NRK Meny
Normal

Pepe Reina: – Chelsea ødela for Torres

Fernando Torres gikk fra helt til flopp da han byttet ut Liverpool med London for 16 måneder siden. – Det er Chelsea sin feil, sier LFC-keeper Jose Reina til The Guardian.

SOCCER-ENGLAND/

Liverpool-keeper Jose 'Pepe' Reina mener Chelsea må ta sin del av skylda for at Fernando Torres har underprestert etter overgangen til Stamford Bridge. I kveld møtes Torres og Reina i finalen i FA Cupen.

Foto: TOBY MELVILLE / REUTERS

DIREKTE 18.15: Chelsea - Liverpool

– Presset var stort Torres da han gikk til Chelsea, men jeg synes ikke at det bare var opp til ham å få det til å fungere. Jeg tror ikke Chelsea gjorde nok for å hjelpe, sier Liverpools sisteskanse Jose "Pepe" Reina i et intervju med The Guardian i forkant av dagens FA-cupfinale mellom Liverpool og Chelsea.

Reina viser naturligvis til den vanskelige tiden Fernando "El Niño" Torres har hatt etter overgangen til Chelsea for 16 måneder siden.

Torres Reina

MØTES TIL DYST: Fernando Torres og Jose 'Pepe' Reina kjemper om FA Cup-trofeet på Wembley i kveld.

Foto: GLYN KIRK / Afp

Etter å ha scoret 65 ligamål på 102 seriekamper for Liverpool, var forventningene enorme til Torres i Chelsea-drakt. Debuten i blått endte imidlertid med et ydmykende hjemmetap for nettopp Liverpool, og det gikk utrolige 903 minutter før Torres fant veien til nettmaskene for sin nye klubb.

Og titlene Torres dro til Chelsea for å vinne, har foreløpig uteblitt. I dag kommer imidlertid den første virkelige sjansen: Mot Liverpool i FA-cupfinalen.

Lite tillit

Og Fernando Torres ser endelig ut til å være i form for Chelsea. Etter å ha gått over et halvår uten scoring i ligaen for Chelsea fra september til mars, scoret spanjolen mot Aston Villa for litt over en måned siden.

Så, mot Queens Park Rangers forrige helg, vartet "El Niño" opp med hat trick. Formutviklingen kan ha med managerbyttet i Chelsea å gjøre, ifølge Pepe Reina.

Saken fortsetter under bildet!

Britain Soccer League Cup

Fernando Torres har ennå til gode å vinne mot sine gamle lagkamerater i Liverpool.

Foto: Nick Potts / Ap

– Forskjellen på meg og Fernando er at jeg har tillit i klubben. Jeg tror ikke det har vært tilfellet for Fernando i Chelsea. Det er enklere å komme seg over feil dersom man har tillit i spillergruppen og hos manageren. Med André Villas-Boas tror jeg ikke Torres fikk den tilliten, sier Reina til The Guardian.

Han forteller at han kan se på Torres at han er i bedre form nå enn tidligere.

– Jeg er glad for å se at han viser bedre form. Det lover bra for det spanske landslaget og det lover bra for ham selv. Men kanskje ikke så bra for oss i dag, sier Reina.

Fra fantastisk til flopp

I en alder av 28 år har Fernando "El Niño" Torres allerede hatt en innholdsrik karriere. Den spanske lysluggen ble kaptein for Atlético Madrid kun 19 år gammel, før han som Liverpool-spiller i 2007/2008-sesongen satte ny rekord i Premier League med 24 mål i sin debutsesong.

BRITAIN SOCCER

Fernando Torres utviklet seg til å bli blant verdens beste spisser i Liverpool.

Foto: DAVE THOMPSON / AP

Sommeren 2008 avgjorde spanjolen så EM-finalen med sin 1-0-scoring mot Tyskland på Ernst Happel Stadion i Østerrike.

Overgangen til Liverpool hadde gjort Torres til en av verdens absolutt beste angripere.

Halvannet år senere kom beviset på nettopp det: Chelsea bladde opp 50 millioner pund for spissen. Torres, som tidligere hadde uttalt at "Liverpool er den største klubben i Europa", ville til Stamford Bridge for å vinne titler.

– Hos oss var Torres stjernespilleren. Jeg tror ikke han er det i Chelsea. Fernando presterte alltid best når han fikk være selve hjertet i laget, sier Reina, i et forsøk på å forklare Torres' motgang på Stamford Bridge.

Siden overgangen har det buttet imot, både for Chelsea og Torres. Og skal det bli jubel i dag, må Liverpool beseires. Chelsea har imidlertid fire strake tap for Liverpool i alle turneringer, hvorav tre av tapene har kommet etter Torres' overgang.

Det første tapet i rekken kom på Anfield i november 2010, da Torres fremdeles var rød. Spanjolen scoret begge målene i 2-0-oppgjøret.

Så gjenstår det å se om Torres kan avgjøre til Chelseas fordel kveld.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.