Hopp til innhold

Regner med at Stabæk betaler

Nancy regner med at Stabæk kommer til å betale det beløpet som de virkelig skylder den franske klubben.

Nicolas Holveck Veigar Pall Gunnarsson

Nancy-direktør Nicolas Holveck tror at han får pengene han skal for Veigar Pall Gunnarsson

Foto: Scanpix

Nancy har så langt fått 500 000 kroner fra Stabæk for Veigar Pall Gunnarsson etter at han ble videresolgt til Vålerenga, men franskmennene er ganske sikre på at de også får de resterende to millioner kronene etter at avtalen mellom Stabæk og Vålerenga i går ble anmeldt av påtalenemda i Norges Fotballforbund.

– Det er en avtale mellom Stabæk og oss. De har forsøkt å underslå den for å spare penger som vi skulle ha ved videresalg. De forsøkte seg, men uheldigvis for dem ble det oppdaget og sanksjonert, sier administrerende direktør i Nancy, Nicolas Holveck, til NRK.

Påtalenemnda mener at oppgjøret for Gunnarssons overgang fra Stabæk til Vålerenga skal ha blitt forsøkt kamuflert med en underprising av spilleren. Samtidig skal Stabæk-talentet Herman Stengel ha blitt tilsvarende høyt priset i en opsjonsavtale.

I påtalen lyder at Stabæk forsøkte å unndra midler som skulle tilfalle den franske fotballklubben Nancy i forbindelse med videresalg av islendingen.

Les også:

Nett-TV: Tror på raskt oppgjør

Video Nancy forventer oppgjør fra Stabæk

Nancy forventer oppgjør fra Stabæk

Klubbdirektøren i Nancy tror at Stabæk nå vil gjøre opp for seg raskt.

– Avgjørelsen som ble fattet i går vil føre til at det vil bli orden i denne saken,
og at Stabæk vil oppfylle sine forpliktelser overfor Nancy veldig raskt, sier han.

Holveck vil heller ikke være for krass mot klubben som de både kjøpte Gunnarsson fra og solgte han tilbake til.

– Jeg vil ikke dømme, men jeg tror at Stabæk har prøvd å gå i mot kontrakten vår. Først og fremst er det Stabæks økonomiske vanskeligheter som er grunnen er til at de gjorde, avslutter Holveck i Nancy.

Fotball

 • Newcastle slapp unna Milan-kanonade

  AC Milan var det klart beste laget hjemme på San Siro da de innledet årets mesterliga mot Newcastle tirsdag kveld. Særlig i førte omgang skapte italienerne mye.

  Den offisielle kampstatistikken viser 25-6 i avslutninger og 8-1 i avslutninger på mål. Newcastles eneste skudd på mål kom først fire minutter på overtid.

  Men Nick Pope i Newcastle-målet hadde en meget bra kveld på jobben, og dermed endte kampen 0-0. Det betyr at Samuel Chukwueze (bildet) og hans medpspilelre måtte rive seg i håret av frustrasjon, mens Newcastle fikk med seg et viktig bortepoeng i det som er omtalt som «dødens gruppe».

  De to øvrige lagene i gruppe F er nemlig Paris Saint-Germaine og Borussia Dortmund.

  AC Milan's Samuel Chukwueze
  Foto: Daniele Mascolo / Reuters/NTB
 • Brentford-back ute for sesongen

  Brentfords venstreback Rico Henry må opereres for en alvorlig kneskade og mister trolig resten av sesongen. Det opplyser London-klubben på sitt nettsted.

  26-åringen falt forkjært etter en duell med Kieran Trippier i helgens 0-1-tap for Newcastle i Premier League, og nå er det klart at skaden er alvorlig.

  – Rico må opereres i løpet av nærmeste framtid, og deretter følger dessverre en langvarig periode med restitusjon, sier Brentfords medisinsk ansvarlige Neil Greig.

  (NTB)

  Nu1No0WdcZU
  Foto: PAUL ELLIS / AFP
 • Sesongens første trenersparking i Serie A 

  Paolo Zanetti ble første Serie A-trener som måtte gå i den nye sesongen. Han fikk sparken i Empoli etter 0-7-tapet for Roma.

  – Vi har fjernet Paolo Zanetti og hans assistenter Nicola Beati og Fabio Trentin fra trenerrollene for førstelaget, heter det i en uttalelse fra klubben.

  Empoli har tapt sine fire første seriekamper med sammenlagt 0-12, men det var stortapet i Roma søndag som fikk begeret til å flyte over.

  Aurelio Andreazzoli (69), som allerede har vært Empoli-trener i tre perioder, har fått ansvaret ut sesongen.

  (NTB)

  nP1rqcP-Up0
  Foto: Jennifer Lorenzini / Reuters
 • Egil «Snapper'n» Johansen er død

  Den tidligere fotballspilleren Egil Johansen (61) er død etter å ha blitt diagnostisert med nervesykdommen ALS i fjor. Det opplyser Vålerenga på X/Twitter tirsdag.

  «Vår dypeste medfølelse og tanker går til Egils familie. Hvil i fred, «Snapper'n». Du er alltid en av oss», skriver klubben.

  Johansen fikk ALS-diagnosen på våren i fjor etter flere turer inn og ut av sykehus. Tidligere i år var han æresgjest under en fotballkamp på Vålerengas stadion.

  Johansen fikk sitt kallenavn «Snapper'n» da han var ishockeykeeper som ung. Han ble av mange sett på som en bohem i Vålerenga. Midtbanespilleren ble seriemester to ganger og spilte to cupfinaler. Han fikk 12 landskamper og scoret to mål. Begge var vinnermål i borteseirer i 1984, i debutkampen mot Island og mot Egypt. Samme år spilte han for Norge i OL-turneringen i USA.

  (NTB)

  lGIJjkASH1g
  Foto: NTB
 • L’Équipe: Marcelino forlater fransk storklubb

  Ifølge den franske avisen L’Équipe er Marcelino ferdig som trener for Olympique de Marseille. Etter kun sju kamper skal spanjolen ha erklært sin avgang til spillerne, tirsdag morgen.

  I sin korte periode mislyktes Marcelino med å ta klubben til Mesterligaen, etter nederlag mot Panathinaikos. Utsiktene ser bedre ut i Ligue 1, hvor Marseille ligger bare to poeng bak ligaleder AS Monaco. Dog har prestasjonene vært langt fra overbevisende og supporterne har luftet sin frustrasjon.

  Ifølge L’Équipe skal Jean-Pierre Pappin ta over som midlertidig trener. Den tidligere Ballon d’Or-vinneren returnerte til storklubben som rådgiver i november, 2022.

  Pappin sin første oppgave blir å lede laget mot Ajax i Europaligaen på torsdag.

  Foto: CLEMENT MAHOUDEAU / AFP