret spanjolen mot Aston Villa for litt over en måned siden.

Så, mot Queens Park Rangers forrige helg, vartet "El Niño" opp med hat trick. Formutviklingen kan ha med managerbyttet i Chelsea å gjøre, ifølge Pepe Reina.

Saken fortsetter under bildet!

Britain Soccer League Cup

Fernando Torres har ennå til gode å vinne mot sine gamle lagkamerater i Liverpool.

Foto: Nick Potts / Ap

– Forskjellen på meg og Fernando er at jeg har tillit i klubben. Jeg tror ikke det har vært tilfellet for Fernando i Chelsea. Det er enklere å komme seg over feil dersom man har tillit i spillergruppen og hos manageren. Med André Villas-Boas tror jeg ikke Torres fikk den tilliten, sier Reina til The Guardian.

Han forteller at han kan se på Torres at han er i bedre form nå enn tidligere.

– Jeg er glad for å se at han viser bedre form. Det lover bra for det spanske landslaget og det lover bra for ham selv. Men kanskje ikke så bra for oss i dag, sier Reina.

Fra fantastisk til flopp

I en alder av 28 år har Fernando "El Niño" Torres allerede hatt en innholdsrik karriere. Den spanske lysluggen ble kaptein for Atlético Madrid kun 19 år gammel, før han som Liverpool-spiller i 2007/2008-sesongen satte ny rekord i Premier League med 24 mål i sin debutsesong.

BRITAIN SOCCER

Fernando Torres utviklet seg til å bli blant verdens beste spisser i Liverpool.

Foto: DAVE THOMPSON / AP

Sommeren 2008 avgjorde spanjolen så EM-finalen med sin 1-0-scoring mot Tyskland på Ernst Happel Stadion i Østerrike.

Overgangen til Liverpool hadde gjort Torres til en av verdens absolutt beste angripere.

Halvannet år senere kom beviset på nettopp det: Chelsea bladde opp 50 millioner pund for spissen. Torres, som tidligere hadde uttalt at "Liverpool er den største klubben i Europa", ville til Stamford Bridge for å vinne titler.

– Hos oss var Torres stjernespilleren. Jeg tror ikke han er det i Chelsea. Fernando presterte alltid best når han fikk være selve hjertet i laget, sier Reina, i et forsøk på å forklare Torres' motgang på Stamford Bridge.

Siden overgangen har det buttet imot, både for Chelsea og Torres. Og skal det bli jubel i dag, må Liverpool beseires. Chelsea har imidlertid fire strake tap for Liverpool i alle turneringer, hvorav tre av tapene har kommet etter Torres' overgang.

Det første tapet i rekken kom på Anfield i november 2010, da Torres fremdeles var rød. Spanjolen scoret begge målene i 2-0-oppgjøret.

Så gjenstår det å se om Torres kan avgjøre til Chelseas fordel kveld.

Fotball

Oppsummert

 • Fra 22.45 Landslagssjef Lars Lagerbäck og en utvalgt spiller møter pressen etter kampen.
 • 13 spelarar koronasmitta

  Åtte spelarar på AZ Alkmaar, med tre norske spelarar, fekk tysdag påvist korona. I alt er 13 spelarar i klubben smitta, opplyser dei på eigen nettside.

  Den nederlandske klubben opplyser ikkje kven som er smitta. Både Håkon Evjen, Fredrik Midtsjø og Jonas Svensson spelar i klubben som skal møte Napoli i Europaligaen torsdag kveld.

  Ukraine Soccer Champions League
  Foto: Efrem Lukatsky / AP
 • Målløst i bunnoppgjør

  Med to avslutninger i tverrliggeren var Chris Wood nærmest scoring da Burnley og West Bromwich spilte 0–0 i Premier League mandag.

  Oppgjøret på The Hawthornes endte målløst, men det ble skapt nok sjanser til at begge lag kunne sprukket nullen.

  Karlan Grant trodde han hadde sendt hjemmelaget i ledelsen åtte minutter før pause, men assistentdommeren vinket for en offside. VAR bekreftet at den avgjørelsen var korrekt.

  I annen omgang var det Burnleys Chris Wood som kom til to store sjanser. Begge gangene, med fem minutters mellomrom, endte ballen i metallet.

  Det ene poenget var Burnleys første i ligaen denne sesongen. West Bromwich har to. (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Rui Vieira / AP
 • Solskjær uten kapteinen

  Manchester United-kaptein Harry Maguire er skadd og spiller ikke tirsdagens mesterligaåpning mot Paris Saint-Germain i Frankrike.

  Det bekreftet manager Ole Gunnar Solskjær da han møtte pressen mandag kveld. Maguire har pådratt seg en skade.

  – Ja, det stemmer. Vi har mistet et par spillere. (Eric) Bailly reiste ikke. Det gjorde heller ikke (Jesse) Lingard. Vi er litt svekket, men har mer enn nok spillere, sa Solskjær.

  I Maguires skadefravær tirsdag blir portugisiske Bruno Fernandes kaptein mot PSG.

  – Det forventet jeg ikke. For meg er det en stor ære, sa midtbanestjernen på pressekonferansen.

  Han la samtidig til at hele laget må være med å ta ansvar dersom PSG skal beseires. (NTB)

  OGS
  Foto: Alex Livesey / AFP
 • PSG i skadetrøbbel før United-møte

  Paris Saint-Germain må klare seg uten en håndfull spillere i tirsdagens mesterligaduell mot Manchester United. Det ble klart da trener Thomas Tuchel mandag møtte pressen foran det som er lagets åpningskamp i mesterligaen.

  På pressekonferansen opplyste tyskeren blant annet at måltyven Mauro Icardi er uaktuell til United-kampen som følge av en skade.

  I midtbaneleddet er Marco Verratti og Leandro Paredes skadd. I tillegg kan Tuchel heller ikke regne med forsvarsduoen Thilo Kehrer og Juan Bernat. (NTB)

  gdgdg
  Foto: Franck Fife / AFP
 • Grønt lys for Norge

  Wales stenger utesteder og butikker for å bekjempe spredningen av koronaviruset, men EM-kvalifiseringskampen mot Norge 27. oktober påvirkes ikke.

  Mandag kunngjorde myndighetene i Wales at det innføres en såkalt «branngatenedstenging» for å intensivere kampen mot viruset. Det innebærer at alle utesteder og de fleste butikker stenges fram til 9. november.

  Waliserne har fått beskjed om å holde seg hjemme og får ikke møte folk fra utenfor husstanden. Det blir også munnbindpåbud på offentlige steder, i tillegg til at videregående skoler går over til nettundervisning.

  Walisiske myndigheter opplyser at «kamper som involverer profesjonelle idrettsfolk vil fortsette å bli spilt bak lukkede dører».

  Landskamp fotball kvinner: Norge-England (2-1).
  Foto: Marit Hommedal